پارسا احمدوند

پارسا احمدوند

دلنوشته های یک پدر، سرگرمی های پدر پسری

راهنمای جامع زایمان در آب: مزایا و معایب

راهنمای جامع زایمان در آب: مزایا و معایب

زایمان طبیعی‌ در آب چه مزایا و معایبی داره؟

زایمان در آب یکی از روش‌های زایمان طبیعی است که در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده. خیلی از مادران که دنبال یک تجربه زایمان کم‌درد و بهتری هستن، به این روش روی میارن. اما آیا انجام زایمان طبیعی در آب واقعا ایمنه؟ زایمان در آب چه مزایا و معایبی داره؟ اگه تو هم قصد داری زایمان در آب رو انتخاب کنی، این راهنما رو تا آخر بخون تا اطلاعات کاملی داشته باشی.

زایمان در آب چطور انجام میشه؟

زایمان در آب یعنی مادر مراحل زایمان، از شروع دردهای زایمانی تا تولد نوزاد رو درون یک وان یا استخر مخصوص با آب گرم تجربه کنه. این روش می‌تونه در خانه، مراکز زایمان یا بیمارستان‌هایی که این امکان رو دارن انجام بشه.

زایمان در آب

مزایای زایمان در آب

۱. کاهش درد زایمان: خیلی از مادرانی که این روش رو انتخاب کردن، معتقدن که درد زایمان در آب کمتره. آب گرم باعث شل شدن عضلات و کاهش تنش‌های بدنی می‌شه، در نتیجه درد کمتری حس می‌کنی.

۲. کاهش نیاز به داروهای مسکن: وقتی بدن در آب قرار می‌گیره، سطح اکسی‌توسین و اندورفین بالا می‌ره که به کاهش درد و افزایش آرامش مادر کمک می‌کنه. بعضی از تحقیقات نشون دادن که مادرانی که زایمان در آب دارن، کمتر نیاز به داروهای مسکن پیدا می‌کنن.

۳. کاهش پارگی پرینه: آب باعث انعطاف‌پذیری بیشتر بافت‌های بدن می‌شه و همین موضوع احتمال پارگی پرینه (ناحیه بین واژن و مقعد) رو کم می‌کنه. مطالعات نشون دادن که احتمال پارگی‌های شدید در زایمان‌های آبی کمتر از زایمان‌های عادیه.

۴. زایمان سریع‌تر: آب به مادر اجازه می‌ده که موقعیت‌های مختلفی رو برای زایمان امتحان کنه و بدنش آزادی بیشتری داشته باشه. همین موضوع باعث می‌شه روند زایمان کوتاه‌تر بشه و فشار کمتری به بدن مادر بیاد.

۵. کاهش استرس و افزایش آرامش: حس شناور بودن در آب به مادر کمک می‌کنه تا کمتر استرس داشته باشه و ذهنش آروم‌تر بشه. هر چقدر آرامش بیشتری داشته باشی، بدن بهتر با درد کنار میاد و روند زایمان راحت‌تر پیش می‌ره.

معایب و خطرات زایمان در آب

۱. احتمال عفونت برای مادر و نوزاد: یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در زایمان داخل آب، احتمال عفونته. به هر حال، مادر در حین زایمان ممکنه مدفوع کنه و آب آلوده بشه که می‌تونه برای نوزاد خطرناک باشه.

۲. احتمال مشکلات تنفسی برای نوزاد: در برخی موارد نادر، نوزاد ممکنه قبل از اینکه از آب خارج بشه، اولین تنفس رو انجام بده و آب رو به  داخل ریه‌هاش بکشه. این اتفاق می‌تونه مشکلات تنفسی جدی ایجاد کنه.

۳. پارگی بند ناف: گاهی اوقات وقتی نوزاد به سرعت از آب خارج می‌شه، ممکنه بند ناف پاره بشه که باعث خونریزی می‌شه و نیاز به اقدام فوری داره.

۴. عدم امکان مداخله پزشکی سریع: در زایمان در آب، اگه یک مشکل اورژانسی مثل خونریزی شدید یا گیر کردن شانه نوزاد پیش بیاد، انتقال مادر به تخت زایمان و انجام اقدامات پزشکی ممکنه زمان‌بر بشه.

چه کسانی نباید زایمان در آب داشته باشن؟

زایمان در آب گزینه مناسبی برای همه‌ی مادران نیست. اگه هر کدوم از شرایط زیر رو داری، بهتره با پزشکت مشورت کنی:

  • بارداری دوقلو یا چندقلو
  • مشکلات پزشکی مثل دیابت بارداری یا پره‌اکلامپسی
  • سابقه زایمان زودرس
  • عفونت‌های فعال مثل تبخال تناسلی
  • وضعیت غیرطبیعی جنین (مثلا بریچ بودن یا چرخش نداشتن جنین)

تاثیر زایمان در آب بر سلامت نوزاد

تحقیقات علمی نشون می‌ده که زایمان در آب می‌تونه برای نوزاد ایمن باشه، به شرطی که در شرایط کنترل شده و زیر نظر متخصص انجام بشه. دمای آب باید تنظیم شده باشه تا از هایپوترمی (کاهش دمای بدن نوزاد) جلوگیری بشه. همچنین، احتمال ورود آب به ریه‌های نوزاد بسیار پایینه، چون تا زمانی که بند ناف قطع نشه، تنفس از طریق جفت انجام می‌شه. اما در برخی موارد نادر، ممکنه خطر عفونت یا مشکلات تنفسی وجود داشته باشه، به همین دلیل انتخاب این روش نیاز به بررسی‌های دقیق پزشکی داره.

زن بارداری که کنار وان ایستاده

تاثیر زایمان در آب بر تغییرات هورمونی مادر

قرار گرفتن در آب گرم هنگام زایمان، ترشح هورمون‌های اکسی‌توسین و اندورفین رو افزایش می‌ده. اکسی‌توسین که به "هورمون عشق" معروفه، باعث انقباضات مؤثرتر رحم و پیشرفت بهتر زایمان می‌شه. اندورفین هم یک مسکن طبیعی بدنه که درد رو کاهش می‌ده و باعث ایجاد حس آرامش می‌شه. مطالعات نشون دادن که مادرانی که زایمان در آب داشتن، میزان اضطراب و استرسشون کمتر بوده و بعد از زایمان هم سریع‌تر به حالت عادی برگشتن.

حرف آخر

زایمان در آب می‌تونه یک تجربه منحصر‌به‌فرد، آرامش‌بخش و با درد کمتری باشه، ولی باید همه جوانبش رو در نظر بگیری. اگه شرایطش رو داری و با پزشکت مشورت کردی، می‌تونی این روش رو امتحان کنی و یک زایمان متفاوت و خاطره‌انگیز داشته باشی.

پارسا احمدوند
پارسا احمدوند دلنوشته های یک پدر، سرگرمی های پدر پسری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋