احتمالا خیلی از شما از طرفداران مربا در وعده صبحانه هستید. درستکردن اغلب مرباها کار سادهای است و میتوانید مربای خانگیتان را بهراحتی درست کنید. در این مطلب، میخواهیم با طرز تهیه مربای توتفرنگی آشنا بشویم. برای این کار فقط به توتفرنگی، شکر و کمی آبلیمو نیاز دارید. ادامه این مطلب را از دست ندهید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
موارد موردنیاز | طرز تهیه | ایدههایی برای مصرف | پاسخ به سوالات رایج
پیش از شروع بدانید که هر قاشق غذاخوری مربای توتفرنگی ۳۵ کالری انرژی و ۹ گرم کربوهیدرات دارد. میزان چربی، نمک، پروتئین و فیبر آن نیز صفر است.
مواد موردنیاز برای تهیه ۳ تا ۴ شیشه مربا:
– ۷۵۰ گرم شکر؛
– آب ۱ عدد لیموترش؛
– ۱ کیلوگرم توتفرنگی؛
– ۱ قالب کوچک کره (اختیاری).
برای تهیه مربای توتفرنگی فقط به توتفرنگی، شکر و لیموترش نیاز داریم. برخی برای درستکردن مربا به آن «پکتین» اضافه میکنند. منتها در دستورالعمل ما نیازی به مصرف پکتین نیست؛ زیرا لیمو ترش خود منبع طبیعی پکتین است. پکتین به بستن مربا (شکلگیری بافت منحصربهفرد مربا) و جلوگیری از رشد کپکها کمک میکند.
ابتدا با پارچهای تمیز توتفرنگیها را پاک کنید. بهتر است از این روش بهجای شستن توتفرنگی استفاده کنید؛ زیرا شستن توتفرنگی و جذب مقدار زیادی آب بهوسیله توتفرنگی باعث میشود مربا به بافت موردنظر نرسد. پس از تمیزکردن، قسمت ساقه توتفرنگی را بهکمک چاقو یا سایر وسایل جدا کنید. سپس توتفرنگیها را خرد کنید.
توتفرنگی را در کاسهای بریزید و شکر را بیفزایید و بهآرامی باهم ترکیب کنید. بدون بستنِ درِ کاسه، بگذارید ترکیب توتفرنگی و شکر تقریبا ۱۲ ساعت در دمای اتاق باقی بماند. این کار به حلشدن شکر در توتفرنگی و حفظ بافت و رنگ ایدئال مربای توتفرنگی کمک میکند.
قبل از شروع فرایند درستکردن مربا، ۲ نعلبکی را در فریزر بگذارید. مخلوط توتفرنگی را همراه با آبلیمو در تابهای عمیق بریزید. بگذارید مخلوط توتفرنگی بهآرامی بپزد. اگر مقداری شکر در اطراف تابه باقی ماند، برس آشپزی را با آب داغ خیس کنید و شکر را از آن نقاط پاک کنید.
زمانی که شکر بهطور کامل حل شد و ذرهای باقی نماند، حرارت را بالا ببرید تا مربا شروع به تولید حباب کند و به جوش بیاید. شکر باید قبل از افزایش حرارت بهطور کامل حل شود؛ وگرنه فرایند بستن مربا با مشکل مواجه میشود و ممکن است در آن کلوخههای کریستالی شکر باقی بماند.
مربا را ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید. باید مربا به دمای ۱۰۵ سانتیگراد برسد. اگر دماسنج ندارید، قاشق مربا را در نعلبکی سردشده بریزید. ۳۰ ثانیه صبر کنید. انگشتتان را در مربا فرو ببرید. اگر قسمت خالیشده با انگشتتان با مربای اطراف پر نشد، مربا آماده است. در غیر این صورت، بگذارید مربا ۲ دقیقه دیگر روی شعله باقی بماند و این آزمایش را تا جایی تکرار کنید تا به نتیجه موردنظر برسید.
اگر در سطح مربا کف وجود داشت، آن را با قاشق بردارید و دور بریزید. این کار را فقط یک بار در انتها انجام بدهید و از انجام مداوم آن خودداری کنید تا میزان ضایعات کاهش یابد.
در صورت تمایل، یک قالب کوچک کره به مربا بیفزایید و هم بزنید تا آب شود. این کار به حلشدن کف باقیمانده کمک میکند. بگذارید مربا ۱۵ دقیقه باقی بماند تا تکههای میوه بهطور کامل در مربا شناور شود و بعدا همه آن در سطح شیشه مربا جمع نشود. در همین حین، شیشههای مربا را با گرمکردن استریل کنید.
با ملاقه، مربا را در شیشههای گرمشده بریزید. سپس روی آن یک صفحه مومی قرار بدهید تا از کپکزدن مربا جلوگیری کنید. سپس درِ شیشه را ببندید و مربا را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پس از بازکردن مربا، آن را در یخچال نگهداری و مصرف کنید. میتوانید با کمی خلاقیت و بسته به سلیقهتان، با افزودن یکی از گزینههای زیر، در مربای توتفرنگی طعمهای جالبی ایجاد کنید:
مربای توتفرنگی را میتوان بهراحتی درست کرد و با بسیاری از غذاها قابلمصرف است. از جمله کاربردهای آن عبارتاند از:
بله. میتوانید برای نگهداری طولانیمدت مربا آن را در فریزر بگذارید. فراموش نکنید برای این کار مقدار بیشتری از قسمت بالایی مربا را خالی بگذارید؛ زیرا بر اثر انجماد، مربا مقداری افزایش حجم پیدا میکند. مدتی قبل از مصرف مربا، آن را از فریزر دربیاورید تا یخ آن باز شود.
برای استریلکردن مربا و نگهداری بلندمدت باید مراحل زیر را انجام بدهید:
بهتر است پس از بازکردن شیشه مربا، آن را در مدت ۱۰ تا ۱۴ روز مصرف کنید. در صورتی که هنوز شیشه را باز نکردهاید، میتوانید آن را ۱ تا ۳ ماه در یخچال و ۱ سال در فریزر نگهداری کنید.
بله. میتوانید از توتفرنگی منجمد برای درستکردن مربا استفاده کنید. منتها زمان پختن آن افزایش مییابد؛ زیرا توتفرنگیهای منجمد آبکیتر میشوند. همچنین، باید از دماسنج استفاده کنید تا ببینید مربایتان به دمای موردنظر رسیده است یا خیر.
این فرایند درستکردن مربا برای اغلب میوهها مناسب است. منتها باید میزان شیرینی و قند میوهها را در هنگام درستکردن مربا در نظر بگیرید. اگر میوه بهاندازه کافی شیرین نیست، باید مقدار بیشتری شکر در طول فرایند بیفزایید.
این امر دلایل مختلفی دارد. شاید نیاز باشد مربا را مدت بیشتری بپزید. شاید توتفرنگی بهاندازه کافی قند طبیعی نداشته باشد و نیاز باشد پکتین اضافه کنید. اگر دستورالعمل را بهدرستی رعایت کردید و مربا نبست، بگذارید مربای توتفرنگی شب را در یخچال بماند. اگر همچنان سفت نشد، آن را از یخچال خارج کنید و مقدار بیشتری بپزید یا مقداری پکتین یا شکر و لیموترش بیفزایید.
کتاب الکترونیکی
قالب فایل | |
---|---|
تعداد صفحه | ۱۷۰ |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
ناشر | تیم تحریریه چطور |
تعداد فایل | ۱ فایل PDF |
پکیج ۹ ایدهٔ کسبوکار ثروتآفرینی با سرمایه کم
کسبوکار خود را با سرمایه کم شروع کنیدبه مدت محدود با تخفیف ۵۰٪
مشاهده کتاب الکترونیکی
پاسخ ها