کلمپه کرمانی (kolompeh kermani)یک شیرینی بسیار زیبا و خوشمزه مربوط به شهر کرمام میباشد.
کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد که حاوی مخلوطی از خرمای چرخ شده با گردوی آسیاب شده، پودر هل، پودر زنجبیل و دارچین است و معمولا با پودر پسته و یا خلال پسته تزیین می شود.
علاونه بر زیبایی و خوشمزگی به علت داشتن مواد مغذی مثل خرما و گردو برای سلامتی نیز بسیار مفید میباشد.
امروز یک رسپی سریع و عالی برای تهیه کلمپه با کره را برای شما تهیه کرده ام . با من همراه باشید تا این کلوچه عالی را با هم در خانه تهیه کنیم و لذت ببریم.
آرد شیرینی پزی 500 گرم
کره بدون نمک 100 گرم
آب 1 لیوان
روغن مایع 1/2 پیمانه
خرما 120 گرم
گردوی آسیاب شده 120 گرم
دارچین 1 قاشق چایخوری
هل 1 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
1. ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است را با همزن کاملا میکس میکنیم تا نرم شود. سپس ارد را کم کم و 100 گ رم 100 گرم به کره اضافه میکنیم و با هم زن هم میزنیم.
2. سپس 100 گرم های بعدی را با دست هم میزنیم و آرد را اضافه کرده و به همین ترتیب ادامه میدهیم.
3.سپس یک لیوان اب را کم کم به خمیر اضافه کرده و دوباره ورز میدهیم تا خمیر یک دست شود.
4.خمیر کلمپه را به سه قسمت تقسیم میکنیم و رنگ های خوراکی قرمز و بنفش را به دو قسمت خمیر اضافه کرده و ورز میدهیم تا خمیر کاملا رنگ بگیرد و سپس روی خمیر را سلفون میکشیم تا 1 ساعت استراحت کند.
5.قسمت سوم خمیر را زعفران اضافه کرده و هم میزنیم و اجازه میدهیم تا استراحت کند .
6. بعد از درست کردن خمیر به سراغ درست کردن مواد میانی کلمپه میرویم.ابتدا خرما ها را از هسته جدا میکنیم.سپس 120 گرم گردوی اسیاب شده ،یک قاشق چایخوری هل،یک قاشق چایخوری زنجبیل و دارچین را به خرماها اضافه میکنیم.
7.سپس همه مواد را با قاشق خوب با هم مخلوط میکنیم. سپس گلوله هایی اندازه فندق را درست میکنیم.
8. بعد از یک ساعت که خمیر ها آماده شد انها را با ورده باز میکنیم.سپس با قالب گرد آنها را برش میدهیم.مواد میانی را داخل خمیر گذاشته و خمیر را ازگوشه ها میبندیم.
9.با تمام خمیر ها این کار را انجا میدهیم. سپس همه خمیر های گرد شده را داخل سینی قرار میدهیم .من از کاغذ سیلیکونی مخصوص قنادی استفاده میکنیم. سپس استامپ مخصوص شیرینی کلمپه را برداشته و ارد زده و با فشار متوسط روی گلوله ها قرار میدهیم تا شکل بگیرد.
10.سپس فر را تا دمای 170 درجه سانتیگراد گرم میکنیم.کلمپه ها را در فر به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار میدهیم. تبریک میگم کلمپه کرمانی زیبا و خوشمزه شما آماده است و میتوانید با پودر پسته تزیین کنید و با چای ایرانی میل نمایید.
1.شیرینی اصلا نباید تغییر رنگ بدهد.
2.مقدار زعفران باید به اندازه ای باشد که به رنگ زرد برسد.
3.خمیر کلمپه فاقد شکر است و مناسب برای افراد ورزشکار نیز میباشد.
4.این شیرینی را می توان به مدت طولانی در ظرف دربسته نگهداری کرد.
5.کلمپه در فر کمی پف می کند و بزرگتر می شود.می توانید خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و در چند رنگ آماده کنید.
پاسخ ها