گوشت چرخ کرده یکی از بهترین مواد برای آشپزی سریع و خوشمزه است. غذا با گوشت چرخ کرده برخلاف گوشت معمولی سریع آماده میشود. از گوشت چرخ کرده میتوان در غذاهای مختلفی استفاده کرد. گوشت چرخ کرده را میتوان در انواع غذا از پیتزا و پاستا گرفته تا غذاهای سنتی خودمان مانند کتلت دید. در این مطلب، با ۱۰ غذای ساده و فوری و خوشمزه با گوشت چرخ کرده آشنا میشویم.
گوشت چرخ کرده ماده اصلی خیلی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی و خارجی است. از غذا با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی گرفته تا غذا با گوشت چرخ کرده و برنج و حتی غذای رژیمی با گوشت چرخ کرده، دامنه متنوعی برای سلیقهها و ذائقههای مختلف وجود دارد. در ادامه با چند دستور تهیه غذا با گوشت چرخ کرده آشنا میشوید.
۱. چیلی گوشت و لوبیاچیتی
تعداد وعده: ۶ نفر زمان آمادهسازی: ۵۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛ – نصف ۱ پیاز خردشده؛ – ۳ حبه سیر خردشده؛ – ۲ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی؛ – ۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۱٫۵ قاشق غذاخوری پودر چیلی؛ – ۱ قاشق چایخوری پودر زیره؛ – ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی خشک (اورگانو) یا آویشن خشک؛ – نصف قاشق چایخوری پاپریکا؛ – یکچهارم قاشق چایخوری فلفل قرمز؛ – نمک به مقدار لازم؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم؛ – ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم کنسرو لوبیاچیتی؛ – ۸۰۰ گرم گوجهفرنگی لهشده.
طرز تهیه چیلی گوشت و لوبیاچیتی
در قابلمهای بزرگ روی حرارت متوسط روغن را گرم کنید؛
پیاز خردشده را افزوده و حدود ۵ دقیقه تفت بدهید تا نرم شود؛
سیر را بیفزایید و حدود ۱ دقیقه با پیاز تفت دهید تا عطر آن خارج شود؛
رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و هم بزنید؛
گوشت چرخ کرده را بیفزایید و تا تغییر رنگ آن به قهوهای آن را بپزید؛
چربی را از قابلمه خارج کنید و دوباره محتویات را در داخل قابلمه بریزید؛
پودر چیلی، پودر زیره، پودر اورگانو، پاپریکا، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را بیفزایید؛
لوبیاچیتی و گوجهفرنگی لهشده را به غذایتان اضافه کنید و بگذارید جوش بیایند؛
حرارت را کم کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه در حالت نیمجوش باقی بمانند؛
در صورت تمایل، به آن مقداری نمک و فلفل سیاه بیفزایید؛
خوراک چیلی را در کاسههایی بریزید و در صورت تمایل، روی آن پنیر چدار رندهشده و پیازچه خردشده ریخته و سرو کنید.
خوراک چیلی یک غذای نونی با گوشت چرخ کرده است. اما بسته به سلیقهتان میتوانید آن را با پلو میل کنید.
۲. پاستای آلفردو با گوشت چرخ کرده
تعداد وعده: ۶ نفر زمان آمادهسازی: ۴۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۲ قاشق غذاخوری کره؛ – ۴۵۰ گرم پاستا ریگاته؛ – ۱ تا ۲ حبه سیر لهشده؛ – ۴ پیمانه (فنجان) آب مرغ؛ – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده بدون چربی؛ – ۲ پیمانه آب؛ – ۱ پیمانه خامه؛ – ۲۲۰ گرم پنیر چدار؛ – ۱ پیمانه پنیر پارمسان؛ – ۱ قاشق چایخوری نمک؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم.
طرز تهیه پاستای آلفردو با گوشت چرخ کرده
در قابلمهای بزرگ کره را روی شعله متوسط رو به پایین آب کنید؛
گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید و ۶ تا ۷ دقیقه بپزید تا بهرنگ قهوهای دربیاید. سپس به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید؛
سیر را به گوشت بیفزایید و ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید؛
پاستا، آب مرغ و آب را اضافه کنید. آنها را هم بزنید. در قابلمه را بگذارید تا پاستا کاملا بپزد؛
شعله را خاموش کنید. پنیر پارمسان و پنیر چدار را بیفزایید و بهخوبی باهم مخلوط کنید. درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی شعله خاموش، ۱۰ دقیقه باقی بماند تا سس آن غلیظ شود؛
اکنون میتوانید پاستای خوشمزه را سرو کنید.
پاستای آلفردو یک غذای سریع با گوشت چرخ کرده است که به درد وقتهایی که مشغله دارید میخورد.
۳. فلفل دلمهای شکمپر
تعداد وعده: ۶ نفر زمان آمادهسازی: ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – نصف قاشق چایخوری پودر سیر؛ – نصف قاشق چایخوری پودر پیاز؛ – نصف قاشق چایخوری پاپریکا؛ – ۱٫۵ پیمانه پنیر چدار؛ – ۱ پیمانه کینوآ پختهنشده؛ – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۱ قاشق غذاخوری پودر چیلی؛ – ۱ قاشق چایخوری پودر زیره؛ – یکچهارم قاشق چایخوری پونه کوهی خشک (اورگانو) یا آویشن خشک؛ – ۱ قاشق چایخوری نمک؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم؛ – مقداری جعفری ساطوریشده؛ – ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم لوبیا سیاه پختهشده (یا سایر لوبیاها مانند لوبیاچیتی)؛ – ۶ عدد فلفل دلمهای بزرگ که سر و قسمتهای داخلی آن جدا بشود.
طرز تهیه فلفل دلمهای شکمپر
ابتدا نصف پیمانه آب را در آرامپزی ۶لیتری بریزید و آن را کنار بگذارید؛
در کاسهای بزرگ، گوشت چرخ کرده، فلفل سیاه، یک پیمانه پنیر چدار، کینوآ، رب گوجهفرنگی، پودر چیلی، پودر زیره، نمک، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و اورگانو را بهخوبی باهم ترکیب کنید؛
از این مخلوط با قاشق در هر فلفل دلمهای بریزید تا پر بشوند؛
فلفل دلمهایها را در داخل آرامپز قرار دهید، درِ آن را بگذارید و اجازه دهید ۶ ساعت در دمای پایین یا ۳ ساعت در دمای بالا بپزند؛
فلفل دلمهایها را از آرامپز خارج کنید و نصف پیمانه پنیر چدار باقیمانده را روی آن بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر در آرامپز باقی بماند تا پنیر آن آب شود؛
در انتها روی آن مقداری جعفری ساطوریشده بریزید و آن را سرو کنید.
۴. ماکارونی با گوشت چرخ کرده و سس پنیر
تعداد وعده: ۸ نفر زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۱ قاشق چایخوری روغنزیتون فرابکر؛ – نصف ۱ پیاز خردشده؛ – ۳ قاشق غذاخوری آرد؛ – یکچهارم پیمانه رب گوجهفرنگی؛ – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۳ قاشق غذاخوری کره؛ – ۲ قاشق چایخوری پودر سیر؛ – نصف پیمانه سس کچاپ؛ – ۱ پیمانه شیر؛ – ۲٫۵ پیمانه ماکارونی؛ – نمک به مقدار لازم؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم؛ – ۲ پیمانه آب مرغ یا آب گوشت؛ – ۱ پیمانه آب؛ – ۲ پیمانه پنیر چدار؛ – جعفری ساطوریشده.
طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده و سس پنیر
ابتدا روغنزیتون را روی تابه با حرارت بالا بریزید و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید؛
گوشت را با کفگیری چوبی بهخوبی هم بزنید تا بپزد (حدود ۵ دقیقه)؛
پیاز خردشده را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر با گوشت تفت دهید؛
آب مرغ، آب، سس کچاپ، رب گوجهفرنگی، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را به ترکیبتان بیفزایید. آنها را هم بزنید؛
ماکارونی را اضافه کنید و بگذارید آب درون قابلمه به جوش بیاید؛
پس از به جوشآمدن، شعله را تا حرارت نیمجوش کم کنید و بگذارید ماکارونی ۱۰ دقیقه بپزد و بخشی از آب قابلمهتان تبخیر شود؛
در این حین، در یک تابه دیگر کره را روی شعله متوسط آب کنید. آرد را به آن بیفزایید و ۱ تا ۲ دقیقه هم بزنید تا طعم خامی آرد از بین برود؛
شیر را به آرد و کره اضافه کنید و آن را هم بزنید تا نرم بشوند. آنها را ۴ تا ۵ دقیقه روی شعله نگه دارید تا غلیظتر شوند.
سستان را از روی شعله بردارید و پنیر را به آن بیفزایید تا پنیر آب شود؛
سس پنیر را به محتویات ماکارونیتان اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا مخلوط شوند؛
در نهایت روی ماکارونیتان جعفری ساطوریشده بریزید و آن را سرو کنید.
۵. خوراک گوشت چرخ کرده زنجبیلی (Soboro Donburi)
تعداد وعده: ۴ نفر زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۳۰۰ گرم نخودفرنگی منجمد؛ – ۴ قاشق غذاخوری سس سویا؛ – زنجبیل تازه رندهشده به مقدار لازم؛ – نمک به مقدار لازم؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم.
طرز تهیه خوراک گوشت چرخ کرده زنجبیلی
تابهای را روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید؛
گوشت چرخ کرده، سس سویا، آب، شکر قهوهای را افزوده و آنها را تفت دهید تا گوشت بهرنگ قهوهای دربیاید؛
زنجبیل رندهشده را بیفزایید و آنها را هم بزنید تا بیشتر آب آن تبخیر شود؛
نمک و فلفل سیاه را بسته به سلیقهتان به غذا اضافه کنید و آن را با برنج پختهشده سرو کنید.
۶. کتلت گوشت
تعداد وعده: ۴ نفر زمان آمادهسازی: ۵۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۱ عدد تخممرغ؛ – ۱ عدد پیاز بزرگ؛ – ۱ عدد سیبزمینی بزرگ؛ – ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۳ قاشق غذاخوری آرد؛ – نصف قاشق چایخوری زردچوبه؛ – ۳ قاشق غذاخوری روغنزیتون؛ – ۱ قاشق چایخوری نمک؛ – نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه.
طرز تهیه کتلت گوشت
سیبزمینی را آبپز کنید؛
پیاز را رنده و آب آن را کاملا خارج کنید؛
پیاز رندهشده را با گوشت چرخ کرده ترکیب کنید؛
سیبزمینی پختهشده را رنده کنید و با پیاز و گوشت ترکیب کرده و هم بزنید؛
تخممرغ، آرد، ادویهها را به ترکیب بیفزایید و هم بزنید (در این مرحله باید مخلوطتان کاملا چسبنده باشد)؛
در تابهای، روغن را داغ کنید؛
یک کاسه آب را نزدیک دستتان بگذارید. کتلتها را با دست صاف کنید و برای کتلت بعدی دوباره دستتان را مرطوب کرده و به این ترتیب آنها را آماده کنید. کتلتها را روی روغن سرخ کنید. ۲ تا ۳ دقیقه برای هر طرف کتلتها کافی است. کتلتها باید بهرنگ قهوهای دربیایند.
کتلتتان آماده است. میتوانید کتلت را با مقداری سیبزمینی سرخکرده، گوجهفرنگی و خیارشور خردشده سرو کنید.
۷. چیزبرگر خانگی
تعداد وعده: ۴ نفر زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۷۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۱٫۵ قاشق چایخوری نمک؛ – نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه؛ – ۱ قاشق چایخوری پودر پیاز؛ – ۱ قاشق چایخوری پودر سیر؛ – ۴ عدد نان همبرگر؛ – ۴ یا ۸ ورق پنیر گودا یا پنیر چدار ورقهای؛ – چند برش گوجهفرنگی (اختیاری)؛ – چند برش خیارشور (اختیاری)؛ – چند برگ کاهو (اختیاری)؛ – سس مایونز، سس گوجهفرنگی، سس خردل (اختیاری).
طرز تهیه چیزبرگر خانگی
ابتدا گریل یا منقل و توریتان را آماده کنید و آنها را با روغن کمی چرب کنید. در صورت استفاده از تابه، باید کف آن را با کمی روغن چرب کنید؛
در کاسهای بزرگ، گوشت چرخ کرده را با ادویهها و نمک ترکیب کنید و با دست بهخوبی هم بزنید. باید تا جایی گوشت را هم بزنید تا حالت چسبنده در آن ایجاد شود؛
ترکیبتان را به ۴ قسمت تقسیم کنید. هرکدام از آنها را با پشت بشقابی صاف کنید تا بهشکل دایرهای دربیاید. هرچه ضخامت همبرگرتان بیشتر باشد، زمان بیشتری برای پخت کامل آن نیاز است؛
همبرگرها را روی گریل، منقل و توری یا تابۀ چرب بگذارید. اگر گریل یا توریتان داغ نباشد، همبرگرها به آن میچسبند و یکپارچگیاش را از دست میدهند؛
همبرگرها را ۴ تا ۵ دقیقه بپزید و آنها را برگردانید؛
۱ دقیقه قبل از پایان پخت همبرگرها، روی هریک از آنها ۱ یا ۲ ورق پنیر قرار دهید و اجازه دهید آب شوند؛
چیزبرگرها را در نان و ترکیبات دلخواهتان قرار دهید و آن را سرو کنید.
ابتدا گوشت چرخ کرده، نمک، ادویهها و سبزیجات را در کاسهای بریزید و هم بزنید تا حالت چسبنده در آنها ایجاد شود؛
مخلوطتان را به بخشهای ۱۰۰گرمی تقسیم کنید و حداقل ۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید؛
در این حین، مواد اولیه سس ماست را در کاسهای ترکیب کنید. اگر غلظت آن زیاد بود، کمی آب به آن اضافه کنید تا شلتر شود؛
روی یک تابه روی شعله متوسط رو به بالا روغنزیتون بریزید و ۵ تا ۱۰ دقیقه کوفتهها را سرخ کنید. کوفتهها را بچرخانید تا همه سمتهای آن قهوهای شود؛
در نهایت، کوفتههای گرم را با سس ماست و برشهای لیموترش سرو کنید.
۹. پیتزا ساده خانگی با گوشت چرخ کرده
تعداد وعده: ۶ نفر زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛ – ۱ عدد پیاز برششده؛ – ۱ عدد فلفل دلمهای سبز یا قرمز برششده؛ – سهچهارم قاشق چایخوری نمک؛ – نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه؛ – ۴ عدد نان نیمهآماده پیتزا؛ – ۱٫۵ پیمانه پنیر پیتزا.
طرز تهیه پیتزا ساده خانگی با گوشت چرخ کرده
ابتدا فر را به دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتیگراد) برسانید؛
گوشت چرخ کرده را در تابهای نچسب روی حرارت متوسط بگذارید و ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید. سپس پیاز و فلفل دلمهای را به آن بیفزایید و تفت بدهید تا برشته شوند. این ترکیب را از روش شعله بردارید و به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید؛
کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید. نان پیتزا را روی سینی فر قرار دهید. روی آن ترکیب گوشت و روی ترکیب گوشت، پنیر پیتزا بریزید؛
پیتزاها را ۸ تا ۱۰ دقیقه در فر بگذارید تا کاملا بپزد و پنیر آن آب شود.
۱۰. لازانیای گوشت
تعداد وعده: ۴ نفر زمان آمادهسازی: ۷۰ دقیقه
مواد اولیه موردنیاز: – ۱ بسته ۲۵۰گرمی لازانیا؛ مواد لازم برای تهیه سس گوشت: – ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده با چربی کم؛ – ۵ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی؛ – ۸۰۰ گرم گوجهفرنگی لهشده؛ – ۱ فنجان آب مرغ؛ – ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون؛ – ۱ عدد پیاز خردشده؛ – ۱ عدد هویج خردشده؛ – ۱ حبه سیر لهشده؛ – نمک به مقدار لازم؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم؛ – کمی پودر جور هندی. مواد لازم برای تهیه سس پنیر: – ۲ قاشق غذاخوری کره؛ – ۲ قاشق غذاخوری آرد؛ – ۲ پیمانه شیر؛ – نمک به مقدار لازم؛ – فلفل سیاه به مقدار لازم؛ – ۱۲۵ گرم پنیر پیتزای رندهشده یا پنیر چدار.
طرز تهیه لازانیای گوشت
ابتدا فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برسانید؛
برای درستکردن سس گوشت، در یک تابه، روغن را داغ کنید. پیاز، هویج، سیر را اضافه کنید تا نرم شوند؛
سپس گوشت چرخ کرده را به آنها افزوده و تفت دهید تا رنگ گوشت قهوهای شود؛
رب گوجهفرنگی، گوجهفرنگی لهشده و آب مرغ را به تابه اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و جوز هندی را به آنها بیفزایید. درِ آن را گذاشته و بگذارید ۲۰ دقیقه در حالت نیمجوش باقی بماند. گاهی آن را هم بزنید؛
برای تهیه سس پنیر مقداری کره را در تابه دیگری آب کنید و به آن آرد را بیفزایید. آن را ۲ دقیقه روی حرارت کم هم بزنید؛
تابه را از روی شعله بردارید و به آن کمکم شیر را اضافه کنید. دوباره تابه را روی شعله بگذارید و هم بزنید تا غلیظ شود؛
نمک، فلفل سیاه و پنیر پیتزا را اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید تا پنیر آب شود؛
برای آمادهسازی لازانیا، نصف فنجان سس گوشت را روی لایهای از لازانیا قرار دهید و دوباره لازانیا روی آن بگذارید. این کار را تا ایجاد ۴ لایه ادامه دهید. در انتها، روی لایهها سس پنیر بریزید؛
لازانیا را ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا کاملا بپزد؛
لازانیا را ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. سپس آن را سرو کنید. نوش جان.
آیا شما در پاسخ به پرسش «با گوشت چرخ کرده چه غذایی درست کنم» زیاد درنگ میکنید؟ شما چه مواردی را به فهرست دستور غذا با گوشت چرخ کرده اضافه میکنید؟ غذای فست فودی با گوشت چرخ کرده را میپسندید یا غذای رژیمی؟ بهترین غذایی که شما با گوشت چرخ کرده درست میکنید، چیست؟ از ترفندهایتان برایمان بگویید.
دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسبوکار، سلامتمجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی
پاسخ ها