به گزارش گروه وبگردی اخبار ، حتما شما هم تا حالا اسم شیرینی کلمپه به گوشتان خورده است. کلمپه یک میان وعده ساده و سوغات شهر کرمان است که بهخاطر وجود خرما و مواد پرخاصیت دیگر، بسیار مقوی بوده و طبع گرمی دارد. هر چند این شیرینی، مخصوص کرمان است، ولی در شهرهای دیگر هم در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پستهای و لقمهای پخته میشود. در گذشته هم کلمپه را معمولا زنان کرمانی روی تنور میپختند، اما به مرور تنور جای خود را به فر داد و حالا شیرینی کلمپه کرمانی با استفاده از خرماهای شیرین کرمان به عنوان یک شیرینی دلچسب پای ثابت مهمانیها و اعیاد کرمانیهاست. در میان شهرهای کرمان هم کلمپه رفسنجان شهرت زیادی دارد. بد نیست بدانید که کلمپه با آرد گندم و آرد برنج پخته میشود. در ادامه طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی خوشمزه به روش سنتی را درادامه بخوانید.
مواد لازم
آرد: ۱ کیلوگرم
روغن جامد یا کره: ۵۰۰ گرم
زرده تخممرغ: ۲ عدد
شکر: ۲۰۰ گرم (معال ۱ لیوان فرانسوی دستهدار)
شیر یا ماست خامهای: ۱/۲ لیوان دستهدار
هل و وانیل: نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم
خرما: ۴۰۰ گرم
زنجبیل، جوز هندی: به میزان دلخواه
دارچین، میخک: به میزان دلخواه
پودر پسته یا کنجد برای تزیین: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه سنتی قبل از هر چیز، فر را روشن کنید و روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
آرد را الک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. روغن یا کرهای را که آماده کردهاید به آن اضافه و با دست مخلوط کنید تا خمیر یکدستی درست شود.
در ظرفی دیگر، زرده تخم مرغها را به همراه زعفران، هل، ماست یا شیر، وانیل و بیکینگ پودر بریزید و با هم مخلوط کنید.
مواد دو ظرف را با هم مخلوط کنید و یک خمیر یکدست درست کنید.
خمیر به دست آمده را نباید زیاد ورز دهید تا به روغن بیفتد.
روی یک سطح صاف، آرد بپاشید و خمیر را زیر و رو کنید تا به دست نچسبد.
خمیر به دست آمده را در نایلون بگذارید و به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی آن از بین برود.
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی، خرما را برای چند دقیقه در آب داغ بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود. هسته خرماها را خارج کنید.
خرماها را با پشت قاشق نرم کنید یا در مخلوطکن بریزید و همراه با گردو، میخک، زنجبیل و دارچین مخلوط کنید.
خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و روی سطح آردپاشیشده بگذارید و با وردنه باز کنید.
ضخامت خمیر را به حدود نیم سانتیمتر برسانید و قالب بزنید.
روش ۱ قالب زدن
خمیر را با وردنه روی سطحی صاف پهن کنید و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایرههای یکاندازه در آورید.
پس از آن که مواد خرمایی را به شکل گلولههای کوچک در آوردید، آنها را وسط خمیر بگذارید. حالا یک دایره خمیری را روی آن قرار دهید و دور آن را ببندید.
حتما بخوانید طرز تهیه راحت و آسان چیز کیک انار یخچالی بدون فر با پایه کیک یا بیسکویت
روش ۲ قالب زدن
خمیرها را با دست گلولهای شکل کنید. خمیر را در کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار دهید و اطراف آن را ببندید.
خمیر را بین دو تا دستانتان فشار دهید و صاف کنید.
خیلی محکم فشار ندهید که مواد داخل آن خارج شود.
در طرز تهیه شیرینی کلمپه، مهرها یا قالبهای خاصی استفاده میشود و روی شیرینی طرح دلخواهی زده میشود.
مهر را خیلی محکم فشار ندهید، چون ممکن است مواد داخل کلمپه بیرون بریزد.
روی کلمپهها را با کنجد یا پسته تزیین کنید.
سینی فر را آرد پاشی کنید. کلمپهها را در سینی بگذارید و در طبقه وسط فر به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید.
فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی کلمپه
*رنگ کلمپهها نباید بعد از پخت تغییر کند.
*بهتر است گردوها را به جای له کردن، خیلی ریز خرد کنید.
*فراموش نکنید که حتما قالب یا مهرتان به آرد آغشته باشد تا به کلمپه نچسبد.
*اگر میخواهید کلمپه را برای مدت طولانی نگه دارید، آن را در ظرف در بسته و ترجیحا در یخچال قرار دهید.
منبع: مجله کوروش
پاسخ ها