دمپختک یکی از غذاها بسیار معروف در ایران میباشد. علت محبوبیت این غذا سادگی و طرز تهیه بسیار راحت این غذا میباشد.این غذا از باقالی زرد برنج و ادویه های ایرانی تهیه میشود.معمولا به همراه این غذا از نیم رو نیز استفاده میشود که بسیار به طعم این غذا کمک میکند.یک طرز تهیه خاص و به همراه نکاتی که باید بدانید برای شما فراهم کرده ام پس تا آخر این مقاله با من همراه باشید.
باقالی زرد: 1.5 فنجان
آب :4 لیوان
پیاز 2 عدد
کره 100 گرم
روغن مایع نصف لیوان
رب گوجه فرنگی : 1قاشاق غذا خوری
تخم مرغ دو عدد
زعفران دم کرده به میزان لازم
ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه:به میزان لازم
1. من معمولا دو ساعت قبل از اینکه پخت انجام بدم باقالی زردها را خیس میکنم که در اخر پخت نرم تر شود.همچنین بسته به نوع برنج اون رو هم دو ساعت قبل خیس میکنم.
2. سپس دو عدد پیاز را به صورت نگینی و ریز خورد میکنم و داخل قابلمه ریخته و کامل سرخ میکنم تا طلایی رنگ شود .
3. ادویه های خودم رو که زردچوبه و فلفل سیاه است را به پیاز سرخ شده اضافه میکنم.
4. بعد از آن تقریبا دو لیوان آب را به مخلوط پیاز اضافه میکنم.
5. سپس باقالی زرد ها را اضافه میکنم.بعد از آن برنج را اضفه میکنم و زیر قابلمه رو زیاد میکنم تا جوش بخوره.
بعد از اضافه کردن برنج و آب می توانید نمک و زعفران دم کرده یا رب گوجه فرنگی را به مواد دیگر اضافه کنید تا غذا خوش رنگ تر و خوش طعم تر شود.
6. بعد از آن حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد.باید تا حدی بجوشد که آب داخل قابلمه کامل تبخیر شود.
7. سپس کمی روغن مایع یا روغن حیوانی را به برنج اضافه میکنم. زیر اجاق را کم کرده و اجازه میدهم تا بین 35 الی 45 دقیقه ترکیب برنج و باقالی بپزد و دم بکشد.
8.کره را روی ماهیتابه دیگر قرار میدهم تا آب شود. دو عدد تخم مرغ را نیمرو میکنم به و هم نمیزنم تا زردی و سفیدی کاملا مشخص باشد.
بعد از اینکه دمی باقالی آماده شد آن را در ظرفی دیگر میکشم و دو عدد تخم مرغ نیمرو شده را روی آن قرار میدهم. شما میتواندی دمی باقالی را با ترشی لیته و ترشی هفت بیجار میل نمایید و لذت برید.
باقالی زرد سریعتر از باقالی سبز پخته می شود. پس مراقب باشید زیاد نپزید تا نسوزد.
برای پختباقالی زرد از آب داغ استفاده کنید. آب سرد حبوبات را سفت می کند و به سرعت از بین می رود.
با توجه به ذائقه خود می توانید از رب گوجه فرنگی برای تفت دادن پیاز و باقالی زرد نیز استفاده کنید. هنوز دم پختک اصیل بدون رب گوجه فرنگی رنگ زردی دارد که زردی خود را از زردچوبه می گیرد.
برای خوش طعم شدن این غذا می توانید نصف فنجان برنج را با برنج دودی جایگزین کنید. در این صورت عطر غذای شما فوق العاده خواهد بود.
پاسخ ها