سوپ یکی از لذیذترین غذاهای مناسب برای فصل سرماست. سوپها بهخاطر تنوع مواد تشکیلدهنده، رقیق و گرمبودن و سادگی طرز تهیهشان، برای شبهای سرد زمستان غذای مناسبی هستند و هرآنچه را بدن شما نیاز دارد تأمین میکنند. اگر از خوردن سوپهای تکراری خسته شدهاید، یکی از دستورهای زیر را امتحان کنید و همین امشب سوپ مقوی و لذیذی برای اعضای خانواده بپزید.
راهنمای مطالعهنمایش
۴. سوپ گوشت گاو و برنج با سبزیجات زمستانی
۵. سوپ پراَدویه عدس و کدوحلوایی
این سوپ ایتالیایی بهشیوههای مختلفی تهیه میشود. مهمترین مواد تشکیلدهنده آن پاستا، حبوبات و سبزیجات هستند. بهخاطر همین مواد اولیه این سوپ مقوی و غذایی کامل است.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. بیکنها را ۷ دقیقه تفت بدهید تا ترد شوند. بیکنها را روی دستمال حولهای بگذارید تا روغنشان کشیده شود. پیاز خردشده را داخل قابلمه بریزید و ۶ تا ۸ دقیقه تفت دهید تا نرم شود. پیاز را ۱ دقیقه با رزماری و سیر تفت دهید. آب مرغ، نخود، گوجهفرنگی، هویج، کرفس، چوب دارچین، نمک و فلفل و یک فنجان آب را داخل قابلمه بریزید تا بهمدت ۳۰ دقیقه بجوشند. پاستا را طبق دستور روی بستهاش آماده و آبکش کنید.
بعد از پختن کامل مواد، چوب دارچین را خارج کنید و پاستا را به سوپ اضافه و غذا را سرو کنید. اگر دوست دارید، کمی از پنیر دلخواه خود روی سوپ رنده کنید.
این سوپ بهعلت داشتن ترهفرنگی و پیازچه بسیار پرخاصیت و مفید است. این سوپ مقوی را برای روزهای سرد زمستانی آماده کنید و از خواص بینظیر آن لذت ببرید.
سیبزمینی را بشویید و با چنگال چند جایش را سوراخ کنید. سپس آن را داخل فر تنوری کنید تا کاملا بپزد.
کره را در قابلمهای مناسب آب کنید. ترهفرنگی و سیر را اضافه کنید و به آن نمک و فلفل بزنید. مواد را مرتب هم بزنید تا نرم شوند. آب مرغ و دو فنجان آب را هم اضافه کنید. اجازه دهید آب جوش بیاید و ترهفرنگیها خوب بپزند.
بیکن را جداگانه تفت بدهید تا ترد شود. سیبزمینی را خرد کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید. مواد داخل ظرف را میتوانید با مخلوطکن صاف و یکدست کنید. شیر و خامه را جداگانه با هم مخلوط کنید و به سوپ اضافه کنید. در این مرحله، پنیر رندهشده را اضافه کنید. اگر سوپ خیلی غلیظ شده است، آن را با کمی آب رقیق کنید.
برای سروکردن غذا، روی سوپ مقداری پنیر رندهشده و بیکن بریزید و با پیازچه یا موسیر خردشده تزئینش کنید.
این سوپ کلاسیک و لذیذ یکی از محبوبترین غذاهای فرانسوی است. پنیر گرویر یکی از مواد دستورهای سنتی این سوپ است. این پنیر خیلی زود آب میشود و بسیار چرب است. میتوانید این پنیر را با پنیر دلخواه خود جایگرین یا کلا آن را حذف کنید.
برای تهیه این سوپ مقوی، کره را در قابلمه با شعله متوسط ذوب کنید. پیاز را تفت دهید و با نمک و فلفل طعمدارش کنید. حرارت را کم کنید و روی قابلمه را با فویل بپوشانید و درِ قابلمه را بگذارید. هر چند دقیقه یک بار در قابلمه و فویل را بردارید و پیازها را هم بزنید. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه صبر کنید تا پیازها نرم شوند. فویل را بردارید و حرارت را دوباره به اندازه حرارت متوسط افزایش دهید و شکر را اضافه کنید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را هم بزنید تا قهوهایرنگ شود.
برای درستکردن کروت (croûtes) یا باگتهای برشته، فر را تا دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. نان باگت را قطعهقطعه کرده و آن را روی سینی چربشده پهن کنید و در طبقه وسط فر قرار دهید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا نانها ترد و قهوهایرنگ شوند.
آب مرغ و برگ بو را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت متوسط بجوشد. بعد از چند دقیقه که سوپ جا افتاد، برگ بو را خارج کنید.
برای سروکردن سوپ از کاسهای استفاده کنید که بتوانید آن را داخل فر بگذارید. ۵ یا ۶ تکه نان باگت داخل کاسه بریزید، سوپ را به آن اضافه کنید، مقداری پنیر روی آن بریزید و کاسهها را داخل فر بگذارید. شعله بالای فر را روشن کنید و اجازه دهید سوپ چند دقیقه داخل فر بماند تا روی آن طلایی شود. سپس سوپ را سرو کنید.
این سوپ مقوی بهترین انتخاب برای کسانی است که در دوره نقاهت هستند. هر ماده غذایی که بدن به آن نیاز داشته باشد در این سوپ پیدا میشود.
کره را در قابلمهای روی حرارت متوسط رو به بالا ذوب کنید. گوشت گاو را با نمک و فلفل مزهدار کنید و کف قابلمه بریزید و یکیدو دقیقه آن را هم نزنید تا سرخ شود. سپس حدود ۵ دقیقه هرازگاهی آن را هم بزنید تا گوشت از همهطرف خوب سرخ شود. سپس گوشت را در بشقابی دیگر بگذارید.
حرارت را ملایم کرده، پیاز و سیر را در قابلمه بریزید و با قاشق چوبی تقریبا ۵ دقیقه گهگاهی هم بزنیدشان که نرم شوند. آب مرغ، کدوحلوایی، شلغم، برنج، رب گوجهفرنگی، آویشن و برگ بو را اضافه کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشند. گوشت گاو را اضافه کنید، حرارت را کم کنید، روی ظرف را بپوشانید تا برنج نرم شود که حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه طول میکشد.
گاهی قابلمه را بررسی کنید که مطمئن شوید سوپ خیلی سریع یا خیلی آهسته نمیجوشد. در واقع در این مرحله غذا باید دم بکشد. برگ بو را دور بریزید. سوپ را با نمک و فلفل مزهدار و با جعفری تزئین کنید.
این سوپ مقوی یکی از سالمترین سوپهای فهرست است و چربی و کالری کمی دارد. اگر در رژیم غذایی خود محدودیت دارید، این سوپ را امتحان کنید.
روغن را در قابلمهای بزرگ روی حرارت متوسط داغ کنید. پیازها را با کمی نمک بهمدت ۷ دقیقه یا تا زمانی که نرم و کاراملی شوند سرخ کنید. سیر، فلفل چیلی و ادویه را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
کدو و عدس را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و روی آن عصاره سبزیجات بریزید. برای طعمدادن به آن میتوانید از نمک و فلفل یا هر ادویه دیگری که دوست داشتید استفاده کنید. بگذارید مواد جوش بیایند، سپس حرارت را کم کنید تا بهآرامی بجوشند. درِ قابلمه را ببیندید و بهمدت ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که کدوها نرم شوند صبر کنید. سوپ را با مخلوطکن مخلوط کنید تا یکدست شود.
برای سروکردن سوپ، مقداری برگ گشنیز داخل آن بریزید و هم بزنید و مقدار از آن را روی سوپ داخل کاسه بریزید. میتوانید روی سوپ را با مقداری ماست هم تزئین کنید.
وقتی هوای بیرون سرد میشود، هیچچیز بیشتر از سوپ مقوی و داغ نمیچسبد، بهخصوص اگر این سوپ پر از ویتامین C و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن باشد.
تمام مواد را در یک قابلمه بزرگ بریزید. یک و نیم لیتر آب جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بجوشد تا سبزیجات و عدس نرم شوند.
سوپ آمادهشده را داخل کاسهها ریخته و بلافاصله میل کنید. اگر دوست دارید سوپ بافت غلیظی داشته باشد، یکسوم سوپ را با مخلوط کن دستی یا در غذاساز مخلوط کنید و دوباره داخل سوپ بریزید.
گلکلم یکی از سبزیجات پاییزی و زمستانی است. میتوانید این گیاه پرخاصیت را از بازارهای میوه و ترهبار بخرید و با آن یک سوپ مقوی بپزید.
فر را تا دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. تکههای گلکلم را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، زیره و آویشن در ظرفی بریزید و با هم مخلوط کنید. مخلوط را بهمدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی و نرم شود. بعد از نرمشدن سبزیجات، میتوانید آویشن را جدا کنید و دور بریزید.
روغن باقیمانده در سینی فر را در قابلمهای بریزید و پیاز و کرفس را روی حرارت متوسط بهمدت ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود تفت دهید. سیر را اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید. بیشتر گلکلم را داخل قابلمه بریزید هم بزنید و مقداری را برای تزئین روی سوپ نگه دارید. ۷۵۰ میلیلیتر از عصاره سبزیجات یا مرغ را اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد تا تمام مواد بپزند.
با استفاده از مخلوطکن دستی یا غذاساز سوپ را هم بزنید تا یکدست شود. خامه را اضافه کنید و هم بزنید. سوپ را متناسب با ذائقه خود با نمک و فلفل مزهدار کنید. اگر دوست دارید سوپتان کمی رقیقتر باشد، میتوانید مقدار بیشتری عصاره سبزیجات به آن اضافه کنید. سوپ را داخل کاسه ریخته و روی آن را با جعفری، گلکلم برشتهشده و مقداری روغن زیتون تزئین کنید.
سوپ کرفس یکی از سوپهای کمکالری و لذیذ است. اگر از سوپهای تکراری خسته شدهاید، این سوپ متفاوت را امتحان کنید.
روغن را در قابلمهای بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. کرفس، سیر و سیبزمینی را داخل آن بریزید و هم بزنید. مقداری آب و مقداری نمک اضافه کنید و مواد را تفت دهید. مواد را بهمدت ۱۵ دقیقه مرتب هم بزنید. اگر سبزیجات شروع به چسبیدن کردند، کمی آب اضافه کنید.
عصاره سبزیجات را اضافه کنید و بگذارید بجوشد، سپس حرارت را ملایم کرده و ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا سیبزمینی و کرفس نرم شوند. از مخلوطکن برای پورهکردن سوپ استفاده کنید. سپس شیر را در آن بریزید و دوباره هم بزنید. سوپ را متناسب با ذائقه خود با نمک و فلفل مزهدار کنید. سوپ را در کاسه بکشید و با نان سرو کنید.
شهرها و استانهای مختلف گوشهوکنار ایران غذاهای محلی خاص خود را دارند. اگر سوپهای محلی شهر و دیار خود را میشناسید، لطفا در بخش دیدگاهها طرز تهیه آن را با سایر همراهان «چطور» به اشتراک بگذارید.
پاسخ ها