غذاهای دریایی انواع و اقسام دارند، ارزش غذایی آنها بالاست و برای سلامت بدن مفیدند. اگر میخواهید رژیم غذایی سالم و کمچرب داشته باشید، پخت غذای دریایی بهترین گزینه است. البته پخت غذای دریایی فوت و فنی دارد. ما هم قصد داریم در این مقاله شما را با ۷ دستور پخت غذای دریایی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعهنمایش
۱. مخلوط اسپاگتی و غذاهای دریایی؛ راحتترین روش پخت غذای دریایی
۲. مخلوط ماکارونی و میگو و فلفل تند
۳. پخت غذای دریایی با پنیر
۴. غذاهای دریایی با کاری
۵. میگوی ادویهدار گریلشده
۶. سالمون سرخشده
۷. برگر سالمون
کلام آخر
۱. مخلوط اسپاگتی و غذاهای دریایی؛ راحتترین روش پخت غذای دریایی
آمادهسازی این غذا خیلی راحت است و فقط ۲۰ دقیقه زمان میبرد.
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن کانولا؛
- ۱ عدد پیاز رازیانه (حدود ۱۶۰ گرم) نازک برشخورده؛
- ۱ عدد پیاز (حدود ۱۶۰ گرم) ریز خردشده؛
- ۱۵۰ گرم اسپاگتی سبوسدار؛
- ۲ عدد فلفل تند (چیلی) بزرگ؛
- ۳ حبه سیر رندهشده؛
- نصف یک لیمو ترش رندهشده و ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو؛
- ۳ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی؛
- ۳۰۰ گرم مخلوط چند نوع غذای دریایی مثل میگو و صدف و ماهی مرکب؛
- ۳ قاشق غذاخوری جعفری خردشده.
طرز تهیه
- داخل ماهیتابهای نچسب کمی روغن بریزید و وقتی گرم شد، رازیانه و پیاز را ۱۰ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. همزمان قابلمهای آب جوش آماده کنید و اسپاگتی را درون آن ریخته ۱۰ دقیقه بپزید تا نیمپز شود.
- وقتی پیاز و رازیانه نیمپز شدند، فلفل تند، سیر، لیموی رندهشده و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مخلوط را کاملا هم بزنید. سپس رب گوجهفرنگی را بیفزایید و آن را کمی دیگر تفت دهید.
- اسپاگتی را آبکش کنید. البته یک لیوان (حدود ۲۵۰ میلیلیتر) از آب اسپاگتی را نگه دارید. سپس مواد خوراکی دریایی را به سس گوجهفرنگی افزوده و مخلوط را هم بزنید و گرم کنید. اکنون اسپاگتی و سبزی جعفری را به سس اضافه کنید و اجازه دهید در مواد کاملا نرم و مزهدار شود.
غذا حاضر است. نوش جان!
۲. مخلوط ماکارونی و میگو و فلفل تند
این غذا کمچرب است و آمادهسازی آن فقط ۲۰ تا ۲۵ دقیقه وقت میگیرد.
مواد لازم
- ۲۸۰ گرم ماکارونی لینگوئینی؛
- ۲۰۰ گرم نخودفرنگی؛
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- ۲ حبه بزرگ سیر ریز خردشده؛
- ۱ عدد فلفل قرمز تند بدون دانه و ریز خردشده؛
- ۲۴ عدد شاهمیگوی پاکشده؛
- ۱۲ عدد گوجه گیلاسی نصفشده؛
- کمی برگ ریحان تازه؛
- مخلوطی از سبزیهای سالادی مانند کاهو، کرفس و نان سفید خردشده.
مواد لازم برای سس لیموترش
- ۲ قاشق غذاخوری پنیر خامهای کمچرب؛
- پوست رندهشده و آب ۲ عدد لیموترش؛
- ۲ قاشق چایخوری شکر سرخ.
طرز تهیه
- برای تهیه سس، پنیر خامهای و پوست رندهشده و همچنین آب لیموترش و شکر سرخ را در کاسهای کوچک کاملا مخلوط و آن را با نمک و فلفل مزهدار کنید.
- اکنون ماکارونی لینگوئینی را طبق دستورالعمل روی بسته بپزید و یک دقیقه آخر پخت، نخودفرنگی را به آن بیفزایید.
- سپس در ماهیتابهای بزرگ روغن زیتون ریخته و حبههای خردشده سیر و فلفل تند را ۳۰ ثانیه در آن تفت دهید. مراقب باشید سیرها قهوهای نشوند.
- میگوها را به مواد اضافه کنید و ۳ دقیقه روی حرارت زیاد تفت دهید تا صورتی شوند.
- گوجههای گیلاسی را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید ۳ دقیقه بپزند و نرم شوند.
- ماکارونی و نخودفرنگی را آبکش کنید و آن را به مخلوط میگو اضافه کنید. سپس کمی برگ ریحان به مواد اضافه کرده و به آن نمک و فلفل بزنید.
غذا حاضر است و میتوانید آن را با سالاد سبزیجات و سس لیموترش و نان سفید میل کنید. با تهیه پنیر خامهای در خانه، سلامتی غذایتان دوچندان میشود.
۳. پخت غذای دریایی با پنیر
این غذا نهتنها سالم و مقوی است، بلکه راحت و بیدردسر آماده میشود.
مواد لازم
- ۳۰۰ گرم برشهای نازک سیبزمینی (۳ عدد سیبزمینی متوسط)؛
- ۲ قاشق غذاخوری شیر؛
- ۴۰ گرم پنیر چدار کاملا رندهشده؛
- ۱ قاشق چایخوری روغن کانولا؛
- ۱ عدد پیاز (۱۶۰ گرم) کاملا خردشده؛
- ۱ عدد فلفل قرمز بدون دانه و کاملا خردشده؛
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک؛
- ۱ قاشق غذاخوری پودر سوپ سبزیجات؛
- ۴۰۰ گرم گوجهفرنگی خردشده؛
- ۱۵ گرم سبزی ریحان ریز خردشده؛
- ۱ حبه سیر کاملا رندهشده؛
- ۲۸۰ گرم ماهی کاد؛
- ۱۰۰ گرم میگو؛
- ۱۶۰ گرم کلم بروکلی.
طرز تهیه
- ابتدا برشهای نازک سیبزمینی را ۱۰ دقیقه بپزید و آن را در ظرفی بریزید. سپس بهآرامی شیر و نصف پنیر چدار را به آن اضافه کنید.
- کمی روغن در ماهیتابهای ریخته و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود. سپس فلفل را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفتش بدهید. حالا سرکه بالزامیک و پودر سوپ سبزیجات و پس از آن ریحان و سیر را اضافه کنید. در آخر ماهی کاد را روی مخلوط بگذارید و اجازه بدهید ۶ تا ۸ دقیقه بپزد.
- ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. میگوها را در ظرفی دیگر گذاشته و ماهی پختهشده را به چند تکه بزرگ تقسیم کرده و به آن اضافه کنید. اکنون روی ماهی و میگوها را با برشهای نازک سیبزمینی بپوشانید که قبلا آماده کرده بودید. مواد مخلوطشده را گریل کنید تا کاملا طلاییرنگ شود. در این مدت در ظرفی دیگر کلم بروکلی را بخارپز کنید و در آخر همراه غذای آمادهشده میل کنید.
۴. غذاهای دریایی با کاری
پخت غذای دریایی با ادویه کاری آن را بسیار خوشطعم میکند. این غذا که ترکیبی از سالمون و صدف و میگوست، راحت و بیدردسر آماده میشود.
مواد لازم
- ۷۵ گرم کره مارگارین آبشده؛
- ۳۰۰ گرم ماهی سفید بزرگ خردشده؛
- ۲۰۰ گرم ماهی آزاد بزرگ خردشده؛
- ۲۰۰ گرم میگو؛
- ۱۰۰ گرم صدف خوراکی؛
- کمی سبزی گشنیز برای تزئین؛
- نصف قاشق غذاخوری ادویه آنغوزه. (البته اگر در دسترس بود.)
مواد لازم برای تهیه سس کاری
- ۱ عدد پیاز کاملا خردشده؛
- ۱۰۰ گرم زنجبیل کاملا خردشده؛
- ۵۰ میلیلیتر روغن سبزیجات؛
- ۲ قاشق غذاخوری ادویه هندی گرام ماسالا؛
- ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه؛
- ۱ عدد فلفل تند کاملا خردشده؛
- ۴۰۰ گرم گوجهفرنگی خردشده.
طرز تهیه
- برای تهیه سس کاری، پیاز و زنجبیل را با هم ترکیب کرده و بهصورت پوره درآورید. سپس روغن را در ماهیتابه ریخته و خوب حرارت دهید. گرام ماسالا را به ماهیتابه افزوده و آن را تفت دهید. سپس پوره پیاز و زنجبیل را بیفزایید و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه بهآرامی بپزد. در ادامه باقی ادویهها را به مواد اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر آن را تفت دهید. فلفل تند را اضافه کنید و باز هم ۱ دقیقه مواد را تفت دهید. سپس گوجهفرنگی و کمی نمک و فلفل بیفزایید و آنها را کاملا هم بزنید.
میتوانید سس کاری را از قبل درست کنید و بهمدت ۳ روز در یخچال نگه دارید.
- یکسوم کره مارگارین را در ماهیتابهای انداخته و ماهی سفید را درون آن ۲ تا ۳ دقیقه تفت بدهید تا کمی قهوهای شود. سپس ماهیها را در ظرفی دیگر بگذارید. این فرایند را با ماهی سالمون و میگو هم تکرار کنید. برای درستکردن صدف خوراکی، آن را با ۲ قاشق غذاخوری آب درون ماهیتابهای قرار دهید. در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید ۳ تا ۴ دقیقه بپزد و هرازگاهی ماهیتابه را تکان دهید. بعد از ۴ دقیقه، صدفها را از روی حرارت برداشته و کناری بگذارید.
- سس آمادهشده کاری را تا نقطه جوش حرارت دهید و تمام ماهی و میگو و صدفها را درون آن ریخته و بهآرامی هم بزنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ دقیقه درون سس بپزند.
غذا حاضر است و میتوانید آن را با سبزی گشنیز تزئین کنید و با برنج ادویهدار و سالاد هویج و زیره سبز میل کنید.
۵. میگوی ادویهدار گریلشده
درست کردن این غذا خیلی راحت است و ۱۵ دقیقه بیشتر طول نمیکشد.
مواد لازم
- یکچهارم فنجان روغن زیتون فرابکر؛
- یکچهارم فنجان آب لیموترش؛
- ۴ حبه سیر خردشده؛
- ۳ قاشق غذاخوری عسل؛
- ۲ قاشق غذاخوری سس سویای کمنمک؛
- ۱ قاشق غذاخوری سس تند چیلی یا سیراچا (این سس با رب، فلفل تند، سرکه، سیر، شکر و نمک درست میشود. البته آماده آن در فروشگاهها هست.)؛
- ۹۰۰ گرم میگو پاککرده؛
- یکچهارم فنجان گشنیز خردشده برای تزئین؛
- چند قاچ لیموترش.
طرز تهیه
- اگر برای گریل میگو از سیخهای چوبی استفاده میکنید، آنها را بهمدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
- در یک کاسه روغن زیتون، آب لیموترش، سیر، عسل، سس سویا و سس چیلی را با هم مخلوط کنید. یکچهارم فنجان از این سس آماده را برای مالیدن روی میگوها هنگام گریلکردن کنار بگذارید.
- میگو را درون ظرفی ریخته و سهچهارم فنجان از سس را به آن اضافه کنید. سپس میگوها را به سیخ بکشید و ۳ دقیقه گریل کنید تا صورتی شوند. در پایان با گشنیز و لیموترش غذا را تزئین کنید.
۶. سالمون سرخشده
مصرف این غذا با سبزی گشنیز و لیموترش بسیار عالی است. آمادهسازی این غذا فقط ۱۰ دقیقه طول میکشد.
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم فیله ماهی قزلآلا؛
- نمک کوشر؛
- فلفل سیاه کاملا پودرشده؛
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر؛
- آب یک و نیم لیموترش؛
- ۲ حبه سیر ورقهشده؛
- فلفل قرمز؛
- ۲ قاشق غذاخوری کره؛
- ۱ عدد لیموترش برشزده؛
- ۲ قاشق غذاخوری شوید تازه خردشده برای تزئین.
طرز تهیه
- کمی روغن درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد (مراقب باشید روغن به دود نیفتد)، ماهی سالمون را در ماهیتابه بگذارید و کمی به آن نمک و فلفل بزنید و بگذارید حدود ۶ دقیقه سرخ شود.
- ۱ عدد لیموترش، سیر و فلفل قرمز را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را کمی تفت بدهید. وقتی رنگ سالمون کمی تغییر کرد، آن را از ماهیتابه خارج کنید. سپس به سس داخل ماهیتابه کره بزنید و آب لیموترش را به آن اضافه کنید و بگذارید ۲ دقیقه روی حرارت بماند تا کمی غلیظ شود.
- در پایان، ماهی را به ماهیتابه برگردانید و درون سس بگذارید و روی آن را با برشهای لیموترش و سبزی شوید تزئین کنید.
۷. برگر سالمون
این برگر ۲۵دقیقهای حاضر میشود و از برگر گوشت گاو هم خوشمزهتر است.
مواد لازم
- یک قوطی کنسرو سالمون (حدود ۴۰۰ گرم)؛
- ۱ عدد تخممرغ زدهشده؛
- یکدوم فنجان آرد سوخاری؛
- ۱ حبه سیر خردشده؛
- ۱ عدد پوسترنده شده لیموترش؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش؛
- ۲ قاشق غذاخوری شوید تازه خردشده؛
- ۱ قاشق غذاخوری خردل دیژون؛
- ۱ قاشق غذاخوری سس ووسترشر؛
- یکدوم قاشق غذاخوری فلفل قرمز؛
- نمک کوشر؛
- پودر فلفل سیاه؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر؛
- نان همبرگر؛
- سس مایونز؛
- کاهو؛
- گوجهفرنگی؛
- پیاز قرمز.
طرز تهیه
- سالمون، تخممرغ، آرد سوخاری، سیر، پوست رندهشده لیموترش، آب لیموترش، شوید، خردل دیژون، سس ووسترشر و فلفل قرمز را در ظرفی با هم مخلوط کنید. سپس به مخلوط نمک و فلفل بزنید و با دست مواد را کاملا ورز بدهید. سپس مواد آمادهشده را بهشکل ۳ یا ۴ دایره دربیاورید.
با تهیه سس مایونز خانگی در منزل، غذای سالمتری خواهید داشت.
کلام آخر
امیدواریم غذاهای دریایی این مقاله نظرتان را جلب کرده باشند و از درستکردن و خوردنشان لذت ببرید. اگر شما هم در این زمینه پیشنهاد جالبی دارید، خوشحال میشویم با ما در میان بگذارید.
پاسخ ها