بیتا هاشمیان

بیتا هاشمیان

شاعر و نویسنده... اهل ایران... زندگی هندسه ساده ی تکرار نفست هاست.
توسط ۲ نفر دنبال می شود

6 مزیت کمتر گفته شده خرما

مشخصات غذایی خرما خوب است. این خوراکی نسبت به اکثر میوه‌های تازه کالری بیشتری دارند، زیرا خشک هستند. خرما تقریبا به اندازه سایر میوه‌های خشک مانند انجیر و کشمش کالری دارد. خرما با وجود کالری بالایی که دارد سرشار از فیبر است و حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری خاصی است.

همشهری آنلاین: مشخصات غذایی خرما خوب است. این خوراکی نسبت به اکثر میوه‌های تازه کالری بیشتری دارند، زیرا خشک هستند. خرما تقریبا به اندازه سایر میوه‌های خشک مانند انجیر و کشمش کالری دارد. خرما با وجود کالری بالایی که دارد سرشار از فیبر است و حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری خاصی است.

2395074_581

شما باید هر روز دو عدد خرما بخورید تا بیشترین فواید را از این میوه فوق العاده ببرید. به دلایل بالقوه فواید خرما برای سلامتی در این مطلب می‌پردازیم.

حمایت از حرکات مناسب روده

خرما به دلیل محتوای فیبر محلول بالای خود، از هضم سالم و حرکات منظم روده حمایت می‌کند. طبق مطالعات، خوردن دو عدد خرما در روز به مدت چند هفته، دفعات اجابت مزاج را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. فیبر محلول خرما، مدفوع را نرم می‌کند، در حالی که فیبر نامحلول این میوه به مدفوع حجم می‌دهد. برای کمک بیشتر به سم‌زدایی، فیبر موجود در خرما به سمومی مانند آمونیاک در روده بزرگ متصل می‌شود و باعث کاهش احتمال جذب دوباره و تخلیه آنها در مدفوع می‌شود.

سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان‌های متعدد موجود در خرما چندین مزیت برای سلامتی دارند، مانند احتمال کمتر ابتلا به برخی بیماری‌ها. سلول‌های شما توسط آنتی اکسیدان‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد که مواد شیمیایی ناپایداری هستند که می‌توانند به بدن شما آسیب رسانده و باعث بیماری شوند، محافظت می‌شوند، به نظر می‌رسد خرما در مقایسه با سایر انواع میوه‌های مشابه، از جمله انجیر و آلو خشک، بالاترین غلظت آنتی اکسیدانی را دارد. آنتی اکسیدان‌های قوی به نام فلاونوئید‌ها به دلیل توانایی‌شان در کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری آلزایمر و چندین نوع سرطان مورد توجه قرار گرفته‌اند. آنها همچنین ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند. نشان داده شده که کاروتنوئید‌ها که از جمله آنتی اکسیدان‌های موجود در خرما هستند از سلامت قلب حمایت می‌کنند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش دهند. خواص ضد التهابی اسید‌های فنولیک از آنتی اکسیدان‌های دیگر موجود در خرما ممکن است به کاهش بیماری قلبی کمک کند.

پیشگیری از بیماری‌های طولانی مدت

ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی در خرما به وفور یافت می‌شود. آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌های شما در برابر آسیب‌هایی که رادیکال‌های آزاد می‌توانند وارد کنند محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد که راهزن‌های سلولی هستند، برای تثبیت خود، الکترون‌ها را از سلول‌های سالم می‌گیرند. آسیب سلولی و افزایش خطر بیماری‌های مزمن از جمله هزینه‌های مرتبط با این سرقت است. اما آنتی اکسیدان‌ها با مبارزه با رادیکال‌های آزاداین آبشار توسعه بیماری را متوقف می‌کنند.

کنترل دیابت

خرما با وجود شیرین بودن و کربوهیدرات بالا، برای دیابتی‌ها قابل قبول است. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده که در سال ۲۰۲۰ انجام شد، به ۱۰۰ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ گفته شد که به مدت ۱۶ هفته هر روز سه خرما مصرف کنند. این یافته‌ها کاهش کلسترول تام و افزایش کلسترول HDL (خوب) را نشان داد که می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا سلامت قلب را بهتر حفظ کنند. علاوه بر این، خرما‌ها به دلیل شاخص گلیسمی پایین، تاثیری بر سطح گلوکز خون نداشتند. در نتیجه، افراد مبتلا به دیابت می‌توانند خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

تقویت استخوان‌ها

از آنجایی که خرما حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی است، به تقویت استخوان‌ها و مبارزه با شرایط فلج کننده و دردناکی مانند پوکی استخوان کمک می‌کند. در میان بسیاری از مواد معدنی دیگر، خرما حاوی مس، منگنز و سلنیوم است که تشکیل استخوان‌های سالم را تسهیل می‌کند. اگر هر روز ۲ عدد خرما بخورید استخوان‌های شما قوی‌تر می‌شوند.

جوانی پوست

هورمون‌های گیاهی موجود در خرما ممکن است به پوست شما کمک کنند که جوان‌تر به نظر برسد. به همین دلیل، فیتوهورمون‌ها گاهی در محصولات مراقبت از پوست یافت می‌شوند. در یک آزمایش کوچک، ۵ درصد عصاره هسته خرما برای ساخت لوسیون پوست استفاده شد. به مدت ۵ هفته، زنان میانسال این کرم را دو بار در روز به ناحیه اطراف چشم خود می‌زدند. چین‌های آنها پس از استفاده از کرم هسته خرما کم عمق‌تر و کوچکتر شده بودند. اگرچه فقط ۱۰ زن در کارآزمایی حضور داشتند، یافته‌ها امیدوارکننده و از نظر بالینی معنادار بودند.

 

بیتا هاشمیان
بیتا هاشمیان شاعر و نویسنده... اهل ایران... زندگی هندسه ساده ی تکرار نفست هاست.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋