nikoo

nikoo

آش شله قلمکار در کتاب کارنامه خورش

به ری پزند و ترکان ندانند. این نام از آن روی گویند که دانه‌های سرخ و سپید در آن باشد و چون قلمکار هندی که پارچه‌ای نیکوست و شناخته شده به ایران.

به همه روزگار خورند٬ زمستان و تابستان و بهاران و پاییزان. چنان باشد که برنج و ماش و مرجومک و ژاژومک و نخود و در هم ریزند و از سبزی‌ها اندکی اسفناخ و گشنیز ریزند و گوشت فربه نیز خواهد.

چون آش‌ها نیکو جوشانند و پزند٬ نیکو بُوَد٬ پیاز تافته نیز خواهد.

برگرفته از کتاب کارنامهٔ خورش از نادرمیرزا قاجار صفحهٔ ۷۱

 

در تهران امروز قلمکار را به مطبخ نیکوصفت پزند که یادگاری است از طهران قدیم

nikoo
nikoo

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋