چگونه ساعت خواب کودک رو تنظیم کنیم؟
تفاوت تنظیم ساعت خواب کودک بر اساس سن
تنظیم ساعت خواب کودک بر اساس ماه و سن متفاوته . در دوره نوزادی اگه کودک مشکل جسمی نداشته باشه، انتظار میره که خواب او منظم باشه. بین 5-8 ماهگی، نوزادان معمولا 3 بار در روز میخوابن؛ خواب شبانه 10-11 ساعته. بین 9 تا 14 ماهگی، اکثر نوزادان 2 بار در روز میخوابن؛ در مجموع 2.5-3.5 ساعت، اونها میتونن 10-11 ساعت بدون وقفه خواب باشن. در محدوده 15 تا 18 ماهگی، کودک به طور متوسط 2.5-3 ساعت در طول روز میخوابه. اگه خواب شبانه 10-11 ساعت باشه به این معنیه که یک الگوی خواب ایده آل شکل گرفته. بعد از 24 ماه، میانگین خواب روزانه 2 ساعته.
پیشنهاداتی برای تنظیم ساعت خواب کودک
متخصصان سلامت و بیماریهای کودکان برای تنظیم ساعت خواب کودک و ایجاد یک الگوی خواب سالم پیشنهاداتی ارائه دادن:
- بعد از ساعت 18:00 به جای بازیهای هیجان انگیز و فعال، چراغهای روشن، سعی داشته باشین یک روتین خواب، مانند حمام کردن، ماساژ دادن، پوشیدن لباس خواب و خواندن کتاب ایجاد کنین؛ اما در روز بعد حداکثر ساعت 8 صبح کودک رو بیدار کنین. تخت نوزاد نباید حاوی چیزی از جمله بالش باشه. بعد از ۲ تا ۳ سالگی میتونین از بالش استفاده کنین. به جای پوشاندن نوزاد با لحاف یا پتو از کیسه خواب کمک بگیرین. مهمه که اتاق رو به مدت 1 ساعت در روز تهویه کنین. اگه نمیتونین یک تشک فنری سفت برای نوزاد پیدا کنین، استفاده از تشک لاتکس گزینه مناسبیه.
- برای تنظیم ساعت خواب کودک اطمینان حاصل کنین، محیطی که کودک خود رو در اون میخوابونین در شب تاریک و در روز روشن باشه.
- کودک خود رو 15 تا 20 دقیقه قبل از چرت زدن در روز و 30 تا 40 دقیقه قبل از چرت شبانه به اتاق خواب ببرین. کودک شما باید همیشه در طول روز و شب در یک محیط بخوابه. بعد از 5 ماه میتونین اتاق رو جدا کنین. این موضوع رو به خاطر داشته باشین که در این زمان یک شریک خواب برای کودک در نظر بگیرین. اسباببازی نرم، قابل شستشو، بدون مو و نه خیلی بزرگ میتونه گزینه مناسبی برای شریک خواب کودک باشه.
- پس از 1 سالگی، باید 1 ساعت قبل از خوابوندن نوزاد، تغذیه با غذای جامد رو تموم کرده باشین.
- با صحبت کردن، کودک خود رو برای خواب آماده کنین.؛ اونها ما رو درک میکنن.
- به طور متوسط 40-50 دقیقه صبر کنین. نگرش ثابت به مدت 3-7 روز نتیجه میده.
- با کوچکترین سر و صدایی به سمت کودک نرین؛ زیرا این شانس که کودک خودش بخوابه رو از اون میگیرین.
- صداهای ریز، گریههای کوچک و چرخشهای سریع به این سو و اون سو در نوزادان رایجه چون چرخه خواب خود رو طی میکنن. اگه کودک شما با گریه از خواب بیدار میشه، به این معنیه که اون هنوز خواب آلوده، بلافاصله او رو از رختخواب بلند نکنین.
- ماساژ دادن قبل از خواب، گذاشتن بالشهایی روی تخت که بتونن اونها رو لمس کنن، تشویق اونها به داشتن یک شریک خواب و استفاده از پتوهای سنگین برای نوزادانی که دائماً در رختخواب میچرخن میتونه مفید باشه. همچنین میتونین از کیسه خوابهایی استفاده کنین که اونها بتونن به راحتی پاهای خود رو حرکت بِدَن.
- تنها نکتهای که در هنگام آموزش خواب در نوزادان نارس باید مورد توجه قرار بگیره، برنامه ریزی بر اساس سنشونه.
- هنگامی که از تمرین خواب نتایج موثری دریافت نمیکنین، از مشورت با پزشک خود غافل نشین.
اگه به دنبال پیدا کردن اطلاعاتی درباره تنظیم ساعت خواب کودک هستین خوندن این مطلب هم میتونه مفید باشه: ساعت خواب کودکان چند ساعته؟
کارهایی که نباید انجام داد:
کارهایی که برای تنظیم ساعت خواب کودک نباید انجام بدین، شامل موارد زیره:
- لمسهایی که اجازه نمیده نوزادان خود به خود به خواب برن.
- تکان خوردن برای خوابوندن نوزاد یا کودک.
- شیر دادن یا شیر دادن با شیشه در هنگام خواب.
- خوابیدن در تاب یا کالسکه.
- خوابیدن در محیط گرم.
- لباس پوشوندن بیش از حد به نوزاد.
- فکر کردن به اینکه با خسته کردن کودک قبل از خواب راحت به خواب میره.
- در طول روز بیش از حد کودک رو خسته کنین.
- خوابیدن جلوی تلویزیون (کودکانی که جلوی تلویزیون میخوابن به صدا عادت میکنن و بدون اینکه متوجه بشن به خواب میرن).
نتیجه گیری:
تنظیم ساعت خواب کودکان نه تنها به اونها کمک میکنه تا بهبود قابل توجهی در خواب و استراحتشون داشته باشن، بلکه روند رشد صحیح اونها رو نیز تضمین میکنه. با تنظیم ساعت خواب کودک و ایجاد فضای آرامشبخش قبل از خواب، میتونین به کودک خود کمک کنین تا خواب با کیفیتی رو تجربه کنه و از سلامت و رشد صحیحشاون لذت ببره. بنابراین، توجه به تنظیم ساعت خواب کودکان از اهمیت بالایی برخورداره و میتونه تأثیر قابل توجهی در کیفیت زندگی اونها داشته باشه.
منبع:
anadolusaglik.org
پاسخ ها