سس تریاکی چاشنی و طعمدهنده اصیل ژاپنی است که طعم دلپذیر و خواص جالبتوجهی برای سلامتی دارد. اگر از غذاهای طعمدار و پرچاشنی لذت میبرید، در ادامه با ما همراه باشید تا با یکی از لذیذترین طعمدهندههای دنیا آشنا شوید و درباره ارزش غذایی، خواص و دستور تهیه آن بخوانید.
سس تریاکی یکی از پرطرفدارترین چاشنیهای ژاپنی و رقیب سرسخت سس سویا است. این طعمدهنده غلیظ، شیرین و خوشطعم مزه خوبی به غذاهای خوشمزه کبابی میدهد و بیشتر در غذاهای آسیای شرقی برای مزهدارکردن انواع گوشت قرمز و سفید و سبزیجات کاربرد دارد. برخی آن را به گوشت در حال پخت اضافه میکنند و برخی ترجیح میدهند آن را همچون دیپی خوشطعم کنار غذا سرو کنند. این سس در انواع مختلف کمسدیم، بدون قند، بدون سویا، تند و طعمدار در فروشگاهها موجود است.
این طعمدهنده کمکالری حاوی مقدار بسیار کمی پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است و سدیم فراوان دارد. در ادامه، ارزش غذایی ۱ قاشق (۱۶ گرم) سس تریاکی را میخوانید.
سس تریاکی ترکیب خاصی ندارد که برای بدن مفید باشد. هر بار هم نهایتا ۱ قاشق مصرف میشود، بنابراین نمیتوان انتظار زیادی از فوایدش برای بدن داشت. بااینحال در ادامه نوشتهایم که چه فوایدی برای سلامتی انسان دارد.
یکی از ترکیبات اصلی سس تریاکی سس سویاست که منبع مهمی از ایزوفلاونها محسوب میشود. این ترکیبات در بدن عملکردی مثل هورمون استروژن دارند و حامی سلامت جنسی، سلامت استخوانها و سلامت قلب هستند. مصرف زیاد این سس ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهد.
این سس طعمدهندهای فوقالعاده کمکالری است. بهجای سرخکردن انواع گوشت مرغ و گوساله و ماهی در روغن فراوان، آن را در سس تریاکی بپزید تا ببینید که غذای لذیذ لزوما پرچرب نیست. هربار بهجای مرغ سرخشده مرغ تریاکی سر سفره میآورید، انرژی وعده غذایی را ۱۰۰ کالری کم میکنید.
حتما درباره خواص زنجبیل برای درمان حالت تهوع و استفراغ شنیدهاید. همه انواع این سس زنجبیل ندارند، اما اگر این ریشه تند در طرز تهیه سس تریاکی باشد، به حفظ سلامت و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکند.
سیر یکی از مفیدترین ترکیبات این سس است. این ماده خوراکی احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد، مشکلات پوستی را درمان میکند، فشار خون را ثابت نگه میدارد و قند خون را تنظیم میکند. اما مهمترین خاصیت آن تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با میکروبها و سایر عوامل بیماریزاست.
اگر طعم و کیفیت سس برای شما بیشتر از ماندگاری آن اهمیت دارد، بهجای خرید سس تریاکی بازاری از فروشگاهها، این سس لذیذ را در خانه آماده کنید. طبق دستورپخت اصلی ژاپنی، این چاشنی با سس سویا، چاشنی میرین، شکر و ساکه تهیه میشود. اما غربیها برای طعم لذیذتر مقداری عسل، سیر تازه و زنجبیل هم به آن اضافه میکنند.
برای تهیه این چاشنی دلچسب مراحل زیر را دنبال کنید:
سس تریاکی حاوی سویاست. اگر به سویا حساسیت دارید، حتما با واکنشهای آلرژیک آن مثل قرمزی و خارش پوست، درد شکم، اسهال، استفراغ و تورم لب و دهان آشنایید. هنگام خرید، برچسب ترکیبات محصول را بادقت بخوانید و محصولی را انتخاب کنید که فاقد سویا باشد. اگر این سس را در خانه درست میکنید، آمینو نارگیل، سس تاماری، خمیر میسو یا سس ماهی را جایگزین سس سویا کنید.
سسهای بازاری تا ۳ سال بیرون یخچال و در کابینت آشپزخانه سالم و خوشطعم میمانند. اما ماندگاری سسهای خانگی کمتر است و نهایتا ۱ ماه در یخچال سالم میمانند. برای نگهداری طولانیتر آن را در قالب یخ مکعبی بریزید و در فریزر قرار دهید و هر بار یک تکه از آن را به غذا یا سالاد خود اضافه کنید.
ترکیب سس خوشطعم تریاکی و مرغ کبابی آبدار و لطیف نهتنها با ذائقه ایرانی سازگار است، که یکی از لذیذترین خوراکیها با گوشت مرغ به شمار میرود. این غذا را میتوانید با خیال راحت برای پذیرایی از مهمانان آماده کنید.
نودل یکی از سادهترین غذاهای دنیاست که بهخاطر بیطعمی، با انواع طعمدهندهها جور است. نتیجه ترکیب نودل و سس تریاکی خوراکی بینهایت خوشمزه است که بزرگ و کوچک دوستش دارند و میتوان آن را در برنامه غذایی خانواده گنجاند.
ماهی سالمون بهخاطر طعم بینظیر و خواص پرشمارش طرفداران زیادی دارد. اما اگر شما یا هریک از اعضای خانواده علاقهای به خوردن این منبع غنی از پروتئین ندارید، یک بار هم شده آن را با سس تریاکی امتحان کنید تا طعم خوبش مدتها زیر زبانتان بماند.
بیف تریاکی یکی از سادهترین غذاهای شرق آسیاست که خیلی زود میپزد و آماده خوردن میشود. طعم لذیذ استیک گوشت طعمدار را با این دستورپخت تجربه کنید و آن را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید.
سس تریاکی از سسهای سالم، خوشطعم و سازگار با ذائقه ما ایرانیهاست. اگر این سس چاشنی محبوب شماست یا بعد از امتحانکردن دستورپختهای این مقاله به آن علاقهمند شدهاید، حواستان به مقدار زیاد سدیمش باشد و هربار بهاندازه مصرفش کنید.
شما این سس را با کدام غذاها میپسندید؟ دستورپخت محبوبتان را با ما در میان بگذارید.
پاسخ ها