دستان خود را با آب تمیز خیس کنید.
آنقدر صابون بزنید که تمام سطوح دست و مچ دست شما را بپوشاند.
دستان خود را سریع و کامل به هم بمالید.
اطمینان حاصل کنید که تمام سطوح دستها انگشتان، ناخنها و مچ دست خود را کفی کردهاید.
دستها و مچهای خود را حداقل 20 ثانیه بمالید.
دستها و مچهای خود را زیر آب تمیز ترجیحاً جاری بشویید.
دستها و مچ دست خود را با یک حوله تمیز خشک کنید یا بگذارید آنها در هوا خشک شوند.
پوست خشک، تحریک شده و خام ناشی از شستن مکرر دستها میتواند خطر عفونت را افزایش دهد. آسیب به پوست شما میتواند فلور پوست را تغییر دهد. این به نوبه خود میتواند زندگی میکروبها را بر روی دستان شما آسان کند. برای حفظ سلامت پوست در عین رعایت بهداشت دست کارشناسان پوست نکات زیر را پیشنهاد میکنند:
- از آب داغ اجتناب کنید و از صابون مرطوب کننده استفاده کنید. با آب سرد یا ولرم بشویید.
- از مرطوب کنندههای پوست استفاده کنید. به دنبال کرمها و پمادهای پوستی باشید که به جلوگیری از خروج آب از پوست شما کمک میکند. اینها شامل مرطوب کنندهها با مواد زیر هستند:
- مرطوب کنندهها مانند لاکتات، گلیسیرین یا عسل
- نرم کنندهها مانند آلوئه ورا، دی متیکون یا ایزوپروپیل میریستات
- از ضدعفونی کنندههای حاوی الکل که حاوی نرم کنندههای پوست هستند استفاده کنید. ضدعفونی کنندههای حاوی الکل با مرطوب کننده به تسکین خشکی پوست کمک میکند. در حالی که نرم کنندهها جایگزین مقداری از آب پاک شده با الکل میشوند.
وقتی شستن دستها امکان پذیر نیست یا دستان شما به وضوح آلوده نیستند ضدعفونی کردن دستها با ضد عفونی کنندههای حاوی الکل میتواند یک گزینه مناسب باشد.
ضدعفونی کنندههای حاوی الکل به سرعت و به طور موثر بسیاری از عوامل بیماری زا را از بین میبرند از جمله:
- ویروس آنفولانزا
- اچآیوی
- هپاتیت B و C
چه زمانی باید دستان خود را بشویید؟
- پس از حضور در یک مکان عمومی
پس از لمس سطحی که ممکن است بارها توسط دیگران لمس شده باشد (دستگیره در،- میز، دسته، سبد خرید و غیره)
- قبل از لمس صورت (به ویژه چشم، بینی و دهان)
زمانی که آشپزی میکنید دستتان را بیشتر میشویید؟
هنگام تهیه غذا باید مراقب باکتریها باشید. دستان خود را اغلب تقریباً هر دو دقیقه یکبار بشویید. این بدان معنا نیست که شما باید زمان شستن دستهای خود را افزایش دهید.
دستان خود را با آب گرم یا سرد میشویید؟
از آنجا که گرما باکتریها را از بین میبرد ممکن است تصور کنیم که آب گرم برای شستن دستها بهتر است. اما به گفته کارشناسان تفاوت قابل توجهی بین این دو وجود ندارد.
دمای لازم برای گرم کردن آب به منظور از بین بردن عوامل بیماریزا باعث سوختن پوست شما میشود.
بنابراین شیر را در هر دمایی که میخواهید باز کنید و به خاطر داشته باشید که آب شیر سرد در مصرف انرژی و آب صرفه جویی میکند.
وقتی نوبت به استفاده از صابون میرسد ممکن است پاسخ شما را شگفت زده کند. صابونهای "ضد باکتریایی" لزوماً بیشتر از صابونهای معمولی میکروبها را از بین نمیبرند.
در حقیقت صابونهایی که حاوی مواد ضد باکتریایی هستند ممکن است انواع قویتر و مقاومتری از باکتریها را پرورش دهند.
برای شستن دستها از هرگونه مایع، پودر یا صابون در دسترس استفاده کنید. اگر دستان خود را به دفعات لازم شستشو میدهید ممکن است بخواهید از صابون مرطوب کننده برای پوست خود برای جلوگیری از خشک شدن دستان خود استفاده کنید.
اگر صابون در خانه تمام شد یا در دستشویی عمومی بدون صابون بودید باز هم باید دستان خود را بشویید.
منبع: www.healthline.com
پاسخ ها