امروزه جو دوسر با فواید بسیارش برای سلامتی محبوبیت فراوانی یافته است. در بسیاری از دستورالعملهای غذاهای سالم، جو دوسر به چشم میخورد. جو دوسر فاقد گلوتن بوده و گزینهای مناسب برای کسانی است که مشکل عدم تحمل گلوتن (سلیاک) دارند. جو دوسر سرشار از فیبر بوده و به سلامت دستگاه گوارش و سلامت بدن کمک میکند. در این مطلب با ۱۴ دستورالعمل جالب برای استفاده از جو دو سر در صبحانه و شام آشنا شوید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۳۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
مواد موردنیاز:
-۲ عدد سیب بدون هسته و پوست؛
-۱ قاشق چایخوری عسل؛
-یکچهارم قاشق چایخوری پودر دارچین؛
-۱ قاشق چایخوری آب لیموترش؛
-۱ پیمانه (فنجان) جو دوسر پرک؛
-۱ پیمانه آب؛
-۱ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-نمک به مقدار لازم؛
-۴ عدد خرما خردشده.
۱. ابتدا فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ سانتیگراد) برسانید.
۲. بر روی یک سینی فر یک کاغذ مومی قرار داده و سیبها را با آبلیمو، دارچین و عسل مخلوط بکنید. آنها را به مدت ۵ دقیقه بر روی کاغذ پخته و سپس کاغذ را طوری جمع کرده و پیچیده تا رطوبت از آن خارج نشود.
۳. سیب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا کاملا نرم بشود. سپس آن را کنار بگذارید.
۴. در یک تابه کوچک بر روی شعله بالا جو دوسر، نمک، آب و شیر را ریخته و هم بزنید. زمانیکه ترکیبتان به جوش آمد، حرارت را تا کم کرده تا حالت غلیظ و خامهای پیدا بکند.
۵. خرمای خردشده را چند دقیقه پس از کمکردن شعله بیافزایید تا جو دوسر را شیرین کند.
۶. زمانی که ترکیبتان غلیظ شد، آن را از روی شعله بردارید. اگر برایتان خیلی غلیظ بود، مقداری شیر به آن بیافزایید.
۷. سیب پختهشده را در کف ۲ کاسه تقسیم کرده و بر روی آن جو دوسر بریزید.
میتوانید از افزودنیهای دیگری مانند مغزها، کره مغزها، تخم کتان، عسل، شکر و دارچین بر روی غذایتان ریخته و آن را سرو بکنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۶ نفر.
مواد موردنیاز:
بخش خشک دستورالعمل:
-یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
-۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر؛
-نصف قاشق چایخوری دارچین؛
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-یکسوم پیمانه شکر قهوهای؛
-یکچهارم پیمانه چیپس شکلات.
بخش مرطوب دستورالعمل:
-۲ پیمانه شیر بدون چربی؛
-۱ عدد تخممرغ؛
-۱ قاشق غذاخوری عسل؛
-۱ قاشق غذاخوری کره آبشده؛
-۱ قاشق چایحوری اسانس وانیل.
۱. فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ سانتیگراد) برسانید.
۲. در یک کاسه متوسط جو دوسر، بیکینگ پودر، پودر دارچین، نمک و شکر قهوهای را مخلوط کرده و کنار بگذارید.
۳. در یک کاسه جدا شیر، تخممرغ، اسانس وانیل، عسل و کره آبشده را مخلوط کنید. اگر ترکیبتان بهخوبی مخلوط نشد، آن را کمی بر روی شعله یا مایکروویو گرم بکنید.
۴. ترکیبات خشک را بهطور یکنواخت بر روی سینی فر چربشده بریزید. سپس بخش مرطوب را بر روی آن بریزید. بر روی ترکیبتان چیپس شکلات ریخته و بهمدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانیکه بیشتر بخش مرطوب جذب بشود، به پختن ادامه بدهید. مابقی بخش مرطوب با سردشدن جو دوسر جذب میشود.
۵. بگذارید غذایتان کمی خنک شده و سپس آن را سرو میکند.
پس از پایان کار میتوانید با چند ترفند ساده و کاربردی سینی فر را تمیز کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۸ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
مواد موردنیاز:
-یکهشتم قاشق چایخوری پودر دارچین؛
-کمی پودر جوز هندی؛
-کمی پودر زنجبیل؛
-نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
-نصف پیمانه آب؛
-نصف پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-نمک به مقدار لازم؛
-۱ قاشق چایخوری شکر قهوهای؛
-نصف ۱ سیب برششده؛
-۱ قاشق غذاخوری کشمش؛
-۱٫۵ قاشق چایخوری خامه.
۱. در یک کاسه مقاوم به مایکروویو جو دوسر، شیر، آب، دارچین، پودر جوز هندی، زنجبیل و نمک را مخلوط کرده و آنها را بهمدت ۳ دقیقه در دور بالای مایکروویو قرار بدهید. در این حین یک بار کاسه را از مایکروویو خارج کرده و محتویات آن را هم بزنید.
۲. سپس شکر قهوهای، سیب و کشمش را به ترکیبتان افزوده و هم بزنید تا بهخوبی مخلوط بشوند.
۳. بگذارید ترکیبتان کمی خنک شده و درنهایت بر روی آن خامه بریزید و گرم سرو بکنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز:
-۱ عدد موز متوسط پورهشده؛
-۲ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-۲ پیمانه توتفرنگی خردشده؛
-۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۲ قاشق غذاخوری عسل؛
-۴ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
۱. تمامی محتویات را در یک تابه متوسط ریخته و بر روی حرارت متوسط رو به بالا به جوش بیاورید. گاهی آن را هم بزنید.
۲. زمانیکه ترکیبتان به جوش آمد، شعله را کم کرده و در حدود ۱۰ دقیقه دیگر آنها را بپزید تا غلیظتر بشود. در کلِ زمان پختن به همزدن ادامه بدهید.
۳. درانتها بر روی آن دانه چیا، میوههای بری مانند تمشک و خامه ریخته و سرو کنید.
این غذا در کنار استفاده از جو دو سر در صبحانه یا شام، مقدار قابلتوجهی شیر دارد که از لبنیات مفید برای بدن است.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
مواد موردنیاز:
بخش خشک دستورالعمل:
-۱ پیمانه توتفرنگی خردشده؛
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۱ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
-نمک به مقدار لازم.
بخش مرطوب دستورالعمل:
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-سهچهارم پیمانه شیر؛
-نصف پیمانه ماست یونانی؛
-۱ قاشق غذاخوری عسل.
۱. توتفرنگی، شیر و ماست یونانی را در غذاساز ریخته و با دور تند مخلوط کنید تا به حالت پوره دربیاید.
۲. آن را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده و مابقی مواد اولیه را به آن بیافزایید. ترکیبتان را بهخوبی مخلوط کنید.
۳. در ظرف را گذاشته و به مدت ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید .
۴. برروی غذایتان کراکر یا مربای توتفرنگی ریخته و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
مواد موردنیاز:
-برگهای ۲ تا ۳ شاخه آویشن تازه؛
-۱ قاشق چایخوری عسل؛
-۱ قاشق چایخوری آب لیموترش؛
-۱ قاشق چایخوری پوست لیموترش رندهشده؛
-نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
-یکچهارم قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-یکسوم پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
۱. در یک کاسه دردار جو دوسر، پوست لیموترش رندهشده، آب لیموترش، اسانس وانیل، ماست و شیر را ترکیب کنید. برگهای آویشن را از ساقه جدا کرده و آن را همراه عسل با ترکیب جو دوسر مخلوط کنید.
۲. در کاسه را بسته و بگذارید حداقل ۲ ساعت یا همه شب را در یخچال بماند.
۳. صبح ترکیب جو دوسر را به ظرف دلخواهتان منتقل کرده و کمی عسل بر روی آن ریخته و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
مواد موردنیاز:
بخش خشک دستورالعمل:
-۱ فنجان هویج که ریز رنده شده باشد؛
-۱ قاشق چایخوری پودر دارچین؛
-۱ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۳ قاشق غذاخوری کشمش.
بخش مرطوب دستورالعمل:
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-یک و یکچهارم پیمانه شیر یا جایگزینهای آن؛
-۳ قاشق غذاحوری عسل.
۱. بخش خشک دستورالعمل را در یک کاسه بزرگ دردار مخلوط بکنید.
۲. محتویات مرطوب را به آن افزوده و باهم ترکیب کنید.
۳. در کاسه را گذاشته و آن را بهمدت حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
۴. بر روی ترکیب جو دوسرتان، مقداری ماست یونانی و گردو ریخته و آن را سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
مواد موردنیاز:
-۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائوی بون شکر؛
-۱ قاشق غذاخوری عسل؛
-۲ قاشق غذاخوری کره بادامزمینی؛
-۱ قاشق چایخوری پودر دارچین؛
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-۱ عدد موز بزرگ پورهشده؛
-نمک به مقدار لازم؛
-۱ قاشق غذاخوری چیپس شکلات (اختیاری).
۱. همه محتویات بهجز یک قاشق غذاخوری کره بادامزمینی را بر روی یک تابه ریخته و بر روی شعله متوسط یا بالا قرار بدهید.
۲. پس از به جوشآمدن حرارت را کم کرده و ۱۰ دقیقه دیگر با شعله کم بپزید تا غلیظ بشود. باید آن را گاهی هم بزنید.
۳. جو دوسر را در ۲ کاسه بریزید. سپس بر روی هرکدام نصف قاشق غذاخوری کره بادامزمینی آبشده بریزید. درنهایت بر روی آن چیپس شکلات ریخته و سرو کنید.
در صورت تهیه کره بادامزمینی در خانه، اطمینانتان از سلامتی این خوراک دوچندان میشود.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
مواد موردنیاز:
بخش خشک دستورالعمل:
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۱ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
-نمک به مقدار لازم.
بخش مرطوب دستورالعمل:
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
-سهچهارم پیمانه شیر؛
-نصف پیمانه قهوه دمی سرد؛
-۲ قاشق غذاخوری عسل.
سس خرما:
-۴ عدد خرما؛
-نمک به مقدار لازم؛
-آب.
۱. ابتدا محتویات خشک را در کاسهای دردار مخلوط کنید.
۲. بخش مرطوب را افزوده و دوباره مخلوط کنید.
۳. در آنها را بسته و به مدت حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
برای تهیه سس خرما ۴ عدد خرما و نمک را در غذاساز ریخته و با دور تند مخلوط کنید تا حالت پوره پیدا کند. در صورت نیاز نصف قاشق چایخوری آب به آن بیافزایید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه جو دوسر با کره بادامزمینی و ژله:
-۱٫۵ پیمانه توتفرنگی تازه یا منجمد؛
-۲ قاشق چایخوری دانه چیا؛
-۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شیرینکننده دلخواهتان؛
-یکچهارم پیمانه کره بادامزمینی؛
-۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
-نصف پیمانه ماست یونانی؛
-۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
-۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل.
۱. توتفرنگی و دو قاشق چایخوری دانه چیا را در یک کاسه مقاوم به مایکروویو بریزید. آنها را به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار بدهید. سپس آن را با چنگال پوره کرده و کنار بگذارید.
۲. مابقی ترکیبات را در یک کاسه بزرگ بهخوبی مخلوط کنید.
۳. سس توتفرنگی و مخلوط جو دوسر را بهصورت لایهلایه در چهار لیوان تقسیم کنید. در آنها را گذاشته و بگذارید حداقل ۲ ساعت یا همه شب را در یخچال بماند.
۴. صبح در ظرف را برداشته، بر روی آن مغز خردشده، کره بادامزمینی و برشهای توتفرنگی ریخته و سرو کنید.
علاوه بر فوایدی که استفاده از جو دو سر در صبحانه دارد، خواص ژله را هم باید به این خوراک اضافه کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۴ ساعت و ۱۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
مواد موردنیاز برای تهیه جو دوسر با هلو در آرامپز:
-۱ پیمانه کمپوت گلابی برششده؛
-نصف قاشق چایخوری پودر دارچین؛
-نصف پیمانه گردو خردشده؛
-۱ قاشق غذاخوری شکر قهوهای؛
-۱ قاشق غذاخوری کره؛
-۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
-۲ قاشق غذاخوری عسل؛
-۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-یکچهارم قاشق چایخوری نمک.
۱. در یک کاسه متوسط محتویات را مخلوط کنید.
۲. آرامپز را با کمی روغن چرب کنید. ترکیبتان را در زودپز ریخته و در آن را بگذارید. محتویات ظرف باید ۲ ساعت با حرارت بالا یا ۸ ساعت با حرارت کم بپزند تا کاملا نرم بشوند.
۳. در پایان بر روی آن شیر ریخته و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۳ نفر.
مواد موردنیاز:
-۱ عدد موز رسیده کوچک؛
-۳ قاشق چایخوری دانه چیا؛
-۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو؛
-۲ قاشق غذاخوری شیرینکننده دلخواهتان (اختیاری)؛
-نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
-۲ قاشق غذاخوری آب؛
-۱٫۵ پیمانه شیر نارگیل پرچرب (در صورت عدم دسترسی از سایر شیرها استفاده بکنید).
۱. در یک کاسه دردار موز را پوره کرده و همراه با پودر کاکائو و شیرینکنندهتان بهخوبی مخلوط کنید.
۲. جو دوسر، دانه چیا و سپس شیر را افزوده و هم بزنید.
۳. در کاسه را گذاشته و آنها را ۲ ساعت یا همه شب در یخچال بگذارید.
۴. برای سروکردن گرم، ترکیب جو دوسر را در یک تابه ریخته و بر روی شعله کم یا متوسط بهمدت ۵ دقیقه گرم کنید. درنهایت اگر پودینگتان خیلی غلیظ بود، کمی شیر به آن بیافزایید و سرو کنید .
زمان موردنیاز برای تهیه: ۶۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۳ نفر.
مواد موردنیاز:
-۱ عدد موز (بسته به سلیقهتان پورهشده یا برششده)؛
-۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو؛
-۱ قاشق غذاخوری عسل؛
-۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
-نصف پیمانه ماست یونانی؛
-۱٫۵ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-افزودنیهای دلخواهتان مانند انواع میوه یا شکلات.
۱. کل ترکیبات را در یک کاسه دردار مخلوط کرده و تمام شب یا حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
۲. زمان سرو آن را از یخچال خارج کرده و افزودنی دلخواهتان را بیافزایید. میتوانید آن را سرد میل کرده یا ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در مایکروویو قرار داده و گرم سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۶۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
مواد موردنیاز:
-۱ عدد انجیر تازه برششده؛
-نصف قاشق غذاخوری دانه چیا؛
-۱ قاشق غذاخوری گردو خردشده؛
-یکچهارم پیمانه جو دوسر پرک؛
-نصف پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام)؛
-نصف قاشق غذاخوری عسل.
۱. جو دوسر، شیر و دانه چیا را در یک ظرف دردار ریخته و مخلوط کنید. در آن را بگذارید و به مدت دو ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
۲. آنها را در یک کاسه ریخته و بر روی آن برشهای انجیر، عسل و مغز خردشده ریخته و سرو کنید.
جو دوسر جایی در رژیم غذایی شما دارد؟ تا به حال به استفاده از جو دو سر در صبحانه یا شامتان فکر کردهاید؟ غذای موردعلاقهتان کدام است؟ چه نظری درباره غذاهای این مقاله دارید؟ به نظرتان چه غذاهای دیگری را میتوان به این فهرست اضافه کرد؟
منبع eatthis fitfoodiefinds
دستور آشپزیغذای رژیمیغذای سالم
0
اشتراکگذاریWhatsAppTelegramFacebookLinkedinTwitterپرینتایمیل
پاسخ ها