سرگرمی و آموزش

سرگرمی و آموزش

تینا

طرز تهیه سوپ سبزیجات خانگی (برای 4 تا 10 نفر)

طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و مجلسی ( ۴ تا ۱۰ نفر )

قورمه سبزی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. درست کردن قورمه سبزی کمی زمان‌بر است؛ اما در آخر ارزش این همه زحمت را دارد. در اینجا، قرار است طرز تهیه قورمه سبزی را، به شکل مفصل و کامل، برای ۴ تا ۱۰ نفر را یاد بگیرید:

مواد لازم قورمه سبزی

اولین چیزی که در تهیه قورمه سبزی بسیار اهمیت دارد، تهیه مواد تازه و مرغوب است:

گوشت

گوشت گوسفندی با استخوان یا بدون استخوان (ترجیحاً سردست یا ماهیچه): برای ۴ نفر ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم و ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ گرم برای ۱۰ نفر. می‌توانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید؛ اما طعم قورمه سبزی با گوشت گوسفندی اصیل‌تر است.

اگر غذای گوشتی دوست دارید: غذا با گوشت چرخ کرده؛ ۱۰ غذای ساده، فوری و خوشمزه

سبزی قورمه

امروزه اکثریت افراد از سبزی آماده قورمه سبزی استفاده می‌کنند و کمتر کسی مانند گذشته سبزی تازه غیر خورد شده تهیه می‌کند. با این حال انواع سبزی که در قورمه سبزی آماده یا غیر خرد شده به کار رفته یکی است که عبارت‌اند از:

  • تره: ۵۰۰ گرم (برای ۴ نفر)، ۱۰۰۰ گرم (برای ۱۰ نفر)
  • جعفری: ۲۵۰ گرم (برای ۴ نفر)، ۵۰۰ گرم (برای ۱۰ نفر)
  • گشنیز: ۱۰۰ گرم (برای ۴ نفر)، ۲۰۰ گرم (برای ۱۰ نفر)
  • شنبلیله خشک: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (برای ۴ نفر)، ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری (برای ۱۰ نفر)
  • نکته: اگر از شنبلیله تازه استفاده می‌کنید، مقدار آن باید دو برابر شنبلیله خشک باشد.

لوبیا قرمز یا چیتی

  • لوبیا قرمز یا چیتی: ۱ پیمانه (برای ۴ نفر) و ۲ پیمانه (برای ۱۰ نفر)
  • نکته: اگر از لوبیا چیتی استفاده می‌کنید، بهتر است آن را از شب قبل خیس کنید.

پیاز

  • پیاز متوسط: ۲ عدد (برای ۴ نفر) و ۴ عدد (برای ۱۰ نفر)

لیمو عمانی

  • لیمو عمانی: ۲ تا ۳ عدد (برای ۴ نفر)، ۴ تا ۶ عدد (برای ۱۰ نفر)

روغن

  • روغن مایع: به مقدار لازم

زردچوبه

  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری (برای ۴ نفر) تا ۲ قاشق چای‌خوری (برای ۱۰ نفر)

فلفل سیاه

  • فلفل سیاه: به مقدار لازم

نمک

  • نمک: به مقدار لازم

آب جوش

  • آب جوش: به مقدار لازم

نکات مهم قبل از شروع

طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و مجلسی ( ۴ تا ۱۰ نفر )

قبل از شروع درست کردن قورمه سبزی، نکاتی هست که باید به آن توجه کنید:

  • سبزی قورمه: نسبت سبزی‌ها در قورمه سبزی خیلی مهم است. برای مثال تره باید بیشتر از بقیه سبزی‌ها بوده و گشنیز هم نباید زیاد باشد؛ زیرا باعث تلخی قورمه سبزی می‌شود.
  • شنبلیله: شنبلیله عطر و طعم خاصی به قورمه سبزی می‌دهد، اما اگر زیاد استفاده شود، باعث تلخی غذا می‌شود.
  • لیمو عمانی: برای اینکه لیمو عمانی‌ها تلخ نشوند، بهتر است قبل از استفاده چند تا سوراخ کوچک روی آن‌ها ایجاد کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش بمانند.
  • گوشت: اگر از گوشت با استخوان استفاده کنید، طعم قورمه سبزی بهتر می‌شود.
  • لوبیا: بهتر است لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا زودتر بپزد و نفخ کمتری داشته باشه.

طرز تهیه قورمه سبزی

طرز تهیه قورمه سبزی خانگی و مجلسی ( ۴ تا ۱۰ نفر )

در ادامه مراحل تهیه قورمه سبزی را خواهیم گفت:

۱. آماده سازی مواد

  • لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید.
  • سبزی‌ها را پاک کرده و بشویید. سپس آن‌ها ریز خرد شوند.
  • پیازها را پوست گرفته و به‌صورت نگینی خرد کنید.
  • گوشت‌ها را به قطعات متوسط خرد شود.
  • لیمو عمانی‌ها را سوراخ کرده و در آب جوش خیس کنید.

۲. تف دادن پیاز و گوشت

  • در قابلمه‌ای مناسب، مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
  • زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن‌ها بلند شود.
  • گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

۳. اضافه کردن لوبیا

  • لوبیاهایی که از شب قبل خیس کرده‌اید را آبکش کرده و به گوشت اضافه کنید.
  • کمی تفت دهید تا لوبیا هم کمی گرم شود.

۴. اضافه کردن آب

  • به مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید (حدوداً ۳ تا ۴ لیوان برای ۴ نفر و ۶ تا ۸ لیوان برای ۱۰ نفر).
  • در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا گوشت و لوبیا به آرامی بپزند.

۵. تفت دادن سبزی قورمه

  • در تابه‌ای جداگانه، مقداری روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • سبزی‌های خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن‌ها خشک شده و کمی سرخ شوند. مراقب باشید سبزی‌ها نسوزند.
  • سرخ شدن سبزی‌ها باعث خوش طعم شدن قورمه سبزی می‌شود.

۶. اضافه کردن سبزی و لیمو عمانی

  • وقتی گوشت و لوبیا نیم‌پز شدند (حدود ۱ تا ۱:30 ساعت بعد از گذاشتن گوشت)، سبزی‌های سرخ شده را قابلمه اضافه کنید.
  • لیمو عمانی‌های خیس شده را هم درون قابلمه بریزید.
  • نمک غذا را اضافه کرده و مواد را هم بزنید.

۷. جا افتادن قورمه سبزی

  • در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا قورمه سبزی به آرامی جا بیفتد.
  • این مرحله حداقل ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد. هر چه قورمه سبزی بیشتر جا بیفتد، طعم آن بهتر می‌شود.

۸. تنظیم مزه و سرو

  • بعد از جا افتادن قورمه سبزی، طعم آن را بچشید و در صورت نیاز، نمک و فلفل آن را تنظیم کنید.
  • قورمه سبزی را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج سرو کنید.

نکات طلایی برای قورمه سبزی مجلسی

  • برای اینکه قورمه سبزی شما مجلسی‌تر شود، می‌توانید از گوشت گردن گوسفندی استفاده کنید.
  • استفاده از کمی دنبه یا چربی گوسفندی در قورمه سبزی هم طعم آن را بهتر می‌کند.
  • برای اینکه قورمه سبزی روغن بیندازد، می‌توانید در اواخر پخت، تکه یخ کوچکی به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید در اواخر پخت، مقداری آبغوره به قورمه سبزی اضافه کرده تا طعم ترش‌تری داشته باشد.

نوش جان! نظر شما چیست؟

قورمه سبزی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب مردم ایران است که می‌تواند خاطرات خوشی را برای خانواده و مهمانان شما به ارمغان بیاورد. با رعایت نکات گفته شده و اجرای درست طرز تهیه قورمه سبزی، می‌توانید قورمه سبزی خوشمزه و مجلسی آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. این غذا نه تنها برای مهمانی‌ها، بلکه برای روزهای عادی نیز می‌تواند انتخابی عالی باشد.

برای آشنایی با طرز پخت غذاهای بی‌نظیر و عالی دیگر، پیشنهاد می‌کنیم به سایت چطور سر بزنید.

سرگرمی و آموزش
سرگرمی و آموزش تینا

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋