مشخصات و طعم منحصر به فرد هر یک از این چایها به دلیل تفاوت در نحوه پردازش برگهای گیاه کاملیا سیننسیس است. امروز هم ۲۴ آذر و روز جهانی چای است. با این حال چایهای گیاهی از یک گیاه ساخته نمیشوند. این چایها محصول ریشه، برگ، گل و سایر اجزای گیاهان مختلف هستند. بابونه و نعناع دو دمنوش گیاهی محبوب هستند.
چای سیاه کافئین بیشتری نسبت به چای سبز دارد. با این حال محتوای کافئین نیز به فرآیند دم کردن مربوط میشود. هر چه چای بیشتر دم بکشد محتوای کافئین بیشتری دارد. چایهای کافئین دار معمولاً کافئین کمتری نسبت به قهوه دارند:
چایهای کافئین دار و گیاهی ممکن است مقادیر بسیار کمی از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، مس و روی را فراهم کنند. مقدار واقعی بسته به سن و شرایط رشد گیاه چای متفاوت است. به عنوان مثال تنها حدود ۵ میلی گرم کلسیم در یک فنجان چای گیاهی مانند بابونه وجود دارد. چای همچنین منبع فلوراید است اما مقدار آن بسته به نوع و مقدار آبی که برای تهیه آن استفاده میشود میتواند متفاوت باشد.
سلامت قلب:
مصرفکنندگان چای ممکن است به حفظ سلامت قلبشان کمک کنند. برخی تحقیقات کاهش خطر بیماری قلبی را در افرادی که به طور منظم چای سبز یا سیاه مینوشند نشان داده است. اگرچه یافتهها از نظر تأثیر چای بر کاهش کلسترول و فشار خون متفاوت بوده است.
دیابت:
تحقیقات مربوط به دیابت کمتر رایج است. برخی از مطالعات نشان میدهد که کاتچین موجود در چای سبز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. با این حال این یافتهها عمدتاً بر اساس شیوههای سایر کشورها بوده و در کارآزماییهای بالینی تکرار نشدهاند. محققان همچنین در حال ارزیابی هستند که آیا دمنوشهای گیاهی نعناع و بابونه نقشی در پیشگیری از دیابت دارند یا خیر. تحقیقات بیشتری در مورد مقدار چای و نوع چای مورد نیاز است.
سرطان:
اگرچه اطلاعات آنلاین زیادی در مورد چای به عنوان یک نوشیدنی ضد سرطان وجود دارد اما تحقیقات ثابت نکرده است که مصرف چای به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. برخی از مطالعات نشان میدهد که افرادی که چای مینوشند خطر کمتری برای انواع خاصی از سرطان دارند اما مطالعات دیگر این یافتهها را تأیید نمیکنند. در حال حاضر مشخص نیست که آیا نوشیدن چای میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد یا خیر.
مقادیر زیاد کافئین ممکن است منجر به عصبی شدن، بیقراری و اختلال در خواب شما شود. برخی از افراد ممکن است مدفوع شل و سایر مشکلات گوارشی را نیز تجربه کنند. حالت تهوع، درد شکم، سوزش سر دل، سرگیجه و درد عضلانی نیز از عوارض جانبی احتمالی مصرف بیش از حد کافئین است. همچنین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد و اثرات کافئین را در بدن افزایش دهد.
منبع:
پاسخ ها