امروزه نورپردازی ساختمان ها، باغ ها، استادیوم ها و محیط های باز از مسائل مهم به شمار می روند. در این راستا انواع مختلفی از پروژکتورها تولید شده اند که هر یک برای محیطی خاص طراحی شده اند. پروژکتور ال ای دی LED برای مصارف مختلفی چون فضاهایی با مساحت بالا، مصارف خانگی، صنعتی به فروش میرسد.
ما در این نوشته به دلایل اصلی استفاده از پروژکتورهای مدرن ال ای دی LED میپردازیم که میتوان به نورپردازی در فضاهای سرپوشیده و غیر سرپوشیده، کاهش مصرف هزینه ها، نور با کیفیت، عمر طولانی و موارد دیگر اشاره کرد.
با ما همراه باشید.
ابتدا به تعدادی از مزایا و معایب پروژکتور ال ای دی میپردازیم:
مزایای پروژکتور ال ای دی
کاهش مصرف انرژی و هزینه ها
تولید حرارت کمتر، کاهش زمان راه اندازی و افزایش ایمنی
تولید نور با کیفیت و با شدت بالا
مقاومت در برابر نوسانات ولتاژ
عمر مفید طولانی
راندمان بالا
تنوع رنگ نور
مقاومت در برابر عوامل محیطی
بدون سروصدا
دوستدار محیط زیست و بدون مواد و امواج مضر
پروژکتور ال ای دی نسبت به لامپ های قدیمی مصرف کمتری دارند. برای مثال میتوان یک پروژکتور 100 وات را جایگزین یک چراغ گازی 400 کرد که کیفیت و نور بهتری دارد.
لامپ های قدیمی برای برای تولید نور به گرم شدن نیاز دارند در صورتی که پروژکتورهای ال ای دی از قطعات ال ای دی استفاده میشود که نیمه هادی هستند و با عبور جریان برق نور تولید میکند و گرمای کمتری تولید میکند. این مسئله احتمال آتش سوزی را کاهش میدهد.
کیفیت نور پروژکتور ال ای دی نسبت به چراغ های قدیمی بسیار بالاتر است. شاخص رنگ (CRI) پروژکتورهای ال ای دی بالای ۹۰ است در حالی که چراغ های قدیمی پایین تر از ۷۰ هستند. زمانی که شاخص رنگ یک روشنایی بالا باشد میزان وضوح رنگی که دیده میشود بالاتر میرود.
طول عمر پروژکتورهای ال ای دی بسیار بیشتر نسبت به چراغ های قدیمی است که به این معناست که هزینه ی کمتری برای تعمیر و یا تعویض آن خرج می شود. طول عمر این پروژکتورها از 30000 تا 50000 ساعت محاسبه شده است.
این پروژکتور ها که به سرعت روشن می شوند محدوده وسیعی از ولتاژ یعنی ۱۸۰ تا ۲۸۰ ولت را در بر میگیرند. در همین راستا به تغییر ولتاژ برق حساسیت نشان نمیدهند.
پروژکتور ال ای دی نسبت به چراغ های قدیمی راندمان نوری بالاتری دارد. نسبت میزان نور خروجی به توان مصرفی پروژکتور ال ای دی را راندمان نوری می نامند که در این پروژکتورها 90 تا 95 درصد است.
تنوع رنگ در پروژکتورهای ال ای دی به سه رنگ آفتابی، مهتابی و طبیعی است. از نکته های مهم در رنگ پروژکتور میتوان به تاثیر آن در روان افراد اشاره کرد.
از رنگ متفاوت پروژکتورها در انواع نورپردازی ها استفاده میشود. معمولا از هر رنگ پروژکتور در محیطی خاص استفاده می شود که در ادامه به موارد مهم اشاره میکنیم:
رنگ نور آفتابی: از این رنگ در محیطهای صمیمی مانند رستوران ها، کافه، باغ و ویلا استفاده میشود
یکی دیگر از مزایای این پروژکتور مقاومت پروژکتور ال ای دی در برابر شرایط آب و هوایی و عوامل خارجی مانند گرد و غبار و بازان و … در فضاهای غیر سرپوشیده مانند استادیوم ها، پارک ها، سوله و انبارها است.
درجه حفاظت IP که نشان دهنده میزان مقاومت در برابر شرایط مختلف را نشان میدهد رقم های متفاوتی دارد. برای پروژکتورهایی که در فضای بیرونی استفاده میشود بهتر است درجه حفاظتی بین 65، 66 و یا 67 تهیه بفرمایید.
از پروژکتور ال ای دی برعکس سایر پروژکتورها که معمولا بعد از روشن شدن شروع به وز وز می کنند هیچ صدایی تولید نمیشود.
یکی از مشکلات سایر پروژکتور انتشار امواج مضر است. اما پروژکتور ال ای دی هیچگونه امواج مضر منتشر نمیکند و به همین دلیل یکی از موارد مصرفی این پروژکتورها استفاده در انبار مواد غذایی است.
از معایب پروژکتور ال ای دی میتوان به قیمت بالای آن اشاره کرد که با توجه به مزایای آن قابل چشم پوشی است. با توجه به طول عمر بالای پروژکتور ال ای دی دیگر نیاز نیست که در فاصله زمانی کمی اقدام به خرید دودباره پروژکتور نمایید که این باعث میشود که از قیمت بالای آن چشم پوشی کرد.
در این مقاله سعی کردیم به توضیح مزایا و معایب پروژکتور ال ای دی LED بپردازیم. با توجه به مزایای زیاد این پروژکتور میتوان نتیجه گرفت که بهترین انتخاب برای روشنایی هر مکانی از جمله فضاهای غیر سرپوشیده که نیاز به مقاومت بالایی دارد، قطعا پروژکتور ال ای دی خواهد بود.
از جمله مزایای مهم این پروژکتور میتوان به کاهش مصرف انرژی و هزینه ها، تولید حرارت کمتر، کاهش زمان راه اندازی و افزایش ایمنی، تولید نور با کیفیت و با شدت بالا، مقاومت در برابر نوسانات ولتاژ، عمر مفید طولانی، راندمان بالا، تنوع رنگ نور، مقاومت در برابر عوامل محیطی، بدون سروصدا، دوستدار محیط زیست و بدون مواد و امواج مضر اشاره کرد که دلایل مهمی برای استفاده از پروژکتور ال ای دی به حساب می آیند.
پاسخ ها