رابطه جنسی نقش مهمی در کیفیت زندگی مشترک دارد. درصد قابلتوجهی از طلاقها در ایران به نارضایتی جنسی زوجین برمیگردد؛ همچنین، پژوهشها نشان میدهند که بین رضایت از زندگی زناشویی و رضایت جنسی ارتباط معناداری وجود دارد. اما سلامت رابطه جنسی در میان بخش عمدهای از جمعیت کشور ما تابو به شمار میرود. به همین دلیل، زوجها اهمیت آن را نمیدانند و حتی متوجه دلیل عدم رضایتشان از زندگی زناشویی هم نمیشوند. اما این مشکل درمان دارد: سکستراپی. سکستراپیستها متخصصانی هستند که با ارائه راهنماییهای لازم درباره زندگی جنسی، کیفیت زندگی زناشویی مراجعان را افزایش میدهند. از سرکار خانم مینا کرمی، روانشناس و سکستراپیست، برخی از مهمترین سؤالات رایج درباره سکستراپی را پرسیدهایم. اگر میخواهید درباره سکستراپی و بهبود کیفیت زندگی جنسی بیشتر بدانید، همراه ما بمانید.
در این مقاله، خانم مینا کرمی به سؤالات «چطور» درباره سکستراپی پاسخ دادهاند. در ابتدا با تخصص و سوابق ایشان آشنا میشوید؛ در ادامه بهسراغ پاسخ سؤالات مهم درباره سکستراپی خواهیم رفت.
نام مشاور: مینا کرمی
تخصص: مشاوره خانواده، زوجدرمانی، مشاوره فردی، سکستراپی.
سوابق مرتبط:
– کارشناس ارشد روانشناسی بالینی؛
– دارای گواهی سکستراپی، فرزندپروری و ماتریکس.
برای دریافت مشاوره آنلاین میتوانید به صفحه خانم مینا کرمی در وبسایت پزشک خوب مراجعه کنید.
درمان اختلالات جنسی سکستراپی نام دارد. ما بهعنوان سکستراپیست به افزایش سلامت جنسی کمک میکنیم تا با بهبود سلامت جنسی سلامت روان ارتقا پیدا کند.
سکستراپی به دنبال ترویج بیبندوباری نیست!
اگر در هر مرحله از چرخه رابطه جنسی (از مرحله برانگیختگی تا ارگاسم) اشکالی احساس میکنید، باید با متخصص سکستراپی مشورت کنید.
رابطه جنسی نرمال لزوما به معنی ارگاسم نیست، بلکه شامل مجموعهای از رفتارهای عاطفی و جنسی است که در زوج لذت ایجاد میکند. رابطه جنسی را میتوان به یک ماشین پنجدنده تشبیه کرد که در ۳ مرحله اول، که تمرکز بر احساس عاطفی است، بالاترین میزان لذت وجود دارد.
رابطه جنسی لزوما معادل با دخول نیست.
شاخه سکستراپی یا درمان اختلالات جنسی در کشور ما بهدلیل تابوهای موجود، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. گاهی احساس خجالتزدگی از بیان مسائل جنسی باعث میشود افراد کمتر به آن بپردازند. البته این کار اشتباهی است و به سلامت روان آسیب میزند.
با آموزش و تابوشکنی میتوان زوجهای ایرانی را بهسمت کمکگرفتن از سکستراپیست برای حل مشکلات جنسی هدایت کرد.
نقش رابطه جنسی در رابطه زن و شوهری مثل نقش فیوز در سیستم برقی است. در سیستم برقی اجزای دیگری مثل کلید، پریز، مدار و … داریم اما کارکردن این اجزا در گرو کارکردن درست فیوز است.
حل مسائل جنسی بسیار مهم است اما همهچیز نیست. حلکردن مسائل و مشکلات جنسی به این معنی نیست که سایر اجزا عملکرد خوبی دارند؛ بلکه یعنی حل مسائل جنسی با حل سایر مسائل زندگی زناشویی همبستگی بسیار بالایی دارد.
تمامی مشکلات جنسی در جایگاه خودشان مهم هستند و نقش مهمی در رابطه زوجها دارند؛ اما پرتکرارترین مراجعات حول محور اختلال نعوظ (در مردان) و اختلال واژینیسموس (در زنان) است.
لازم به ذکر است که اختلال بیمیلی جنسی نیز رو به افزایش است. این مسئله در اکثر موارد ریشه در مشکلات زوجین دارد و قابلدرمان است.
اختلالات جنسی مطرحشده در بالا در دسته اختلالات قابلدرمان هستند. بهعنوان راهکار پیشنهاد میشود این مسائل جدی تلقی شوند و به سکستراپیست مراجعه شود تا پروتکلهای درمانی اجرا شود.
جلسات با بررسی علائم مراجعان شروع میشود. در ادامه، در صورت تشخیص اختلال، پروتکل درمانی آغاز میشود. در غیر این صورت، آموزشهای غنیسازی رابطه جنسی ارائه میشود.
بله. جلسات بهصورت حضوری، تلفنی یا آنلاین پیگیری میشود. تصمیمگیری راجع به این موضوع به شرایط زوجین، ازجمله نوع مسئله بهوجودآمده، بستگی دارد.
گاهی اوقات زندگی جنسی افراد بهدلیل مشکلات جنسی کوچک به بنبست میرسد و دیگر هیچیک از طرفین لذتی نمیبرند. این در حالی است که با چند جلسه مراجعه به سکستراپیست میتوان مشکلات را حل کرد. به یاد داشته باشید که نارضایتی جنسی ممکن است به مواردی چون خیانت و طلاق منتهی شود. پس با اقدام بموقع برای حل آنها، میتوان از مشکلات بزرگتر پیشگیری کرد.
آیا شما از زندگی جنسیتان راضی هستید؟ یا در نقطه مقابل قرار دارید و نمیدانید مشکل کجاست؟ تجربه دریافت کمک حرفهای برای درمان مسئله را دارید؟ آیا تجربه مراجعه به سکستراپیست را داشتهاید؟ اشتراک نظرات و تجربیاتتان میتواند برای کسانی با مشکل مشابه، راهگشا باشد.
پاسخ ها