به طور قطع یه مادر باردار باید از رژیم غذایی استفاده کنه که تمام مواد غذایی مورد نیاز برای رشد جنین رو فراهم کنه. اما گاهی با وجود حساسیت مادر نسبت به رعایت رژیم غذایی، بدن اون نمیتونه تمامی مواد غذایی رو برای کودکش تامین کنه. در این شرایط غالبا پزشک متخصص مصرف برخی از مکملهای غذایی رو برای مادرای باردار الزامی میدونه. نوروبیون یکی از مکمل های غذاییه که امروزه در شرایط بحرانی مصرف اون میتونه به رفع ناراحتیهای حاصل از کمبود ویتامینهای گروه B کمک کنه.
حالا ممکنه برای خیلی از مادرای باردار این سوال پیش بیاد که آیا مصرف نوروبیون در بارداری مجاز هست یا نه؟ خوب ما برای اینکه به این پرسش پیش اومده پاسخ بدیم لازمه که اول کمی درباره قرص و آمپول نوروبیون بیشتر آشنا بشیم. در نهایت شما مادر عزیز با مطالعهی این مقاله میتونین برای این پرسش پاسخ مناسبی پیدا کنین.
قرص نوروبیون حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامینهای گروه B مثلB1 ، B6 و B12 هست. در نهایت ویتامینها و عناصر موجود در قرص های نوروبیون نقش مهمی رو در تغذیه و تقویت سیستم عصبی انسانها ایفا میکنه. تیامین مونونیترات (ویتامین B1) موجود در قرصهای نوروبیون در هدایت تکانههای عصبی نقش داره. پیریدوکسین هیدروکلراید (ویتامین B6) هم از مواد دیگهایه که در این قرصها وجود داره و نقش اساسی رو در سیستم عصبی و به ویژه متابولیسم انتقال دهندههای عصبی تحت کنترل آنزیمها ایفا میکنه. سیانوکوبالامین یا همون (ویتامین B12) هم که در این قرص وجود داره در متیلاسیون پروتئین پایه میلین که جزء غلافهای سیستم عصبیه نقش داره.
قرص نوروبیون حاوی ویتامینهای نوروتروفیک (B1، B6، B12) است. این ویتامینها از سلولهای عصبی آسیبدیده که ممکنه باعث گزگز و بیحسی اعضای بدن بشن حمایت، محافظت و اونها رو ترمیم میکنن. یادتون باشه که وجود تیامین مونونیترات (ویتامین B1) در بدن انسانها برای متابولیسم کربوهیدراتها و حفظ فیبرهای عصبی ضروریه. وجود پیریدوکسین هیدروکلراید (ویتامین B6) هم در بدن برای متابولیسم پروتئینها و اسیدهای آمینه و تشکیل انتقال دهندههای سیستم عصبی الزامیه. سیانوکوبالامین (ویتامین B12) در بلوغ سلولها و حفظ یکپارچگی سلولهای عصبی نقش داره. در نهایت مصرف قرص نروبیوتین میتونه تمامی اهداف یاد شده رو در بدن بیماران تامین کنه.
مصرف قرص نوروبیون اغلب در شرایطی که بیمار از کمبود یکی از ویتامینهای خانواده B رنج میبره مشاهده میشه. نوریت( التهاب و تور رشتههای عصبی)، نورالژی( درد ناشی از آسیبهای عصبی)، سیاتیک و فلج صورت از جمله شرایطیه که برای درمان اونها نیازه تا بیمار قرص و یا آمپول نوروبیون رو مصرف کنه. پلی نوروپاتی الکلی( نوعی آسیب عصبی پیش رونده)، نوروپاتی دیابتی، از جمله ناتوانی جنسی ناشی از نوروپاتی اتونومیک( سیستم عصبی خودمختار به خوبی عمل نمیکند) هم درمانشون به کمک مصرف داروهایی مثل قرص و آمپول نوروبین محقق میشه.
در زمان بروز تغییرات متابولیک و نوروپاتیک ناشی از بارداری هم میشه با نظر پزشک متخصص از قرص نوروبیون استفاده کرد. برای رفع حالت تهوع و استفراغ بارداری هم مصرف این قرص کاملا کاربردیه. مصرف نوروبیون در بارداری و یا شرایط دیگهای که فرد با بیماری خاصی دست و پنجه نرم میکنه میتونه به تسریع بیماری، درمان و همچنین در پایان برای جلوگیری از عود مجدد بیماریها بسیار موثره.
زنانی باردار ساکن مناطق محروم اغلب در معرض خطر ابتلا به کمبود ریز مغذیها هستن. کمبود مواد مغذی و ویتامین B12 که در قرص نوروبیون وجود داره در زنهای باردار میتونه باعث به وجود اومدن بیماریهایی مثل کمخونی، نقص مادرزادی در نوزاد، تولد زودرس نوزاد، وزن کم هنگام تولد، و تاخیر رشد داخل رحمی بشه. در نهایت بررسیها نشون میده که عموما مصرف قرص نوروبیون در بارداری خطری رو ایجاد نمیکنه. اما به طبع مصرف این مکمل دارویی هم مثل بسیاری از مکملهای دیگه باید از سه ماهه دوم بارداری و تحت نظر مستقیم پزشک انجام بشه.
در نهایت میشه گفت که مصرف قرص نوروبیون میتونه از بروز بسیاری از بیماریها و نقایص مادرزادی در جنین جلوگیری کنه. اما باز هم به این مورد تاکید میکنم که برای تامین مواد غذایی مورد نیاز برای رشد جنین بدون شک بهترین راه استفاده از یک رژیم غذایی متناسبه. مادرای باردار باید بدونن که تا به امروز عارضه خاصی در مصرف این مکمل غذایی ثبت نشده. اما خوب مصرف این مکمل هم ممکنه گاهی برای مادرای عزیز عوارضی مثل کاهش شیر مادر، اسهال و در نهایت تکرر در ادرار رو ایجاد کنه.
منبع
پاسخ ها