به طور کلی سئو به معنای بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است و هر چه سئوی سایت ما بهتر باشد در اولین نتایج جستجوی گوگل بیشتر ظاهر می شود. عوامل زیادی بر سئوی سایت تاثیر می گذارند که از جمله آنها می توان به محتوای سایت، بک لینک، استفاده از کلمه کلیدی و بسیاری عوامل دیگر اشاره کرد.
به طور کلی سئو به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود. سئوی داخلی یا سئو داخلی شامل تمام اقداماتی است که ما برای سایت خود انجام می دهیم و بیش از هر چیز دیگری به محتوای ما بستگی دارد. سئوی خارجی یا سئوی خارج از صفحه به کلیه اقداماتی اطلاق می شود که سایت ما را به سایت های دیگر پیوند می دهد و به شبکه بک لینک سازی ما مربوط می شود.
با این حال، در کنار همه اینها، بخش دیگری به نام سئو فنی یا سئوی فنی وجود دارد که شامل تمام اقداماتی است که به سایت ما اجازه می دهد توسط ربات های گوگل بررسی شود. سئوی داخلی و خارجی را در مقالات قبلی به طور کامل معرفی کرده ایم و این بار به سراغ بررسی فنی سئو می رویم و عوامل موثر بر سئوی فنی را بررسی می کنیم.
سئو شامل تمام اقداماتی است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا سایت ما را راحت تر جستجو کنند و پس از بررسی آنها در تمام صفحات ما پیمایش یا به اصطلاح آن ها را فهرست کنند.
این بخش از سئو ربطی به نوع محتوای سایت یا بک لینک های سایت ما ندارد و بیش از هر چیز دیگری به زیرساخت سایت ما مربوط می شود. به همین دلیل به آن سئوی فنی می گویند. اقدامات انجام شده در قسمت فنی سئو سایت نیازی به تغییر منظم ندارد و نیازی نیست تنها با یک بار انجام آن را بررسی کنیم.
اقدامات احتیاطی مانند تهیه نقشه سایت، بررسی سرعت سایت، تگ های صفحه و بسیاری از اقدامات دیگر که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم شامل اقدامات فنی سئو می باشد. پس از تکمیل، میتوانیم صفحات خود را توسط رباتهای گوگل بررسی و در نتایج جستجو نمایش دهیم، اگر سایر سئوکارها خوب باشند.
بسیاری از افراد سئو فنی را نادیده می گیرند. اما نقش سئو در به دست آوردن ترافیک ارگانیک بسیار مهم است. ممکن است محتوای شما بهترین باشد، اما اگر به درستی اسکن نشود، افراد بسیار کمی آن را خواهند دید.
اگر سایت شما از نظر فنی بهینه نشده باشد، گوگل آن را نمی بیند و شما در صفحه نتایج گوگل نشان داده نمی شوید و از این طریق ورودی بسیار کمی دریافت خواهید کرد. بنابراین، باید بدانید که چگونه محتوای خود را به صورت آنلاین ارسال کنید.
در زیر لیستی از مهمترین نکات در سئوی فنی آورده شده است که قبل از هر اقدامی برای سئوی وب سایت خود باید از رعایت موارد زیر اطمینان حاصل کنید.
SSL یا لایه سوکت های امن یک فناوری امنیتی است که یک اتصال رمزگذاری شده بین وب سرور و مرورگر شما ایجاد می کند. اگر سایتی از فناوری SSL استفاده می کند، هنگام مشاهده سایت می توانید مطمئن باشید که سایت امن است و اطلاعات شما به خطر نمی افتد. برای تعیین اینکه آیا سایتی از SSL استفاده می کند، کافی است به URL آن نگاه کنید. آدرس های وب سایت هایی که از SSL استفاده می کنند با //:https به جای //:http شروع می شوند.
در سال 2014، گوگل اعلام کرد که وب سایت های امن با فناوری SSL اولویت بیشتری در نتایج جستجوی گوگل دارند تا امنیت تمامی وب سایت ها تضمین شود.
برای ایمن سازی وب سایت خود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که گواهی SSL را در وب سایت خود نصب کنید. اگرچه امروزه اکثر طراحان وب به صورت پیش فرض SSL را نصب می کنند، اما اگر سایت شما از این فناوری امنیتی برخوردار نیست، می توانید از کارشناسان طراحی وب کمک بگیرید.
امروزه داشتن یک وب سایت واکنش گرا بیش از هر چیز دیگری بر سئوی شما تاثیر می گذارد. گوگل تاکید بیشتری بر سایتهای واکنشگرا دارد و سایتهایی را که هم در موبایل و هم در تبلت خوب به نظر میرسند، در رتبهبندی بالاتری نسبت به سایتهای دیگر قرار میدهد. بنابراین، باید مطمئن شویم که سایت ما ریسپانسیو است.
بازدیدکنندگان وب سایت شما زمان بسیار کوتاهی را منتظر می مانند تا سایت شما بارگذاری شود و اگر سایت شما در کمتر از چند ثانیه بالا نیامد، سایت را ترک کرده و به وب سایت های دیگر می روند که باعث افزایش نرخ پرش سایت و در نهایت خراب شدن آن می شود. ویرانی سئوی سایت شما را از بین می برد. بنابراین، بهینه سازی سرعت سایت شما تاثیر زیادی بر رتبه سایت شما دارد.
راه های زیادی برای افزایش سرعت بارگذاری سایت وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:
از هاست های سریع استفاده کنید
کد سایت خود را به حداقل برسانید. کد و لینک های اضافی را حذف کنید.
اطمینان حاصل کنید که عکس های شما تا حد امکان کوچک هستند.
افزونه های خود را به روز کنید و پلاگین های قدیمی را حذف کنید.
یکی از اولین قدم هایی که می توانید برای افزایش سرعت وب سایت خود بردارید، فشرده سازی تصاویر وب سایتتان است. یکی از مهم ترین عوامل کاهش سرعت وب سایت ها افزایش حجم صفحات است. هرچه صفحات وب سایت شما بزرگتر باشد، طبیعتا بارگذاری آن بیشتر طول می کشد.
روش دیگر برای کاهش اندازه صفحات وب فشرده سازی فایل های HTML، CSS و جاوا اسکریپت است. می توانید فایل های کد سایت را ادغام کنید و فایل های اضافی را حذف کنید و تنها یک فایل باقی بماند.
هر بار که کاربر یکی از صفحات وب سایت ما را باز می کند، درخواستی برای سرور ارسال می شود و سرور اطلاعاتی را از پایگاه داده در قالب کدهای Html برای کاربر ارسال می کند و صفحه وب شما به کاربر نشان داده می شود. این فرآیند ممکن است چند ثانیه طول بکشد. فعال کردن کش مرورگر این فرآیند را کوتاه می کند.
CDN شبکه ای از چندین سرور در نقاط مختلف متصل به یکدیگر است. با این سیستم اگر کاربری بخواهد وارد وب سایت شما شود اطلاعات لازم از نزدیک ترین سرور به موقعیت جغرافیایی برای کاربر ارسال می شود. استفاده از این سرویس برای وب سایت هایی که کاربرانی از نقاط جغرافیایی مختلف دارند پیشنهاد می شود که می تواند سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهد.
نقشه سایت فایلی است حاوی کدهایی است که شما در هاست خود قرار داده اید و این کدها به کاربران سایت نشان داده نمی شوند، اما به موتورهای جستجو کمک می کنند تا صفحات شما را راحت تر بخزند و ایندکس کنند. نقشه سایت حاوی اطلاعات مفیدی از جمله صفحات مهم وب سایت شما و آخرین به روز رسانی ها است. با ایجاد یک فایل نقشه سایت، رتبه خود را در گوگل افزایش دهید.
استاندارد AMP یا Accelerated Mobile Pages شامل مجموعه ای از کدها به نام AMP HTML است که با حذف عناصر غیر ضروری، سرعت وب سایت موبایل شما را افزایش می دهد. افزایش سرعت سایت برای این کاربران تأثیر زیادی بر سئوی شما خواهد داشت، زیرا امروزه اکثر کاربران از تلفن همراه خود برای مرور وب استفاده می کنند.
گوگل همچنین تاکید ویژه ای بر سایت هایی دارد که استاندارد AMP را رعایت می کنند و در صفحه نمایش موبایل، چنین سایت هایی با نماد رعد و برق نمایش داده می شوند.
Robots.txt یک فایل متنی در فهرست اصلی وب سایت شما است که به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات وب سایت شما را می توانند بخزند و به لیست شما اضافه کنند. فرمت این فایل بسیار ساده است و در بیشتر موارد نیازی به تغییر آن نیست.
اگر فایل robots.txt به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است باعث شود صفحات سایت به اشتباه ایندکس شوند. گاهی اوقات صاحبان سایت ها به دلیل نداشتن دانش کافی در این زمینه هنگام ایجاد یا ویرایش این فایل متنی اشتباه می کنند و این باعث می شود سئو سایت آنها دچار مشکل شود.
یکی دیگر از عواملی که بر روی سئو تاثیر می گذارد آدرس URL است. نکاتی که در پرداختن به آنها باید به آنها توجه کنید:
تا حد امکان از حروف فارسی استفاده نکنید و به جای آن از حروف کوچک انگلیسی استفاده کنید.
استفاده از - برای جدا کردن کلمات.
از URL های کوتاه استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر موضوع مقاله شما چک لیست فنی SEO است، به جای نمونه ساده تر example.com/chechlist-of-technical-SEO از example.com/technical-SEO کوتاه تر استفاده کنید. به خاطر سپردن. او می ماند.
از کلمات کلیدی مقاله در URL استفاده کنید.
صفحه 404 وب سایت صفحه ای است که در صورت عدم وجود URL به کاربر نمایش داده می شود. ساختار صفحه 404 باید با ساختار کلی وب سایت شما سازگار باشد و باید به زبان دوستانه به مخاطبان هدف بگوید که صفحه مورد نظر در حال حاضر در دسترس نیست و کاربر ممکن است صفحات مشابه دیگری را پیشنهاد کند و مشابه دیگر را پیشنهاد کند. صفحات و همچنین امکانات. بازگشت به صفحه قبلی که کاربر خواهد داشت.
کنسول جستجوی گوگل یک ابزار رایگان گوگل است که به شما امکان می دهد با ثبت سایت خود صفحات وب خود را بهتر ایندکس کنید. هنگامی که سایت شما راه اندازی شد، می توانید نقشه سایت XML خود را به سایت ارسال کنید تا بتواند به سرعت در بین نتایج جستجوی گوگل رتبه بندی کند.
منبع: https://yaseomi.com
پاسخ ها