حضور در باشگاه ورزشی آداب و قوانینی دارد که بهتر است رعایتشان کنیم. کسی که این آداب را رعایت میکند فرد دلنشینتری میشود. این آداب را میدانید؟ در ادامه ۱۲ نکته مهم درباره حضور در باشگاه را توضیح دادهایم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعهنمایش
۱. به دیگران هم فرصت استفاده از تجهیزات ورزشی را بدهید
۲. وقتی کارتان با وسیله ورزشی تمام شد، تمیزش کنید
۳. بعد از تمرین، لوازم را سر جایشان بگذارید
۸. وزنههای سنگین را روی زمین نکوبید
۱۰. مواظب آسیبهای احتمالی باشید
۱۱. استفاده از دستگاهها را یاد بگیرید
۱۲. با برنامه و هدف مشخص ورزش کنید
مربی بدنسازی برایتان برنامهای نوشته و گفته امروز باید چند نوبت از یکی از دستگاهها استفاده کنید؟ این دلیل نمیشود که دودستی بچسبید به آن دستگاه! بهتر است اجازه بدهید که در زمان استراحتتان افراد دیگر هم از آن دستگاه استفاده کنند.
نظافت را رعایت کنید و پس از استفاده از تجهیزات ورزشی، عرق خود را از رویش پاک کنید. همیشه دستمال مرطوب ضدعفونیکننده سطوح به همراه داشته باشید و لوازم را به خوبی تمیز کنید. بعضی باشگاهها هم کنار دستگاهها اسپری ضدعفونیکننده میگذارند و فقط لازم است حوله یا تکهای پارچه همراهتان باشد. فراموش نکنید که ما موظف هستیم تجهیزات را تمیز تحویل دیگران بدهیم.
پس از پایان ورزش با دمبل و هالتر، رهاکردن آنها روی زمین نهتنها بسیار ناخوشایند است، بلکه امکان دارد برای افراد دیگر حادثهساز هم بشود. چگونه؟ مثلا پای کسی که حواسش نیست به وزنهای گیر کند که شما روی زمین رها کردهاید و بخورد زمین. پس تمام وسایلی را که استفاده میکنید سر جای اصلی خود بازگردانید.
انداختن حوله روی صفحه نمایشگر تردمیل در ساعات شلوغی باشگاه کار درستی نیست. چرا باید از نیم ساعت قبل تردمیل را رزرو کنید؟ تعداد دستگاههای هوازی در بیشتر باشگاهها محدود است و بهتر است وقت دیگران را با خودخواهی خودمان تلف نکنیم.
تا حد امکان به حریم افراد احترام بگذارید و با صدای بلند صحبت نکنید. بهتر است تلفن همراه را در کمد رختکن بگذارید و هنگام ورزش از صحبتکردن با تلفن بپرهیزید.
چه عالی که اعتمادبهنفس دارید، ولی باید هنجارها را رعایت کنید و با لباس نامناسب در اطراف باشگاه پرسه نزنید. همیشه لباس مناسب باشگاه بپوشید.
هیچکس مایل به شنیدن صداهای عجیبوغریب نیست. هنگام ورزش ساکت باشید و تمرکز خود را روی انجام صحیح حرکات ورزشی بگذارید.
اگر وزنه سنگین است و نمیتوانید بلندش کنید، نیازی نیست محکم بکوبیدش روی زمین! از فرد دیگری کمک بگیرید و وزنه را آرام روی زمین قرار دهید.
اگر در حال انجام حرکات نیازمند تعادل مثل اسکوات هستید، جایی بایستید که هم ایمن باشد و هم اگر تعادلتان به هم خورد، به دیگران نخورید. در ضمن عجله نکنید و با آرامش ورزش کنید.
در صورتی که انجام حرکتی برای شما سخت است، از مربی یا ورزشکاری دیگر کمک بگیرید. اگر از تردمیل استفاده میکنید، شیب و سرعت آن را مناسب تنظیم کنید.
اگر استفاده از دستگاهی را بلد نیستید، از ورزشکاران دیگر یا مربی خود روش صحیح آن را یاد بگیرید. با این کار هم خودتان آسیب نمیبینید و هم عمر تجهیزات ورزشی را افزایش میدهید.
با برنامه ورزشی منظم به باشگاه بروید و برای هر روز تعدادی حرکت ورزشی مناسب بدن خودتان را در نظر بگیرید. میتوانید از مربی خود بخواهید برایتان برنامه ورزشی تنظیم کند.
در این مقاله درباره رفتارها و اصولی گفتیم که باید در باشگاه بدنسازی رعایت کنیم. با رعایت این اصول میتوانید محیط ورزشی ایدئالی برای خود و اطرافیانتان ایجاد کنید و از ورزش در باشگاه نهایت لذت را ببرید.
شما هم به باشگاه ورزشی میروید؟ آیا این آداب و قوانین را رعایت میکنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود در این باره را با ما و کاربران عزیزمان در میان بگذارید.
پاسخ ها