انبه میوهای شیرین و سرشار از مواد مغذی است. طعم منحصربهفرد و خواص انبه آن را به مادهای مناسب برای دسرها تبدیل کرده است. در بسیاری از دستورالعملهای دسرها انبه دیده میشود. انبه سرشار از آنتیاکسیدانها بوده و به سلامت فرد کمک میکند. در این مطلب با طرز تهیه ۱۳ دسر انبه آشنا بشوید.
-زمان موردنیاز برای تهیه بستنی یخی انبه و پرتقال: ۸ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۲ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه بستنی یخی انبه و پرتقال:
-۹۰۰ گرم انبه منجمد خردشده؛
-نصف پیمانه آب پرتقال تازه.
۱. تکههای منجمد انبه را یخزدایی کنید. برای این کار میتوانید انبه را در یک کاسه گذاشته و شب را در یخچال بگذارید تا فردا یخ آن باز بشود. همچنین میتوانید تکههای انبه را در یک کاسه کوچک ریخته و در یک کاسه بزرگتر محتوی آب گرم قرار بدهید. فقط مراقب باشید که آب از کاسه بزرگتر به کاسه کوچک محتوی انبه وارد نشود.
۲. تکههای انبه و آب پرتقال را در غذاساز ریخته و آنها را تا رسیدن به یک بافت یکدست مخلوط بکنید.
۳. پوره انبه را در قالب بستنی قرار بدهید و یک چوب بستنی در مرکز آن قرار بدهید. بگذارید بستنیتان ۶ تا ۸ ساعت در فریزر باقی بماند تا یخ ببندد.
۴. بستنی یخی انبهتان آماده است. اکنون میتوانید آن را از قالب خارج کرده و میل بکنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه پودینگ انبه و دانه چیا: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه پودینگ انبه و دانه چیا:
-۲ عدد انبه خردشده (به ۲ قسمت تقسیم بشود)؛
-نصف پیمانه شیر نارگیل؛
-۶ قاشق غذاخوری دانه چیا.
۱. ابتدا پوست انبه را بکنید. یکی از انبهها را خرد کرده و کنار بگذارید. در یک غذاساز انبه دیگر را پوره بکنید. باید در حدود یک پیمانه پوره انبه داشته باشید. به پوره انبهتان شیر نارگیل را اضافه بکنید. باید در مجموع ۱٫۵ پیمانه پوره انبه و شیر نارگیل داشته باشید. اگر مخلوطتان کمتر از ۱٫۵ پیمانه شد، مقدار بیشتری شیر نارگیل بیافزایید تا حداقل به ۱٫۵ پیمانه برسد.
۲. پوره انبه و شیر نارگیل را به یک کاسه کوچک منتقل کنید. دانه چیا را در آن بریزید و هم بزنید تا بهخوبی مخلوط بشود.
۳. اکنون تکههای انبه را در آن ریخته و مخلوط بکنید. در ظرف را بسته و بگذارید کل شب و یا حداقل ۲ ساعت را در یخچال باقی بماند.
۴. در پایان پودینگ انبه و دانه چیا را هم زده و بین ۴ لیوان تقسیم کرده و سرو بکنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه بستنی انبه: ۸ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه بستنی انبه:
-۲ عدد انبه رسیده (بدون پوست و هسته و خردشده)؛
-نصف پیمانه (فنجان) شیر عسلی یا شیر تغلیظشده؛
-۱ پیمانه (۲۴۰ میلیلیتر) خامه یا خامه هوادهیشده؛
-۲ قاشق چایخوری اسانس وانیل (اختیاری).
۱. پوست انبهها را بکنید و هسته آنها را جدا کنید. انبهها را به شکل مکعبهای کوچک خرد کنید.
۲. بهکمک یک همزن برقی یا دستی خامه را بزنید تا هوادهی شود.
۳. شیر عسلی و انبهها را به خامه بیافزایید. سپس آنها را با هم مخلوط بکنید.
۴. بستنی را به ظرف نگهدارنده مناسبی منتقل بکنید. در ظرف را گذاشته و شب را در فریزر بگذارید تا ببندد.
۵. زمانی که بستنیتان ببندد، آماده سرو است.
-زمان موردنیاز برای تهیه پالتا انبه: ۸ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۰ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه پالتا انبه:
-۴ پیمانه (۵۰۰ گرم) مخلوط میوه شامل توتفرنگی، انبه، هندوانه، خیار و کیوی؛
-۲ قاشق غذاخوری شکر؛
-سهچهارم پیمانه (۱۷۷ میلیلیتر) آب؛
-۲ تا ۴ قاشق غذاخوری آب لیموترش (مقدار لیموترش به سلیقهتان بستگی دارد).
۱. میوهها را خرد کرده و آنها را بههمراه آب، شکر و آبلیمو در غذاساز بریزید.
۲. میوهها را تا رسیدن به بافت یکدست مخلوط بکنید. اگر میخواهید محصولتان تکههای میوه داشته باشد، کمتر آنها را در غذاساز خرد بکنید.
۳. مخلوطتان را در قالبهای بستنی بریزید. چوب بستنی را در مرکز قالب بگذارید. بستنیها را شب در فریزر بگذارید تا یخ ببندند.
۴. اکنون بستنیتان آماده سروکردن است.
-زمان موردنیاز برای تهیه موس انبه: ۵ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۲ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه موس انبه:
-۲ عدد انبه رسیده بزرگ؛
-۴۵۰ گرم ماست؛
-۴۰۰ گرم شیر عسلی.
۱. پوست انبه را کنده و آنها را به شکل مکعبهایی خرد کنید.
۲. تکههای انبه، ماست و شیر عسلی را در غذاساز ریخته و تا رسیدن به بافت یکنواخت مخلوط بکنید.
۳. دسرتان را در ظرفی ریخته و به مدت حداقل ۴ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
-زمان موردنیاز برای تهیه دسر فنجانی انبه: ۲۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۲ تا ۱۵ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه دسر فنجانی انبه:
-۶ تا ۷ عدد انبه که بهصورت مکعبی خرد بشود؛
-۱٫۵ پیمانه (۳۷۵ میلیلیتر) خامه؛
-۳ قاشق غذاخوری شکر؛
-۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت؛
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-نصف پیمانه (۱۰۰ گرم) بیسکویت یا کوکی خردشده.
۱. در یک کاسه با گوشتکوب برقی تکههای انبه را له بکنید تا بهصورت پوره دربیاید.
۲. در یک مخلوطکن خامه را با وانیل، شکر و نشاسته ذرت مخلوط کنید.
۳. برای آمادهسازی دسر ابتدا یک لایه از تکههای کوکی را در کف فنجان بچینید.
۴. سپس یک لایه از پوره انبه را بر روی آن بریزید.
۵. یک لایه از مخلوط خامه را به آن بیافزایید.
۶. لایه دیگری از پوره انبه را به آن بیافزایید.
۷. درانتها یک لایه دیگر از خامه بر روی دسرتان ریخته و آن را سرو بکنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه پدا انبه: ۲۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه پدا انبه:
-۱ پیمانه انبه رسیده خردشده؛
-۱ پیمانه پودر شیر خشک؛
-۱ قاشق چایخوری روغن حیوانی؛
-یکششم قاشق چایخوری پودر هل؛
-خلال بادام یا سایر مغزها برای تزئین.
۱. ابتدا انبههای خردشده را در غذاساز پوره کرده و آن را کنار بگذارید.
۲. بر روی یک تابه نچسب روغن حیوانی ریخته و زمانیکه روغن شروع به آبشدن کرد، پوره انبه را بیافزایید.
۳. پوره انبه را بهطور مداوم بهمدت ۲ دقیقه هم بزنید. سپس پودر شیر خشک و پودر هل را بیافزایید.
۴. آنها را بهطور مداوم هم بزنید تا رطوبت شروع به تبخیر کرده و مخلوطتان غلیظتر بشود. حواستان باشد که مخلوطتان را نسوزانید.
۵. پس از آمادهشدن شعله را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید تا خنک بشود.
۶. کف پنجه دستتان را با روغن حیوانی چرب کنید و مخلوطتان را به اندازههای مساوی تقسیم کنید.
۷. یک قسمت از مخلوطتان را برداشته و با دستتان آن را بپیچانید تا به شکل یک توپ دربیاید.
۸. بهآرامی با انگشتتان بر روی پدا فشار بدهید و مقداری خلال بادام یا سایر میوههای خشکشده را بر روی آن بریزید.
۹. همین روند را با مابقی پداها انجام بدهید.
۱۰. پدا انبه آماده است. میتوانید آن را در یخچال گذاشته و در زمان موردنظرتان سرو کنید.
خوب است بدانید میتوانید خودتان در خانه از کره روغن حیوانی بگیرید.
-زمان موردنیاز برای تهیه مستانی انبه: ۵ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه میلکشیک:
-۲ پیمانه انبه خردشده؛
-۱ پیمانه شیر کامل؛
-۲ اسکوپ بستنی وانیلی؛
-۱ قاشق غذاخوری شکر (اختیاری).
مواد موردنیاز برای تاپینگ:
-۴ اسکوپ بستنی وانیلی؛
-۲ قاشق غذاخوری خلال بادام؛
-۲ قاشق غذاخوری خلال پسته؛
-۲ تا ۳ قاشق غذاخوری انبه خردشده؛
-زعفران دمکرده؛
-خامه هوادهیشده به مقدار دلخواه؛
-میوههای دلخواهتان.
۱. بیشتر انبه را در داخل غذاساز ریخته و مقداری از انبه خردشده را برای تزئین نگه دارید. انبه را در غذاساز پوره بکنید.
۲. شیر سردشده را به پوره انبه بیافزایید.
۳. بستنی وانیلی را به ترکیبتان بیافزایید. در صورت شیریننبودن به پوره انبه شکر بیافزایید و آن را بهخوبی هم بزنید تا پوره یکدست و بدون آب اضافه تشکیل بشود.
۴. غلظت این نوشیدنی باید زیاد بوده و حالت خامهای داشته باشد. میلکشیک انبه آمادهشده را در یخچال نگه دارید تا سرد بشود.
۵. در زمان سرو، میلکشیک سرد انبه را در لیوانها بریزید. تا سهچهارم لیوان را با میلکشیک پر کرده و بر روی آن بستنی وانیلی، خامه هوادهیشده، خلال بادام، خلال پسته و زعفران بریزید.
۶. میتوانید در انتها بر روی نوشیدنیتان تکههای انبه و سایر میوهها را ریخته و آن را سرو کنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه بستنی یخی انبه با شکلات تلخ: ۴ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۰ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه بستنی یخی انبه با شکلات تلخ:
-۲ پیمانه همراه با یکسوم پیمانه انبه خردشده (جداگانه)؛
-۲۸۰ گرم ماست یونانی؛
-سهچهارم پیمانه شیر؛
-۲ قاشق غذاخوری عسل؛
-سهچهارم قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-۸۵ گرم شکلات تلخ باکیفیت آبشده.
۱. در یک غذاساز دو پیمانه انبه خردشده، ماست، شیر عسلی و اسانس وانیل را مخلوط بکنید تا بهخوبی ترکیب بشوند. سپس مخلوط را در قالبهای بستنی بریزید.
۲. یکسوم پیمانه باقیمانده از انبه خردشده را در داخل هر یک از قالبها بریزید.
۳. یک چوب بستنی در داخل قالب قرار داده و آن را بهمدت حداقل ۴ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
۴. بستنیهای یخزده را از قالب خارج کرده و آنها را بر روی یک سینی بگذارید.
۵. شکلات تلخ آبشده را بر روی بستنیها ریخته و دوباره آنها را در فریزر بگذارید تا سفت بشوند.
۶. بستنیهایی که میل نمیکنید را در کیسه فریزر قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه چیزکیک انبه: ۴۵ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۱۲ نفر.
مواد لازم برای تهیه پایه چیزکیک:
-۱۰۰ گرم کوکی کرهای؛
-۹۰ گرم کره آبشده؛
مواد لازم برای تهیه فیلینگ پنیر خامهای:
-۲۳۰ گرم پنیر خامهای؛
-۲۰۰ گرم خامه هوادهیشده؛
-۸۰ گرم شکر؛
-۲۰۰ گرم انبه؛
-۱۰ گرم ژلاتین؛
-۷۰ میلیلیتر آب.
۱. ابتدا کار را با آمادهسازی پایه چیزکیک شروع بکنید. کوکیها را در یک کیسه دردار قرار داده و در آن را ببندید. سپس با ضربههایی با دست یا وردنه کوکیها را خرد بکنید.
۲. کوکیهای خردشده را در قالب دایرهای چیزکیک بریزید. کره آبشده را به آن افزوده و هم بزنید. این کار را تا زمانی انجام بدهید که حالت خمیری ایجاد بشود.
۳. سپس سطح آن را صاف کرده و قالب را بهمدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سفت بشود.
۴. در همین حین فیلینگ انبه و پنیر خامهای را آماده بکنید. این کار را با هوادهی خامه شروع بکنید. سپس شکر، پنیر خامهای و انبه را به آن افزوده و بهخوبی هم بزنید.
۵. ژلاتین را در آب ریخته و بگذارید خیس بخورد تا نرم شود. سپس آن را بر روی حرارت قرار داده تا ژلاتین حل بشود.
۶. زمانیکه ژلاتین بهطور کامل حل شد، بخشی از مخلوط پنیر خامهای و انبه را در داخل ژلاتین گرم بریزید تا ژلاتین بهخوبی با آن حل بشود.
۷. ترکیب ژلاتین و بخشی از انبه را که آماده کردهاید، با مابقی پنیر خامهای و انبه مخلوط بکنید.
۸. فیلینگ چیزکیک انبه را بر روی پایه کوکی در قالب بریزید. آن را بهمدت ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک بشود.
۹. پس از گذشت این زمان چیزکیک را از قالب خارج کرده و برش کنید. میتوانید بر روی چیزکیک تکههای انبه ریخته و آن را سرد سرو بکنید.
اگر میخواهید دسر انبه شما کاملا خانگی باشد، میتوانید خودتان پنیر خامه ای را در خانه تهیه کنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه پارفه انبه: ۳۰ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۴ نفر.
مواد لازم برای تهیه پارفه انبه:
-۲ عدد انبه رسیده؛
-۲۲۰ گرم پنیر خامهای (در دمای اتاق باشد)؛
-نصف پیمانه خامه؛
-نصف پیمانه شکر؛
-۱ بسته کراکر خردشده.
۱. انبه را در غذاساز پوره بکنید.
۲. خامه را هم بزنید. سپس شکر و پنیر خامهای را به آن افزوده و هم بزنید تا بهخوبی مخلوط بشوند.
۳. کراکر خردشده را در کف چهار لیوان بچینید.
۴. پوره انبه و مخلوط پنیر خامهای را بهصورت لایهلایه در هر لیوان بچینید و آن را در یخچال بگذارید تا سرد بشود.
-زمان موردنیاز برای تهیه لاسی انبه: ۵ دقیقه؛
-تعداد سرو برای: ۳ نفر.
مواد لازم برای تهیه لاسی انبه:
-۱ پیمانه انبه خردشده؛
-نصف پیمانه ماست پرچرب؛
-۱ قاشق غذاخوری شیر؛
-۲ قاشق غذاخوری شکر؛
-زعفران دمکرده به مقدار دلخواه؛
-پودر هل به مقدار دلخواه؛
-چند قالب یخ؛
-بادام و پسته برای تزئین.
۱. زعفران را بهخوبی با یک قاشق چایخوری شیر داغ مخلوط کنید.
۲. ماست، انبه، شیر زعفران، پودر هل و شکر را در یک غذاساز بریزید.
۳. آنها را تا رسیدن به بافت یکدست و خامهای هم بزنید.
۴. آب و قالبهای یخ را افزوده و دوباره در غذاساز مخلوط کنید.
۵. لاسی را در لیوانهایی ریخته و روی آن را با بادام و پسته تزئین کنید.
۶. آن را بلافاصله سرو کنید.
غذاساز کارتان را در تهیه دسر انبه راحتتر و سریعتر میکند اما برای پورهکردن و همزدن میتوانید از ابزارهای دیگر هم استفاده کنید.
-زمان موردنیاز برای تهیه پودینگ برنج و انبه: ۴ ساعت؛
-تعداد سرو برای: ۸ تا ۱۰ نفر.
مواد لازم برای تهیه پودینگ برنج و انبه:
-۴ عدد انبه رسیده؛
-۴ پیمانه شیر؛
-یکچهارم پیمانه برنج؛
-شکر به مقدار لازم؛
-۱ پیمانه شیر نارگیل؛
-۱ قاشق چایخوری پودر هل.
۱. در یک قابلمه بزرگ شیر را به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کرده و برنج شستهشده را به آن اضافه کنید. آنها را هم بزنید و بگذارید بر روی شعله متوسط رو به پایین بپزد. گاهی آن را هم بزنید تا به هم نچسبند. بگذارید برنج بهمدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد.
۲. سپس به آن شکر و پودر هل را افزوده و آن را تقریبا یک دقیقه هم بزنید تا با هم مخلوط بشوند. تابه را از روی شعله برداشته و بگذارید خنک بشود.
۳. یک کاسه کوچک را تا نصف با پودینگ برنج پر کنید. تکههای انبه و شیر نارگیل را در غذاساز ریخته و مخلوط کنید. حتما باید انبهتان شیرین و رسیده باشد.
۴. پوره انبه را بر روی پودینگ برنج ریخته و آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک بشود.
۵. سپس آن را سرو بکنید.
شما انبه دوست دارید؟ دسر انبه را چطور؟ چقدر طرفدار دسرهایی هستید که در این مطلب معرفی کردیم؟ اگر خودتان دسر انبه درست میکنید، خوب است از تجربهتان و از ترفندهایتان برای ما بگویید.
پاسخ ها