گوشتها بر اساس میزان میوگلوبین موجود در ماهیچههای حیوان به دو دسته سفید یا قرمز دستهبندی میشوند. میوگلوبین پروتئینی است که در گوشت یافت میشود و هنگامی که در معرض اکسیژن قرار میگیرد رنگ قرمز تولید میکند. گوشت قرمز گوشت پستانداران است و شامل دسته دام میباشد که شامل گوشت خوک، بره، گوساله و گاو میباشد.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد گوشت قرمز و گوشتهای فرآوریشده مانند بیکن و سوسیس برای سلامتی شما مفید نیستند. هر زمان که گوشت قرمز را انتخاب کردید باید کمچسبترین گوشتی باشد که میتوانید پیدا کنید و باید مقدار آن را محدود کنید.
استیک:
استیک معمولاً کالری و چربی کمتر و پروتئین بیشتری نسبت به سایر گزینهها دارد. چربی قابل مشاهده را از استیک جدا کنید.
گوشت چرخ کرده:
انواع گوشتهای آسیاب شده در دسترس هستند مانند مرغ، بوقلمون، گوشت گاو. برچسبها را بخوانید و گوشتهایی را انتخاب کنید که حداقل 90٪ گوشت بدون چربی (بیش از 10٪ چربی) داشته باشند.
هر چند وقت یکبار باید گوشت قرمز بخوریم؟
سعی کنید مصرف گوشت قرمز خود را به 1 تا 2 وعده در هفته محدود کنید. اگر بیماری قلبی یا کلسترول بالا دارید توصیه میشود مصرف گوشت قرمز را به کمتر از 3 گرم در هفته محدود کنید.
آیا گوشت قرمز برای سلامتی فایدهای دارد؟
گوشت قرمز در واقع دارای بسیاری از ویتأمینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن شما است. گوشت قرمز میتواند منبع خوبی از پروتئین، ویتأمین B، آهن و روی باشد.
آیا نخوردن گوشت قرمز باعث مشکلات سلامتی میشود؟
رژیم غذایی گیاهی شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات و آجیل است. رژیم غذایی مدیترانهای هم شامل ماهی و سایر گوشتهای سفید نیز میشود. افرادی که گوشت قرمز نمیخورند (یا آن را بسیار محدود میکنند) معمولاً کالری کمتر دارند، چربی کمتری مصرف میکنند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ کمتری دارند.
چرا خوردن گوشت قرمز مضر است؟
مشکلات قلبی عروقی:
گوشت قرمز با کلسترول بالا مرتبط است و به نوبه خود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته را افزایش میدهد. مصرف کمتر گوشت نیز با کاهش میزان چاقی در کودکان و بزرگسالان مرتبط است.
به خطر افتادن جان حیوانات:
پرورش گاو به طور قابل توجهی بر محیط زیست تأثیر میگذارد. بیش از 30 درصد غلات کشت شده در جهان برای گاوها تغذیه میشوند. گاوها خود مقادیر قابل توجهی گازهای گلخانهای تولید میکنند. کاهش مصرف گوشت نه تنها برای شما مفید است بلکه برای محیط زیست نیز مفید است.
یک روز در هفته غذای گیاهی درست کنید:
اگر در حال حاضر روزانه گوشت میخورید یک روز در هفته را برای طبخ یک غذای گیاهی انتخاب کنید.
آشپزی را با غذاهای دریایی شروع کنید:
ماهی یا سایر غذاهای دریایی را یک شب در هفته بپزید. از ماهی تازه، منجمد یا کنسرو شده استفاده کنید و آن را به منوی هفتگی خود اضافه کنید.
از گوشت قرمز استفاده نکنید:
هنگام پختن دستور العملهای مورد علاقه خود که به گوشت چرخ کرده نیاز دارند به جای آن از بوقلمون یا مرغ آسیاب شده استفاده کنید.
منبع:
پاسخ ها