سیستم صحتسنجی گوگل که پیشتر در یوتیوب و بخش جستوجوی متنی وجود داشت، بهتازگی به بخش جستوجوی تصاویر نیز اضافه شده است.
اطلاعیهای جدید نشان میدهد سیستم صحتسنجی گوگل قرار است به بخشهای بیشتری از پلتفرم گسترش پیدا کند. پیشازاین، قابلیت صحتسنجی فقط برای بخش جستوجوی عادی و البته یوتیوب دردسترس قرار داشت؛ اما گوگل قصد دارد آن را به بخش جستوجو برای تصاویر هم اضافه کند. برای این منظور، گوگل برچسبهای صحتسنجی جدیدی برای بخش جستوجوی تصاویر معرفی کرده است.
اگر تصویر جستوجوشده در گوگل جعلی باشد، میتوانید روی آن کلیک کنید تا جزئيات بیشتر بهنمایش دربیایند. در صفحهی مربوط به جزئیات بیشتر، گزینهای خواهید دید که به یکی از منابع آنلاین مطمئن لینک شده است و به بخشهای جعلی عکس اشاره میکند. ازطریق همین لینک، میتوانید وارد نسخهی کامل مقاله شوید تا مشکلات دقیق عکس را بفهمید. اگر تصویری خاص برچسب جعلی دریافت کند، قبل از اینکه بهاشتراکش بگذارید متوجه جعلیبودنش خواهید شد.
گوگل برای بهرهگیری از قابلیت صحتسنجی در بخش جستوجوی تصاویر به روش ClaimReview روی آورده است که پیشتر، استفاده از آن برای یوتیوب را هم شاهد بودیم. بدینترتیب، اهالی مانتینویو برای فهمیدن جعلی یا واقعی بودن تصاویر به دادههای منابع گوناگون مستقل و معتبر نظیر PolitiFact روی میآورند.
زمانبندی اضافهشدن قابلیت صحتسنجی به بخش جستوجوی تصاویر گوگل مناسب برشمرده میشود. تنها چند ماه تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ایالات متحده فاصله داریم و همین موضوع باعث شده است اخیرا نگرانیهای زیادی دربارهی احتمال استفادهی کشورهای خارجی و حتی سیاستمداران داخلی از تصاویر جعلی بهمنظور جهتدهی به انتخابات در بین مردم ایجاد شود. در نظر داشته باشید سیستم گوگل نمیتواند تکتک تصاویر جعلی را تشخیص دهد؛ اما احتمال میدهیم از دقت کافی برخوردار باشد تا بتواند میزان تصاویر جعلی را در فضای وب بهطورمحسوسی کاهش دهد.
شما کاربران دیجیتال چه دیدگاهی دربارهی سیستم صحتسنجی گوگل دارید؟
پاسخ ها