امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های جدید علل مختلفی برای اضافه وزن و چاقی مطرح شده که دیگر تجمع بیش از اندازه چربی ها تنها علل چاقی نیست و ممکن است به دلیل بروز بیماری های مختلف باشد
مشکل بازگشت وزن بعد از کاهش وزن
هر بار که با افزایش وزن، سعی می کنیم با رژیم سخت تر و مشکل تری این اضافه وزن را کاهش دهیم؛ اما هر بار دچار اضافه وزن بیشتری نسبت به بار قبل می شویم. به راستی مشکل کجاست؟
انواع چاقی به دلایل زیر ممکن است اتفاق بیافتند:
با وجود تعداد و تنوع در رژیم های غذایی، غالب افراد به نتیجه دلخواهشان نمی رسند و یا در صورت لاغر شدن و وزن کم کردن دوباره دچار بازگشت وزن می شوند و حتی از روز اول نیز چاق تر می شوند؟
مشکل اصلی اینجاست که افراد با تمام این رژیم ها می توانند وزنشان را کم کنند، اما نمی توانند آن را ثابت نگه دارند. چرا؟
این مقاله به شما کمک می کند تا با شناخت درست از سیستم بدن خود معرفی بادی انالایزر ها بتوانید مشکل اضافه وزن را برای همیشه حل کنید.
*به سایت اینبادی سر بزنید و و با بهترین انالایزر بدن تجربه دقیق انالایز از بدن خودتون پیدا کنید*
معرفی برترین رژیم های غذایی
حتما برای شما هم حداقل یک بار پیش آمده است، که یکی از انواع رژیم های لاغری گرفتید، کلی هم به خودتان گرسنگی دادید ولی به نتیجه دلخواهتان نرسیدید؟
رژیم های کالری شماری:
یکی از ساده ترین روش ها برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند، کالری شماری است. این روش به عقیده کارشناسان و متخصصین تغذیه آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد می کند، بر پایه شمارش کالری غذاها استوار است.
اتکینز Atkins Diet:
در رژیم اتکینز با محدود کردن میزان مصرف کربوهیدرات و قند، با کاهش انرژی مواجه می شود، در نتیجه بدن را مجبور به استفاده از چربی می کند و وزن بدن کاهش می یابد.
رژیم لاغری سی روزه Whole30 Diet:
این رژیم غذایی یک تغییر کلی در رژیم غذایی و سبک زندگی در طول 30 روز است. این رژیم غذایی تاثیر چندانی در لاغری ندارد و تنها رواج دهنده سبک زندگی سلامت است که در طول 30 روز یک ماه به حذف الکل، شکر، نمک و مواد غذایی افزودنی ناسالم از رژیم غذای روزانه شما می پردازد.
پالئو Paleo Diet:
این رژیم شما را به گذشته برمی گرداند، مواد غذایی که مصرف می کنید، شامل گوشت، حبوبات، غلات و میوه ها و چربی های مفید بدون هیچ گونه افزودنی است.
دوکان Dukan Diet:
ساختار اصلی این رژیم بر پایه مصرف پروتئین، سبوس جو است که به 4 مرحله تقسیم بندی می شود. رژیم دوکان با محدود کردن میزان کربوهیدرات و چربی های غیر مفید بدن را مجبور به چربی سوزی می کند.
رژیم 80/20:
این رژیم بر پایه قانون 20 به 80 است و این در رژیم غذایی به این معناست که در 80 درصد مواقع غذاهای سالم مصرف کنید و تنها در 20 درصد مواقع یعنی مثلا در یک اخر هفته مجاز به مصرف غذاهای ناسالم بپردازید.
رژیم وگان Vegan Die :
رژیم وگان، با عدم مصرف و محدودیت در استفاده از مواد غذایی پروتئینی و استفاده از مواد غذایی گیاهی علاوه بر کاهش وزن به حفظ سلامت بدن نیز کمک می کند. پیروان و علاقه مندان به این رژیم نه برای کاهش وزن بلکه بیشتر به منظر رعایت حقوق حیوانات و حفظ سلامتی خود آن را برگزیده اند.
بهترین نوع رژیم مناسب هر فرد ،رژیمی است که بعد از آنالیز بدن ان برای ان فرد تجویز بشه
بررسی انواع تیپ های بدنی با توجه به انالیز بدن
بر اساس تعاریف مختلف، 3 تیپ بدنی وجود دارد:
Ectomorph بدنی لاغر و ظریف
ساختار کلی این تیپ بدنی ظریف است و سوخت و ساز بسیار بالایی دارد. در آنالیز تیپ بدنی و تغذیه این افراد باید این نکته را یاداوری کنیم که به دلیل سوخت و ساز بالایی که در بدن این افراد وجود دارد، با وجود پرخوری زیاد هم چاق نمی شوند و متابولیسم بالایی دارند.
Mesomorphبدنی متراکم و عضلانی
این افراد ساختار بدنی متعادلی دارند، این افراد به سادگی عضله اضافه می کنند، چربی اضافه آنها در پایین تنه شان جمع شده است. این ها ساختار بدنی متعادلی دارند و برای کاهش وزن باید میزان مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند.
Endomorph بدنی گرد با مقدار چربی بالا
تیپ بدنی اندومورف در ظاهر استخوانبندی درشتی دارند و در قسمت بالاتنه ضعیف هستند. کاهش وزن برای این افراد مشکل است و سوخت و ساز بدنشان کم است.
ذکر این نکته ضروری است که شکل کلی بدن با بالا رفتن سن، رژیم غذایی و ... تغییر پیدا می کند. اگر ساختار بدنی یک فرد با دستگاه های بادی انالایزر یا انالایزر بدن ، از سنین کودکی تا بزرگسالی آنالیز شود، روند این تغییرات به خوبی مشاهده می شود، تغییر در بافت چربی، عضلات، میزان آب بدن و حتی تغییر شکل ظاهری بدن هم قابل مشاهده است. بر اساس میزان توده چربی بدن، شکل کلی بدن به دو صورت اندام های سیب شکل و گلابی شکل وجود دارد که حتی این فرم ظاهری هم می تواند تغییر کند.
چرا رژیم های غذایی همیشه شکست می خورند؟
با این مقدمه به سراغ موضوع اصلی این مقاله بریم. این مقاله به شما کمک می کند تا با شناخت درست از سیستم بدن خود بتوانید مشکل اضافه وزن را برای همیشه حل کنید.
شما می توانید با تمام این رژیم های غذایی که در بالا ذکر شد، وزن بدنتان را کم کنید؛ اما اگر شناخت درستی از بدنتان نداشته باشید، همیشه در این پروسه چاقی و لاغری خواهید ماند.
در گام اول این شناخت باید بدانیم که اصلا چاقی چیست و چطور محاسبه می شود و اصلا به چه کسی چاق گفته می شود؟
چاقی چیست و چطور محاسبه می شود؟
چاقی بر اساس باور عموم مردم وضعیتی است که بافت چربی بیش از اندازه نرمال بدن انباشته شده باشد و باعث تغییر در حالت و شکل کلی بافت بدن شود.
شاخص BMI
اما چاقی و اضافه وزن در واقع بر اساس شاخصی مشخص اندازه گیری می شود. عدم تناسب قد و وزن است این شاخص عنوان BMI یا شاخص توده بدنی نام دارد کهبر حسب وزن و قد افراد محاسبه میشود. با این حال، BMI برخی محدودیتها نیز دارد. عواملی مانند سن، جنس، قومیت و توده عضلانی میتوانند رابطه بین BMI و چربی بدن را تحت تاثیر قرار دهند.
BMI یاBody Mass Index ، به معنی شاخص توده بدنی است که متخصصین تغذیه بر اساس این شاخص به آنالیز وزنی بیمار می پردازند و سپس بر اساس این داده به بهبود تناسب اندام او کمک می کنند.
زمانی که عدد به دست آمده از بادی آنالیز فرد بیشتر از 25 باشد، میگوییم که چاقی اتفاق افتاده است. به همین ترتیب اگر این عدد بین 25 تا 29.9 باشد، فرد دچار اضافه وزن است. در بررسی آنالیز بدنی، زمانی که عدد به دست آمده بین 30 تا 34.9 باشد، شخص را چاق مینامیم و زمانی که عدد به دست آمده بالای 35 باشد، یعنی به چاقی مفرط مبتلاست.
BMI به عنوان یک شاخص انالایزر بدن نمی تواند چربی بیش از حد، عضله و یا توده استخوانی را تشخیص دهد. با وجود این محدودیتها، همچنان به عنوان شاخصی در تشخیص وزن بیش از حد مورد استفاده قرار میگیرد.
این بادی کامپوزیشن ها علاوه بر اندازه گیری موارد فوق، میزان بافت چربی، توده عضلانی و آب را در بخش بخش انهدام های بدن نیز اندازه گیری می کنند.
این بادی کامپوزیشن ها علاوه بر اندازه گیری موارد فوق، میزان بافت چربی، توده عضلانی و آب را در بخش بخش اندام های بدن نیز اندازه گیری می کنند.
این بادی کامپوزیشن ها علاوه بر اندازه گیری موارد فوق، میزان بافت چربی، توده عضلانی و آب را در بخش بخش اندام های بدن نیز اندازه گیری می کنند.
چگونه می توان آنالیز بدن دقیق تری انجام داد؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه های بادی انالایزر اختراع شده اند. این دستگاه ها علاوه بر اندازه گیری میزان وزن بدن، و محاسبه شاخص BMI محدودیت های این روش را ندارند. بادی انالایزرها میزان توده های چربی، میزان آب کل بدن، پروتئین و توده عضلانی بدن را نیز اندازه گیری می کنند.
شرکت ایده پزشکی اشکان بزرگترین وارد کننده تجهیزات پزشکی لاغری و تناسب اندام در کشور تنها نماینده رسمی بادی آنالایزر اینبادی در ایران به شما در شناخت دقیق شما از بدنتان و کاهش وزن به شما کمک می کند.
پاسخ ها