سرطان سینه رشد غیرقابل کنترل سلولهایی است که از سینهها منشأ میگیرد. اگرچه بسیار نادر است، اما هم دختران و هم پسرها ممکن است در سنین نوجوانی خود به سرطان سینه مبتلا شوند. بسیاری از علائم سرطان سینه در نوجوانان دیده میشود. با این حال بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی است. معمولاً سرطان سینه در زنان بالای 40 سال تشخیص داده میشود. اگرچه زنان جوان از جمله نوجوانان در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه نیستند، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. تقریباً 5 درصد موارد سرطان سینه در زنان زیر 40 سال تشخیص داده میشود.
همه تغییرات پستان از ویژگیهای بالینی سرطان سینه به خصوص در نوجوانان نیستند. ممکن است برای تأیید علت دقیق به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. علائم و نشانههای رایج سرطان سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اگرچه این علائم در سرطان سینه دیده میشود، اما اغلب میتواند به دلایل دیگر مانند تغییرات هورمونی در بیشتر نوجوانان باشد. بنابراین برای تشخیص درست به دنبال متخصص باشید.
تودههای کوچک روی سینهها که توسط نوجوانان و بزرگسالان جوان کشف میشوند، اغلب تودههای غیرسرطانی (خوش خیم) ناشی از عفونتها یا نوسانات هورمونی هستند. این تودههای غیر سرطانی اغلب ممکن است بدون درمان ناپدید شوند. اما مراجعه به پزشک توصیه میشود. علل شایع تغییرات سینه در نوجوانان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
توده سینه که میتواند کیست یا فیبروآدنوم (تومور غیر سرطانی پستان) باشد. حدود - 50 درصد از فیبروآدنومها در عرض پنج سال از بین میروند، در حالی که بقیه نیاز به درمان دارند.
پری سینه قبل از قاعدگی و درد ناشی از مایعات اضافی در بدن میتواند ناشی از - تغییرات هورمونی باشد. ممکن است یک هفته قبل از قاعدگی شروع شود و در طول قاعدگی بهبود یابد. بسیاری از نوجوانان ممکن است با ایبوپروفن و سوتین حمایتی احساس بهتری داشته باشند.
علت دقیق سرطان سینه در بسیاری از موارد مشخص نیست. با این حال عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در نوجوانان افزایش دهد.
مشکلات بارداری و باروری:
برخی از دختران ممکن است آمنوره داشته باشند و ممکن است پس از ماهها قاعدگی خود را از سر بگیرند، در حالی که برخی ممکن است به نارسایی زودرس تخمدان (POF) مبتلا شوند.
مشکلات استخوانی:
استئوپنی و شکستگی اغلب پس از درمان با داروهای شیمی درمانی خاص و داروهای غدد درون ریز (هورمون) برای سرطان سینه دیده میشود.
مشکلات روانی:
ممکن است مسائل روانی اجتماعی به دلیل ناراحتی ناشی از تشخیص یا درمانهایی مانند جراحی برداشتن سینه دیده شود.
جراحی:
عوارض جراحی برداشتن سینه مانند خونریزی، سروما (جمعآوری مایع) و هماتوم (جمعآوری خون) در محل جراحی و خطر لخته شدن خون در برخی موارد دیده میشود.
بیماری قلبی:
بیماریهای قلبی نیز ممکن است حتی پس از سالها به دلیل اثرات داروهای شیمی درمانی دیده شوند.
عود سرطان سینه:
سرطان سینه یا سرطان ثانویه (سرطان متاستاتیک) که به بافتهای مجاور یا سایر اندامها مانند ریهها، مغز و استخوانها گسترش مییابد.
منبع:
پاسخ ها