این یکی از اولین مطالعاتی است که اضطراب در اوایل بزرگسالی را با تواناییهای شناختی پایینتر در میانسالی مرتبط میکند.
مطالعه جدید در دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو نشان میدهد که جوانانی که دارای سطوح بالاتر اضطرابی هستند که با چاقی، عدم تحرک بدنی، بیماری مزمن، استرس و سیگار کشیدن مرتبط است، ممکن است دچار کاهش عملکردهای شناختی خود در میانسالی شوند.
محققان قبلاً اضطراب بالاتر در افراد مسن را با زوال عقل مرتبط میدانستند. اما این یکی از اولین مطالعاتی است که اضطراب در اوایل بزرگسالی را با تواناییهای شناختی پایینتر در میانسالی مرتبط میکند.
«آمبر باهوریک»، نویسنده اول مقاله، از دپارتمان روانپزشکی و علوم رفتاری UCSF و مؤسسه علوم اعصاب ویل، گفت: «ما از مطالعات طولانیمدت میدانیم که تغییرات مغزی منجر به بیماری آلزایمر و سایر زوال عقلها، ممکن است چندین دهه طول بکشد تا ایجاد شود. ما میخواستیم ببینیم که آیا عادات بهداشتی و سبک زندگی در اوایل بزرگسالی ممکن است نقشی در مهارتهای شناختی در میانسالی داشته باشد یا خیر.»
در مطالعهای که در 3 ژوئیه منتشر شد، محققان دریافتند که تنها 10 درصد از افراد مبتلا به اضطراب کم، در آزمایش سرعت پردازش و حافظه عملکرد ضعیفی داشتند. درمقابل 21 درصد و 19 درصد از افراد دارای سطوح متوسط یا بالاتر از اضطراب عملکرد ضعیفی از خود نشان دادند.
هنگامی که محققان عواملی مانند سن، فعالیت بدنی و کلسترول کل را تنظیم کردند، تفاوت در سرعت پردازش باقی ماند. محققان همچنین تفاوتهایی را در عملکرد اجرایی یافتند که شامل حافظه کاری، حل مسئله و کنترل تکانه میشود.
این مطالعه 2364 بزرگسال را دنبال کرد. هدف آن شناسایی عواملی در جوانی است که دو تا سه دهه بعد منجر به بیماری قلبی عروقی میشود.
شرکتکنندگان در زمان ورود به مطالعه 18 تا 30 ساله بودند و چهار بار در یک دوره 18 ساله برای نشانگر التهابی (CRP) مورد آزمایش قرار گرفتند. آنها آزمونهای شناختی را پنج سال پس از آخرین اندازهگیری CRP انجام دادند، که در آن زمان اکثر شرکتکنندگان در دهه چهل و پنجاه سالگی بودند.
محققان همچنین سطوح بالاتر اضطراب را با عدم فعالیت بدنی، BMI بالاتر و سیگار کشیدن مرتبط دانستند. کریستین یافه، نویسنده ارشد، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری، نورولوژی، و اپیدمیولوژی و آمار زیستی در UCSF، گفت: «اضطراب نقش مهمی در پیری بازی میکند و ممکن است در اوایل بزرگسالی شروع به بروز علائم کند. احتمالاً اثر مستقیم و غیرمستقیم التهاب بر شناخت وجود دارد.»
یافه یکی از اولین تیم متخصصانی است که تشخیص داد 30 درصد از خطر زوال عقل قابل پیشگیری است. تحقیقات اخیر او به ارتباط بین خواب نامنظم و عملکرد شناختی ضعیف در میانسالی پرداخته است.
یافه گفت: «خوشبختانه، راههایی برای کاهش التهاب وجود دارد. مانند افزایش فعالیت بدنی و ترک سیگار که ممکن است مسیرهای امیدوارکنندهای برای پیشگیری باشد.»
پاسخ ها