«زمان مسئله اصلی نیست، بلکه تنها مسئله است.» شاید این جمله در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما در عین سادگی معنای بسیار مهمی در آن پنهان شده است. بهراستی زمان تنها مسئله است و باید برای بهره وری آن تلاش کرد. اگر شما هم دوست دارید درباره مدیریت زمان و انتخاب زمان مناسب برای هر نوع فعالیتی اطلاعات بیشتری به دست آورید، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید. در این مقاله قصد داریم کتاب کی را به شما معرفی کنیم. کی کتابی است که بر اساس مقالات و روشهای تأییدشده و علمی نوشته شده است؛ بنابراین با خیال راحت میتوانید به آن اعتماد کنید. برای آشنایی با این کتاب تأثیرگذار، لطفا این مقاله را تا پایان با ما همراه باشید.
دنیل اچ. پینک (Daniel H. Pink) متولد ۱۹۶۴ و نویسنده ۵۶ساله آمریکایی است. کتابهای او بیشتر در زمینه مدیریت و علوم رفتاری هستند. چند اثر او جزو پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز است. دنیل یک فرد پایبند به زمان است و ارزش زمان را بسیار فراتر از تصور عادی ما میداند. او معتقد است که:
مردم در کارهایی که بهطور روزانه انجام میدهند، نمیدانند چه کاری میکنند!
از دیگر کتابهای این نویسنده میتوان آثار زیر را نام برد:
همه میدانیم که زمانسنجی همهچیز است؛ اما چیز زیادی درمورد خود زمانسنجی نمیدانیم. زندگی ما زنجیرهای از تصمیمهای پیدرپی درمورد کی است:
با این حال، ما این تصمیمها را بر اساس شهود و حدسیات خود اتخاذ میکنیم. دنیل اچ. پینک، با بهرهگیری از یک مجموعه غنی از تحقیقات روانشناسی، زیستشناسی و اقتصاد، نشان میدهد که:
کتاب کی روایتی شگفتانگیز و خواندنی است که درمورد نحوه ایجاد یک زندگی غنیتر و پربارتر نکات جذابی را مطرح میکند. پس از نگارش کتاب کی ، نویسنده آن بهسرعت به استادی بینالمللی تبدیل شد. این مسئله خود تأیید مناسبی است برای ارزش و اعتبار کاربردی این کتاب.
کتاب کی به اهمیت رخدادن هر اتفاق در زمان خاص اشاره دارد. در همین راستا در متن کتاب میخوانیم:
پیش از اینکه بروید و همه کارهای مهم خود را پیش از وقت ناهار روی هم تلنبار کنید، مراقب باشید. همه کارهای فکری از یک جنس نیستند.
@داناییmedia صفحه جدید ما را دنبال کنید
دیگر مسئله مهمی که کتاب کی به آن اشاره ویژه دارد اهمیت استراحتهای کوتاه طول روز است:
خواب بعدازظهر سیستم ایمنی بدن ما را تقویت میکند. یک تحقیق انگلیسی نشان داد که حتی انتظار بهخوابرفتن میتواند فشار خون را کاهش دهد.
و همین طور:
اما وقتی خواب از بیست دقیقه بیشتر شود، به بدن و مغز ما هزینه تحمیل میشود. این هزینه به نام «سکون خواب» شناخته میشود (احساس سردرگمی و گیجی که معمولا بعد از بیداری به من دست میداد).
کتاب کی سه بخش دارد: در بخش اول مخاطب با اهمیت کارهای روز آشنا میشود، در بخش دوم درباره پایان روز و زمان صحبت میشود، و نهایتا در بخش پایانی نویسنده کتاب را جمعبندی میکند و راجعبه هماهنگی و تفکر صحبت میکند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر سرفصلهای این کتاب:
بخش یکم: روز
بخش دوم: شروعها، پایانها و میان این دو
بخش سوم: هماهنگی و تفکر
خواندن کتاب کی را به شما پیشنهاد میکنیم اگر:
مشکل بعدازظهر این است که اگر مدت زیادی روی کاری تمرکز کنیم، هدف خود در انجام این کار را فراموش میکنیم، که به این پدیده «خوپذیری» میگویند. زمانهای استراحت کوتاه میتواند به ما کمک کند تا از خوپذیری اجتناب کنیم و تمرکز خود را بالا ببریم و تعهد خود در رسیدن به هدف را دوباره تجدید کنیم. و زمانهای استراحت مکرر بهتر از زمانهای استراحت هر چند وقت یک بار است. (نسخه صوتی)
***
تواناییهای شناختی ما در تمام طول روز به یک اندازه نیست. در طول حدود شانزده ساعتی که بیدار هستیم، این تواناییها تغییر میکنند (غالبا بهصورت قاعدهمند و قابلپیشبینی). در لحظههایی از روز نسبت به بقیه لحظهها، باهوشتر، سریعتر، خنگتر، کندتر، خلاقتر و بیخلاقیتتر هستیم. دوم اینکه این نوسانات روزانه بسیار شدیدتر از آنچه هستند که فکر میکنیم. (نسخه صوتی)
***
در ابتدای حرکت برای یک هدف، از میزان پیشرفت خود انگیزه میگیریم؛ در انتها، از تلاش برای طیکردن فاصلهای که مانده است انرژی میگیریم. (نسخه صوتی)
پاسخ ها