پاپریکا ادویهای محبوب است که در دنیا، توجه افراد بسیاری را به خود جلب کرده است و در انواع غذاها استفاده میشود. در این مقاله، طرز تهیه پاپریکا در افتاب و بدون فر و نیز با استفاده از فر در منزل ارائه شده است. با خواندن راهنماییهای این مقاله میتوانید ادویه خوشطعم پاپریکا را خودتان درست کنید.
راهنمای مطالعهنمایش
چه چیزهایی را باید از قبل آماده کنید؟
طرز تهیه پاپریکا بدون فر و در آفتاب
ادویه تازهٔ پاپریکا را میتوان با استفاده از فلفلهای باغچه یا فلفلهای خشکشدهای که از فروشگاه خریدهاید، بهتر از ادویههای آماده شرکتی تهیه کنید.
فلفل پاپریکا از انواع فلفلهای دلمهای سبز و قرمز شیرین، چیلی و کاین خشک و پودرشده تهیه میشود.
برای تهیه ادویه پاپریکا باید ابتدا فلفلهایی را که بهخوبی شستهاید، کاملا خشک کنید. این کار نهتنها جلوی فاسدشدن فلفلها را میگیرد، بلکه آسیابکردنشان را هم راحتتر میکند و میتوان به پودری کاملا نرم دست یافت. اگر زمان کافی برای خشککردن فلفلها ندارید، میتوانید خشکشده آن را از عطاریها و فروشگاههای مواد غذایی بخرید. البته برخی از افراد که به باغبانی علاقهمندند، خودشان فلفل پرورش میدهند و در نهایت آنها را خشک میکنند.
یکی از روشهای خشککردن فلفل استفاده از فر در دمای بسیار پایین است، اما چون بیشتر فرها مجهز به دماهای بسیار پایین نیستند، نمیتوان فلفلها را با خیال راحت و بدون اینکه بسوزند بهخوبی خشک کرد. بنابراین میتوانید از روشهای دیگر مانند قراردادن آنها زیر نور خورشید استفاده کنید.
هنگام خشککردن فلفلها در آفتاب، باید مکانی گرم و خشک را در نظر بگیرید که آفتابگیر باشد.
لبه پنجره مکانی عالی برای خشککردن فلفلهاست. برای خشککردن فلفل زیر نور خورشید، بهتر است فلفلها را ریسه کنید. برای این کار باید با استفاده از سوزن، فلفلها را یکییکی به نخ بکشید. مراقب باشید فلفلها با یکدیگر کمی فاصله داشته باشند.
البته اگر این روش را دوست ندارید، میتوانید یک ردیف فلفل را کنار هم روی سینی بچینید و زیر آفتاب و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند. خشککردن فلفلها به این روش با توجه به مقدار رطوبت فلفلها، معمولا ۱ ماه یا بیشتر طول میکشد.
پیروی از طرز تهیه پاپریکا در افتاب با خشککردن فلفل پاپریکا به روشهای سنتی، زیر نور آفتاب باعث میشود ادویه نهاییتان عطر و بوی بهتر و قویتری داشته باشد.
روش دیگر خشککردن فلفلها که سریعتر از دو روش دیگر است، استفاده از دستگاه سبزیخشککن است. فلفلها را درون خشککن با دمای ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۴ درجه سانتیگراد) بگذارید. بسته به نوع فلفلها، خشکشدن آنها فقط ۴ تا ۱۲ ساعت طول میکشد.
وقتی فلفلها خشک شدند، باید آنها را آسیاب کنید. برای اینکه طعم خوب فلفلها حفظ شود، بهتر است هر زمان قصد دارید از آنها استفاده کنید، مقدار لازم را آسیاب و پودر کنید.
در گذشته برای آسیاب و پودرکردن ادویههای خشکشده مانند فلفلها، از هاون استفاده میشد. این روش کمی زحمت دارد و زمان میبرد. اگر میخواهید فلفلها سریعتر و البته بسیار نرمتر پودر شوند میتوانید از دستگاه آسیاب قهوه استفاده کنید.
اگر میخواهید طعم بیشتری به فلفل پاپریکا بدهید، میتوانید آن را دودی کنید. برای تهیه پاپریکای دودی ابتدا با توجه به طعم دلخواهتان یکی از انواع فلفلها یا ترکیبی از آنها را انتخاب کنید. برای دودیکردن فلفلها به این وسایل احتیاج دارید:
یادتان باشد فرایند دودیکردن فلفلها باید پیش از خشککردن آنها انجام شود.
برای تهیه پاپریکای دودی مراحل زیر را بهترتیب انجام دهید:
فلفلها را پیش از استفاده کاملا بشویید و تمیز کنید. برای تهیه پاپریکای دودی باید فلفلهای تازه و سالم را جدا کنید. مراقب باشید فلفل خراب در میان فلفلها نباشد که طعم خوب پاپریکا را از بین میبرد.
در ضمن بهتر است هنگام کار با فلفلها دستکش دست کنید که عصاره فلفل پوست دستتان را نسوزاند. این سوزش ممکن است طولانی شود.
ساقه و دانههای فلفل را جدا کنید و وسط فلفل را هم بردارید. میتوانید فلفلهای درشت و بزرگتر را نازک برش داده یا بهشکل حلقههای نازک ببرید. همچنین میتوانید فلفلها را خرد نکنید و کامل خشکشان کنید که این روش وقت زیادی میگیرد. در ضمن اگر میخواهید فلفلها را درسته بگذارید خشک شوند، باید روی هر فلفل برشی کوچک ایجاد کنید تا دود به درون آن نفوذ کند.
با استفاده از دستگاه دودیکن مواد خوراکی، فلفلها را دودی کنید. وقتی فلفلها را درون دستگاه میگذارید، هرازگاهی با انبر آشپزخانه آنها را زیرورو کنید تا همه قسمتهای فلفلها بهآرامی دودی شوند. برای تولید دود از انواع چوبهای دودزا مانند چوب درخت سیب یا بلوط استفاده کنید. این روند بنا به مقدار یا اندازه فلفلها ممکن است چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد.
بوی فلفلهای دودی بسیار خوب و دلپذیر است، اما آنها هنوز مرطوب و گوشتی هستند و نمیتوان با خیال راحت ذخیره و نگهداریشان کرد. بنابراین فلفلها را درون یک کاغذ پوستی گذاشته و در پایینترین طبقه فر بگذارید و اجازه دهید مدتی حرارت ببینند تا کاملا خشک شوند. برای خشککردن فلفلهای دودیشده میتوانید همان روند خشککردن فلفلها بهروش غیردودی را به کار ببرید که پیش از این توضیح دادیم. وقتی فلفلها کاملا خشک شدند، میتوانید آنها را برداشته و در یک ظرف دردار محکم قرار دهید و هر زمان به آنها نیاز داشتید استفادهشان کنید.
بهتر است فلفلهای دودی و خشکشده را موقع استفاده آسیاب کنید. این روش باعث میشود طعم دودی فلفلها حفظ شود. فلفلهای دودی ذخیرهشده را میتوان تا چند ماه استفاده کرد.
فلفل پاپریکا را در ظرف دربسته و جایی دور از نور و حرارت مستقیم، مانند کابینت آشپزخانه، نگه دارید. طعم فلفلهای دودی سریع از بین نمیرود و معمولا ۶ تا ۸ ماه دوام دارد.
از پاپریکای دودی میتوانید در بیشتر غذاها از جمله انواع گوشتها، پنیر و تخممرغ پخته و همچنین غذاهای حاوی گوجهفرنگی و سیبزمینی استفاده کنید.
حرارتدادن، طعم فلفل پاپریکا را بهتر میکند، اما موقع تفتدادن خیلی مراقب باشید چراکه فلفل پاپریکا خیلی زود میسوزد. بنابراین از حرارت ملایم برای تفتدادن آن استفاده کنید. به فلفل روغن زیتون بزنید و بیشتر از ۱ دقیقه آن را تفت ندهید.
امیدواریم این راهنمای گام به گام به شما کمک کند بهترین پاپریکای معمولی و دودی را درست کنید. اگر شما هم در این زمینه تجربهای دارید خوشحال میشویم آن را با ما در میان بگذارید.
پاسخ ها