وفاداری و تعهد ۲ ارزش مهم در رابطهاند، اما نه همیشه و تحت هر شرایطی! وقتی رابطهای به شما آسیب میزند، وفادارماندن به آن خیانت به خودتان است! پرچم قرمز (Red Flags) اصطلاحی روانشناختی است که برای هشدارهای احتمالی رابطه به کار میرود؛ البته در زبان فارسی «آژیر خطر» اصطلاح بهتری است که مفهوم را بهخوبی منتقل میکند. آژیر خطر یعنی نشانههایی که با مشاهده آنها باید واکنش مناسب نشان بدهید و از خودتان مراقبت کنید. البته گاهی اوقات تشخیص آژیرهای خطر کار سادهای نیست و شما متوجه نمیشوید رفتاری که از شریکتان میبینید واقعا هشداردهنده است یا یک تجربه منفی گذرا. در این مقاله هشدارهایی را بررسی میکنیم که باید در رابطه جدی بگیرید.
آژیر خطر یا پرچم قرمز در رابطه، هشدارهایی هستند مبنی بر اینکه رابطه عاطفی سالم نیست. پرچم قرمز در رابطه ممکن است سبب آسیبهای روانی یا فیزیکی به شما شود. بعضی از زنگخطرهای رابطه از همان ابتدا مشخصاند، اما بعضی دیگر چندان واضح نیستند و بهمرور زمان بروز میکنند.
در این بخش هشدارهای جدی رابطه را بررسی میکنیم. این هشدارها در روابط مسموم با سناریوهای مختلفی دیده میشوند و همیشه یکسان نیستند. پس باید به نشانهها توجه داشته باشید تا متوجه شوید رفتار اشتباهی که از شریک عاطفی خود میبینید، واقعا آژیر خطر است یا نه.
اگر شریک عاطفی شما چند بار در روز نوشیدنی الکلی مصرف میکند یا برای انجام کارهای روزمرهاش به داروهای خاص وابسته است، باید درباره ادامه رابطهتان تجدیدنظر کنید. افرادی که اعتیاد دارند معمولا بهخاطر مصرف زیاد مادهای که به آن وابستهاند، در روابط عاطفی و خانوادگی و کاری خود با مشکل مواجه میشوند.
این مورد از آن دست هشدارهای غیرقابلتشخیص است که بسیاری از افراد حتی آن را با عشق بیش از اندازه اشتباه میگیرند. خانمها بیشتر مرتکب این اشتباه میشوند؛ آنها تصور میکنند تعصب و حساسیت بیمارگونه شریک عاطفیشان از سر علاقه است و نام «غیرت» بر آن میگذارند. اما این پرچم قرمزی است که محدودیتهای بسیاری برای شما ایجاد میکند و حتی ممکن است به خشونت خانگی هم منتهی شود.
خیانت یکی از آژیر خطرهای جدی در رابطه است. اگر شریک عاطفیتان بهدلیل خیانت از رابطه قبلی بیرون آمده، بهتر است زمان بیشتری برای شناخت او صرف کنید. همچنین اگر خودتان خیانت دیدید، باید تصمیم درستی بگیرید.
بعضی از افراد میتوانند از این اشتباه چشمپوشی کنند و بعد از خیانت به رابطه ادامه میدهند. اما بعضی دیگر توانایی کنارآمدن با این قضیه را ندارند، درنتیجه حتی اگر به رابطه ادامه بدهند هم بدبین خواهند بود و دیگر نمیتوانند رابطه عاطفی سالمی داشته باشند. اگر جزو گروه دوم هستید، پایاندادن به رابطه به نفع شماست.
اگر طرف مقابلتان مدام درباره ارتباطهای عاطفی قبلی خود صحبت میکند و به مشکلاتش با شریکهای قبلیاش میپردازد، زنگ خطر را برای خودتان به صدا درآورید! بدگویی از افرادی که زمانی انتخاب این شخص بودهاند، میتواند نشانهای از ضعف شخصیتی و بیمسئولیتی خودش باشد. صحبتکردن درباره گذشته برای گروهی از افراد اهمیت دارد، اما پرداختن به جزئیات اهمیت چندانی ندارد.
اگر طرف مقابلتان فقط همسر قبلیاش را مسئول شکست رابطهشان میداند، احتمالا بعد از مدتی با شما هم قطع رابطه میکند و هنگام تعریفکردن ماجرا برای دیگران، همه تقصیرها را به گردن شما میاندازد!
افرادی که از نظر روانی سالماند، ارتباطات دوستانه برقرار میکنند. اگر طرف مقابلتان هیچ دوستی ندارد و کاملا تنهاست، شاید مشکلی وجود داشته باشد. بررسی کنید که ارتباطنداشتن او با دیگران از چه چیزی نشئت میگیرد: مشکلات اخلاقی، بیمیلی شخصی یا ناتوانی در برقراری ارتباط؟ اگر در این زمینه مشکل جدی وجود داشته باشد، احتمال اینکه بعدها همین مسائل را در رابطه خودتان هم تجربه کنید، وجود خواهد داشت.
این هم از آن دست نشانههایی است که در نگاه اول به نظر میرسد بهخاطر عشق بیشازحد باشد. وقتی دو نفر ویژگیهای شخصیتی، سرگرمیها و عادتهای روزمرهشان را به رابطه میآورند و آنها را باهم به اشتراک میگذارند، رابطه غنی و جذاب خواهد بود اما وقتی یکی از طرفین تمام زندگیاش را در طرف مقابل خلاصه کرده است، رابطه بعد از مدتی خستهکننده میشود.
عشقورزیدن و دریافتکردن عشق یکی از مهمترین بخشهای رابطه عاطفی است. اگر یکی از طرفین در رابطه این بخش را تأمین نکند، طرف دیگر ناراحت و دلسرد میشود و تمایلش به ادامه رابطه را از دست میدهد. البته منظور این نیست که در رابطه عاطفی هر روز باید صحنههای رمانتیک فیلمهای عاشقانه وجود داشته باشد، اما صمیمیت یکی از مهمترین نشانههای زندهبودن و بقای رابطه محسوب میشود. بعضی از افراد نه به طرف مقابل محبت میکنند و نه پذیرای محبتهای او هستند. این مسئله آژیر خطری در رابطه است.
در روانشناسی رابطه، بعضی از هشدارها در دسته «پرچم زرد» قرار میگیرند. این نشانهها بهاندازه پرچم قرمز جدی نیستند. اگر فرد از این مشکلات اطلاع داشته باشد و برای اصلاحشان تلاش کند، ممکن است بتواند رابطهای سالم بسازد. پرچمهای زرد نوعی سرنخ محسوب میشوند و تنها به شما هشدار میدهند که با دقت بیشتری در رابطه پیش بروید. تعدادی از این نشانهها عبارتاند از:
عاشق سعی میکند عیبهای معشوق را نادیده بگیرد و خوبیهایش را بزرگنمایی کند، حتی اگر این کار به خودش آسیب برساند. فردی که چند پرچم قرمز در رفتارهایش دارد، معمولا قابلاصلاح نیست و در رابطه ناخواسته به طرف مقابلش آسیب میرساند. پس اگر نشانههایی را که در این مقاله گفتیم در رابطهتان دیدید، یا درباره ادامه رابطه تصمیمی درست و جدی بگیرید یا بهکمک زوجدرمانگر برای بهبود این نشانهها اقدام کنید. ادامهدادن بدون توجه به آژیر خطر نتیجهای جز آسیبرسیدن به هر دوی شما ندارد.
پاسخ ها