علائم سقط
در واقع تهدید به سقط جنین خونریزی واژینال و درد لگن در دوره سه ماهه اوله بارداریه. در نتیجه مادرانی که توی این دوره با چنین علائمی مواجه میشن باید به صورت هوشیارانهای علائم خودشون رو رصد کنن و در صورت نیاز حتما به مراکز درمانی مراجعه کنن. در بیشتر موارد بروز این علائم باعث سقط نمیشه و بارداری ادامه پیدا میکنه. در نهایت با دیدن این علائم بهتره خودتون رو نگران نکنین و یادتون باشه که در اغلب موارد این شرایط به سقط جنین ختم نمیشه.
علائم تهدید به سقط شامل چه چیزهایی میشه؟
در واقع تهدید به سقط جنین شرایطی رو توصیف میکنه که مادر باردار به دلیل خونریزی خفیف واژینال که گاهی همراه و یا بدون درده به مرکز درمانی مراجعه میکنه. علائم دیگهای هم برای این مشکل بیان شده که شامل گرفتگی شکمه که گاهی حتی باعث سقط جنین میشه. در این شرایط خونریزی معمولاً به صورت خیلی خفیف انجام میشه. ممکنه علامت گرفتگی خفیف تا مدتی در بدن مادر باردار باقی بمونه. به طور معمول این گرفنگیها میتونه چند روز یا چند هفته هم طول بکشه. بیشتر سقط جنینها معمولا توی نیمه اول (حداکثر 20 هفته اول بارداری) بارداری اتفاق میافته. اما آمارها نشون میدن که بیشتر مادرانی که پدیده سقط جنین رو تجربه کردن این اتفاق برای اونها توی سه ماهه اول (13 هفته) بارداری رخ داده.
بسیاری از مادران معمولا در دوران بارداری خودشون خونریزی واژینال یا گرفتگی خفیف رو تجربه میکنن. پس شما نباید از دیدن این علائم دچار نگرانی بشین. اما خوب این مسئله به این معنی نیست که مشکلی در بارداری وجود داره یا اینکه سقط جنین حتما برای مادر اتفاق میافته. در نهایت در بسیاری از موارد، مادرایی که این علائم رو در دوران بارداریشون تجربه میکنن معمولا بارداری سالمی خواهند داشت. یادتون باشه در بیشتر مواقع مشاهده این علائم تنها به عنوان یک زنگ خطر در نظر گرفته میشه و مادر با مشاهده این علائم باید در دوران باردای بیشتر مراقب شرایط خودش باشه. در نتیجه اگه در دوران بارداری علائمی مثل خونریزی واژینال، درد شکم یا گرفتگی دارین در اولین فرصت حتما با مراقبت سلامت خودتون تماس بگیرین.
آیا جنین میتونه از خطر جون سالم به در ببره؟
خوب باید بگم که بله در بسیاری از مواقعی که مادر با این مشکل مواجه میشه عموما جنینها زنده میمونن و بارداری ادامه پیدا میکنه. در نتیجه نیازی نیست که مادرای عزیز با کوچکترین علائمی فکر کنن که ممکنه دچار سقط جنین بشن. مراقبت و رعایت یه سری از موارد احتیاطی میتونه این خطر رو به شدت برای شما کاهش بده.
چه چیزی باعث سقط جنین میشه؟
مادرای عزیز باید بدونن که دلایل مختلفی برای بروز سقط جنین وجود داره. برای همین ما تعدادی از دلایل سقط رو در این بخش بررسی خواهیم کرد.
مشکلات کروموزومی جنین
تجربه قبل مادر در سقط جنین
چاقی مفرط مادر
سن بالای 40 سال در دوران بارداری
مشکلات جفت
بروز تروما یا جراحت برای مادر در دوران بارداری
عفونتهای واژن یا رحم
چگونه مراقبین بهداشتی سقط جنین تهدید شده رو تشخیص میدن؟
ارائه دهنده مراقبتهای بارداری از شما در مورد علائمتون سوالاتی رو میپرسن و در نهایت هم سابقه پزشکی شما رو بررسی میکنن. گاهی هم برای تشخیص نهایی ازروشهای دیگهای مثل سونوگرافی واژینال یا لگن و ضربان قلب جنین استفاده می کنن. برای بررسی بسته بودن دهانه رحم هم ممکنه لازم باشه معاینه لگن انجام بشه. حتی ممکنه سطح HCG ( هورمونهای بارداری) و پروژسترون مادر رو با آزمایش خون بررسی کنن.
ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی چگونه سقط جنین تهدید شده رو درمان میکنن؟
در بسیاری از موارد مادر تنها در این شرایط میتونه با انتظار هوشیارانه علائم خودش رو به صورت مداوم بررسی کنه. بعضی از متخصصان بارداری برای جلوگیری از سقط معمولا مصرف پروژسترون رو تجویز میکنن. در واقع پروژسترون هورمونیه که از بارداری مادر حمایت میکنه. سطح پایین پروژسترون ممکنه نشونهای از تهدید سقط جنین باشه. مادرای بارداری که پزشک مصرف پروژسترون رو برای اونها تجویز کرده میتونن پروژسترون را از طریق تزریق، شیاف و یا قرص مصرف کنن.
البته نتیجه مصرف پروژسترون توی همه موارد تهدید به سقط جنین یکسان نیست. با این حال بیشتر مطالعات نشان میده که مصرف اون میتونه میزان تولد زنده در افرادی رو که خونریزی واژینال را در اوایل بارداری تجربه کردن رو افزایش بده. همینطور بعد از مشاهده علائم سقط جنین به مادرها معمولا توصیه میشه که در رختخواب استراحت مطلق داشته باشن. اما هنوز هم هیچ مدرکی مبنی بر اینکه استراحت در رختخواب به جلوگیری از سقط کمک میکنه وجود نداره. برخی از کارهایی که در زمان بروز خطر مادر عزیز میتوانه انجام بده شامل:
در صورت مشاهده علائم از رابطه جنسی خودداری کنین حداقل تا زمانی که یک هفته از مشاهده علائم سقط جنین گذشته باشه. مراقبت از خود با خواب کافی و عدم شرکت در فعالیتهای شدید هم میتونه در جلوگیری از بروز این مشکل موثر باشه. در این دوران حواس خودتون رو با کارهای دیگه پرت کنین مثل اینکه به دیدن دوستانتون برین. کتاب بخونین و یا فیلم تماشا کنین.
آیا میشه از تهدید به سقط جنین جلوگیری کرد؟
شما با اجتناب از نوشیدن مواد الکلی، سیگار کشیدن یا استفاده از مواد مخدر تفریحی میتونین از بروز سقط جنین جلوگیری کنین. اجتناب از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، سموم یا سایر موادی که به جنین آسیب میرسونن. مصرف اسید فولیک و داشتن یک رژیم غذایی سالم پر از سبزیجات و میوهها هم میتونه برای شما مفید باشه. حدود 20 تا 30 دقیقه در روز هم حتما ورزش کنین.
چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی مراجعه کنم؟
اگر در دوران بارداری دچار خونریزی واژینال یا گرفتگی شدید شدین حتما در کوتاهترین زمان ممکن با ارائه دهنده مراقبتهای بارداری خودتون تماس بگیرین. آنها میتونن در این شرایط شما رو معاینه کنن و آزمایشاتی رو برای بررسی سلامت جنین انجام بدن.
پاسخ ها