1- پنکیک موز و بادام هندی
مواد لازم:
1 فنجان آرد گندم کامل
⅔ فنجان شیر بادام
½ فنجان موز رسیده له شده
½ فنجان موز رسیده (خرد شده)
½ فنجان روغن زیتون
1 عدد تخم مرغ بزرگ
2 قاشق غذاخوری عسل یا شربت افرا
کره بدون نمک 2 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
½ قاشق چایخوری پودر دارچین
طرزتهیه:
در یک کاسه آرد گندم، بیکینگ پودر، دارچین و نمک را مخلوط کنید. خوب مخلوط کنید و ظرف را کنار بگذارید.
در ظرف دیگری شیر بادام، کره، موز له شده، تخم مرغ، شربت افرا را مخلوط کنید.
مخلوط شیر بادام را در مخلوط آرد گندم بریزید و همه چیز را کاملا مخلوط کنید.
در همین حال یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط و کم گرم کنید.
پس از اینکه داغ داغ شد یک قاشق چای خوری روغن بریزید و آن را روی ماهیتابه پخش کنید.
یک یا دو قاشق غذاخوری از خمیر را روی تابه بریزید و هر طرف را به مدت دو تا سه دقیقه بپزید تا قهوه ای طلایی شود.
با یک قاشق غذاخوری کره بادام یا بادام زمینی و یک فنجان شیر گرم آن را گرم سرو کنید. همچنین می توانید برخی میوه های خرد شده تازه و آجیل های مخلوط را بپاشید تا مصرف مواد مغذی کودک را تشدید کند.
2- نان موز
مواد لازم:
2-3 موز رسیده (له شده)
1 تخم مرغ بزرگ (زده شده)
1½ فنجان آرد همه منظوره
1 فنجان آجیل (بادام، گردو خرد شده)
¾ فنجان شکر
⅓ فنجان کره نمک (ذوب شده)
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
کمی نمک
طرزتهیه:
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) گرم کنید. یک قالب نان را با روغن یا کره چرب کرده و کنار بگذارید.
در همین حال در یک کاسه موز له شده و کره ذوب شده را مخلوط کنید.
جوش شیرین، نمک، شکر، تخم مرغ زده شده، آرد، مغزهای خرد شده را بهم بزنید. همه را به خوبی در یک خمیر روان و بدون توده مخلوط کنید.
مایه را در قالب نان بریزید و به مدت 50 دقیقه تا یک ساعت آن را بپزید. با قرار دادن یک خلال دندان در نان پخت آن را بررسی کنید.
قالب را از فر خارج کنید و آن را روی توری کنار بگذارید تا خنک شود.
یک تکه نان موز تازه پخته شده را با تخم مرغ خرد شده، سبزیجات کبابی و یک فنجان شیر گرم سرو کنید.
3- چیپس موز پخته شده
موادلازم:
2 موز خام (پوست کنده و نازک)
½ قاشق غذاخوری پودر پاپریکا
¼ قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن
روغن زیتون برای پوشش و چربی
طرزتهیه:
فر را به مدت حدود ده دقیقه با دمای 392 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) گرم کنید. یک سینی فر را با کاغذ روغنی بچینید و آن را کنار بگذارید.
در یک کاسه موز خرد شده، پودر فلفل قرمز، پودر فلفل سیاه، نمک و چند قطره روغن زیتون اضافه کنید. خوب مخلوط کنید تا ورقه های موز خوب بپوشند.
برش های موز را روی سینی فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه آنها را بپزید تا طلایی و ترد شوند.
چیپس موز پخته شده گرم را به عنوان میان وعده همراه و یک فنجان لیموناد تازه سرو کنید.
4- لقمه جو دوسر و موز
موادلازم:
2½ فنجان جو دوسر
1 فنجان موز رسیده (له شده)
¼ فنجان کره بادام زمینی
¼ مخلوط دنباله دانه ها و آجیل فنجان
2 قاشق غذاخوری عسل طبیعی
پودر دارچین 1 عدد
طرزتهیه:
همه مواد را در یک کاسه ریخته و آنها را به خوبی در مخلوطی یکدست مخلوط کنید.
دو تا سه قاشق غذاخوری از مخلوط را بین کف دست خود برداشته و به صورت گلوله های گرد درآورید.
پس از آماده شدن گلوله ها آنها را در بشقاب قرار داده و برای مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید.
دو تا سه توپ را با یک فنجان شیر سرو کنید و باقی مانده را در یک ظرف ضد هوای بسته بندی کنید. تا یک ماه در یخچال نگه دارید
5- کوکی های موز جو دوسر
موادلازم:
3 فنجان جو دوسر
1½ فنجان شکر قهوه ای
1½ فنجان آرد همه منظوره
1 فنجان موز له شده
مخلوط 1 فنجان آجیل و دانه ها
¾ فنجان کره نمک (ذوب شده)
1 تخم مرغ
نشاسته ذرت 2tsp
پودر دارچین 1½sp
خمیر لوبیای وانیل 1tsp
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
طرزتهیه:
فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) گرم کنید. یک سینی فر را با کاغذ روغنی بچینید و آن را کنار بگذارید.
در همین حال کره، شکر قهوه ای، تخم مرغ، وانیل و موز له شده را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید تا همه چیز با هم ترکیب شود.
آرد، پودر دارچین، جوش شیرین، میخک، جو دوسر و نشاسته ذرت را بهم بزنید. خوب مخلوط کنید تا یک خمیر نرم و در عین حال شکننده ایجاد شود.
خمیر را روی پیشخوان آشپزخانه یا تخته صاف قرار دهید و با استفاده از وردنه غلتکی آن را درون یک ورق ضخیم حلقه کنید.
با استفاده از دستگاه شیرینی پزی یا دست از این خمیر کلوچه های دایره ای برش بزنید و آنها را روی سینی فر قرار دهید.
ده تا 12 دقیقه بپزید تا لبه ها طلایی شوند.
از فر خارج کنید و سینی فر را روی توری قرار دهید تا خنک شود.
با شیر سرو کنید یا بگذارید فرزندتان آنها را به عنوان یک میان وعده سالم و سریع بخورد.
6- اسموتی شکلات موز
موادلازم:
1 موز (منجمد و تکه تکه شده)
1 فنجان شیر سویا
1 فنجان ماست به همراه وانیل
4 قاشق غذاخوری شکلات تلخ شیرین نشده (پودر شده)
طرز تهیه:
تکه های موز، پودر شکلات، شیر سویا و ماست و وانیل را در یک ظرف ریخته مخلوط کنید.
آن را درون یک لیوان ریخته و روی آن را با آجیل و دانه های تست شده سرو کنید.
همچنین می توانید به جای ماست بستنی اضافه کنید تا یک نوع متفاوت از دستور العمل تهیه شود.
7- کلوچه موز
موادلازم:
1½ فنجان آرد همه منظوره
1 فنجان آجیل مخلوط (بادام، بادام هندی و پسته خرد شده)
⅔ فنجان شکر قهوه ای تیره
2 موز رسیده (له شده)
1 عدد تخم مرغ بزرگ
کره بدون نمک 4 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری شیر
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1 عدد
نمک
پودر جوز هندی
طرز تهیه:
فر را با دمای 425 درجه فارنهایت (218 درجه سانتیگراد) گرم کنید. قالب مافین را با کره یا خط با کاغذهای بتونی چرب کنید.
در یک کاسه آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، دارچین و جوز هندی را مخلوط کنید. کاسه را کنار بگذارید.
در یک کاسه جداگانه کره ذوب شده را با شکر قهوه ای، تخم مرغ، آجیل و شیر مخلوط کنید.
مواد خشک را درون مواد مرطوب بریزید و خوب مخلوط کنید تا همه چیز به خوبی ترکیب شود.
با قالب خمیر هر قالب را در قالب مافین پر کنید. به مدت پنج دقیقه آنرا بپزید و سپس دما را به 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) کاهش دهید.
مافین ها را 16 تا 18 دقیقه بیشتر بپزید تا پف کرده و قهوه ای شوند.
به عنوان میان وعده سرو کنید. باقیمانده را در یک ظرف ضد هوای تا یک ماه در یخچال نگهداری کنید.
8- ماست یخ زده موز
موادلازم:
1 فنجان ماست یونانی شیرین نشده
½ فنجان آجیل خرد شده
2 موز (له شده)
1 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
1 قاشق چایخوری پودر دارچین
1 قاشق چایخوری دانه کدو تنبل (خرد شده)
طرزتهیه:
موز، کره بادام زمینی و دارچین را در یک پوره صاف مخلوط کنید.
آجیل و ماست را درون پوره موز هم بزنید و خوب مخلوط کنید.
چهار تا شش ساعت فریز کنید تا تنظیم شود. با شکلات داغ و میوه های تازه خرد شده به صورت سرد سرو کنید.
9- بستنی موزی
موادلازم:
2 موز یخ زده
½ فنجان انبه و توت فرنگی (خرد شده)
آجیل 1 قاشق غذاخوری (خرد شده)
1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
طرز تهیه:
یک موز، انبه و توت فرنگی یخ زده را با استفاده از مخلوط کن در یک خمیر غلیظ مخلوط کنید.
وانیل و شکر قهوه ای را اضافه کنید. دوباره مخلوط کنید تا همه چیز خوب مخلوط شود.
مخلوط را در یک ظرف ضد هوای ریخته و حدود سه تا چهار ساعت منجمد کنید.
مقداری بستنی را درون ظرف سرو بریزید و آن را با آجیل تزئین کنید.
10- نوشیدنی تازه موز و نارگیل
موادلازم:
1 موز (خرد شده)
1 فنجان شیر بادام
½ فنجان برش نارگیل تازه
3 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
تعداد کمی مکعب یخ
طرزتهیه:
یک قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. آب و شکر را اضافه کنید و بپزید تا شربت غلیظ و قهوه ای روشن بدست آید.
تکه های موز را به شربت اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید. حدود یک دقیقه با شعله ملایم بپزید و آن را در یک کاسه بریزید. کنار بگذار
یک لیوان سرو با ته پهن را برداشته و برش های نارگیل را در یک لایه اضافه کنید. شربت موز و شکر را روی آن بریزید و در آخر شیر بادام بریزید.
خنک سرو کنید.
منبع: www.momjunction.com
پاسخ ها