آبنبات در میان کودکان بسیار محبوب است. هرچند میتوان بهراحتی انواع آبنبات را از فروشگاهها تهیه کرد، ولی درستکردن آن در خانه میتواند جذابیتهای خاص خودش را داشته باشد. بهترین نکتهٔ تهیه آبنبات چوبی در خانه این است که میتوانید طعمهای موردعلاقهٔ خودتان را درست کنید. زمانی که طرز تهیه آبنبات چوبی را بیاموزید، میتوانید دست به خلاقیت بزنید و آبنباتهای جالبی درست بکنید. در این مطلب با طرز تهیه آبنبات چوبی خانگی در ۹ مرحله آشنا شوید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
مواد مورد نیاز | طرز تهیه آبنبات چوبی | تغییر در دستورالعمل | مراحل آماده شدن آبنبات
برای درستکردن آبنبات چوبی در خانه به تجهیزات ساده و ارزانی نیاز دارید. مهمترین این ابزارها دماسنج و قالب آبنبات است که میتوانید آنها را از فروشگاههای وسایل قنادی با قیمت کمی تهیه کنید.
همچنین به چوب آبنبات، طعمدهندهها (مانند عصاره وانیل یا سایر طعمدهندهها) و درصورت تمایل، رنگهای خوراکی نیاز خواهید داشت.
تفاوت مصرف عسل با شکر و یک نکته مهم که باید قبل از خرید عسل بدانید
هر وعدهٔ آبنبات محتوی ۱۵۸ کالری انرژی و ۴۱ گرم کربوهیدرات است.
۱. مواد اولیه را آماده کنید.
۲. بر روی قالبهای آبنبات مقداری روغن اسپری کنید؛ سپس با یک دستمال بر روی آن بکشید تا لایهٔ بسیار نازکی از روغن بر روی قالب باقی بماند.
کدام روغن خوراکی برای مصرف سالمتر است؟
۳. چوب آبنبات را در داخل قالب آبنبات قرار دهید.
۴. شکر، شربت ذرت و آب را در داخل تابهای بر روی شعلهٔ متوسط روبهبالا بریزید.
۵. تا زمانی که شکر بهطور کامل حل شود، آن را هم بزنید؛ سپس با یک برس شیرینی مرطوب، اطراف تابه را تمیز کنید.
۶. زمانی که مخلوطتان در حال جوشیدن است، یک دماسنج داخل آن بگذارید. اجازه بدهید مخلوطتان بدون همزدن به جوشیدن ادامه بدهد تا به دمای ۳۰۰ درجهٔ فارنهایت (۱۴۹ سانتیگراد) برسد. این حالت مرحلهٔ ترک سخت (hard-crack) نامیده میشود.
۷. تابه را از روی شعله بردارید. صبر کنید تا تشکیل حباب در آن متوقف شود. محتویات تابه را با طعمدهنده و رنگ خوراکی موردنظرتان مخلوط کنید.
۸. مخلوط را با قاشق در داخل قالبهای آبنبات بریزید. مطمئن شوید که مخلوطتان در دورتادور چوب آبنبات قرار بگیرد.
۹. بگذارید مخلوط کاملا خشک بشود. زمانی که کاملا سفت شد، آن را از قالب در بیاورید.
میتوانید با تغییر اسانس یا طعمدهندهٔ مورداستفاده، طعم آبنباتتان را تغییر بدهید. فقط قبل از استفاده از طعمدهندههای مختلف ابتدا آنها را امتحان کنید.
میتوانید رنگ آبنباتتان را بسته به طعم تغییر بدهید؛ مثلا طعم دارچین با رنگ قرمز، وانیل با زرد و نعنا با سبز ترکیب خوبی میسازد.
اگر تابهحال آبنبات درست نکردهاید، دانستن مراحل آماده شدن آن بسیار مهم است. ۶ مرحله برای آماده شدن آبنبات وجود دارد:
هر مرحله در یک دمای متفاوت اتفاق میافتد. بنابراین داشتن دماسنج ضروری است.
اگر دماسنج برای تهیهٔ آبنبات دارید، باید هرازگاهی آن را امتحان کنید تا از سالمبودن آن مطمئن شوید. برای تشخیص قرارگرفتن آبنبات در مرحلهٔ ترک سخت یک آزمایش وجود دارد: اگر یک قاشق پر از شربت آمادهشده را در کاسهٔ آب سرد بریزید، رشتههای شکنندهای در آب تشکیل میشوند که اگر آنها را دربیاورید و بخواهید آنها را خم کنید، میشکنند.
پاسخ ها