آیا شما هم جزو افرادی هستید که اعتماد به نفس کافی ندارید؟ شاید هم والدین کودکی هستید که احساس میکنید بهمرور زمان فرزندتان اعتماد به نفسش را از دست داده است. اگر با این دلایل یا دلایل مشابه مایلید بیشتر درباره اعتماد به نفس بدانید و بهترین روشهای کاربردی پرورش و افزایش اعتماد به نفس را در کمترین زمان بشناسید، به صفحه درستی هدایت شدهاید. آلن دو باتن در کتاب در باب اعتماد به نفس کمکمان میکند تا اعتماد به نفس خود یا فرزندانمان را تقویت کنیم. معرفی کتاب امروز را تا پایان با ما همراه باشید و اگر شما هم دراینباره تجربهای دارید، لطفا در بخش «ارسال دیدگاه» آن را با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید.
آلن دو باتن (فرانسوی: Alain de Botton) نویسنده، فیلسوف و مجری تلویزیون در بریتانیاست. او متولد ۱۹۶۹ در سوئیس است. آلن دانشجوی دوره دکتری فلسفه در دانشگاه هاروارد بود، اما بهدلیل تمرکز بر نوشتن کتاب «فلسفه به زبان ساده»، تحصیلات را رها کرد و مدرکش را دریافت نکرد.
آلن دو باتن از افرادی است که فلسفه را بهشکل کاربردی به زندگی روزمره افزوده است. مخاطب کتابهای آلن دو باتن با کتابهای فلسفی ساده و کاربردی در زندگی روزمره آشنا میشوند و علت موفقیت این نویسنده در همین نکته ظریف است. او از اعضای هیئت مؤسس مرکز آموزشی نوینی بهنام «مدرسه زندگی» است.
از سایر آثار آلن میتوان کتابهای زیر را نام برد:
کتاب در باب اعتماد به نفس ، همان طور که از نامش پیداست، درباره اعتماد به نفس نوشته شده است؛ اینکه یک فرد چطور اعتماد به نفس خودش را تقویت کند و از آن مهمتر، اصلا چرا چنین کاری بکند. آلن دو باتن در این کتاب کمحجم و روان، بهخوبی مسئله اعتماد به نفس را واکاوی کرده است. شما میتوانید با خواندن این کتاب دیدگاه اصولیتری به دست بیاورید و همچنین بیاموزید اعتماد به نفس را به یک بخش جداناشدنی از شخصیتتان تبدیل کنید.
یکی از ویژگیهای خوب کتاب در باب اعتماد به نفس بررسی مسئله از کودکی است. طرز فکر یک کودک، چرایی شکلگیری شخصیت یک کودک با اعتماد به نفس یا چگونگی تربیت یک کودک بی اعتماد به نفس در این کتاب بهخوبی توضیح داده شده است. در قسمتی از کتاب، دنیا از دید کودکان چنین تصویر شده است:
«کودکان بههیچوجه نمیتوانند درک کنند که در ذهن بزرگسالان صاحب قدرت و مرجعیت چه میگذرد. اگر کودکِ مدرسهای معلم خود را صبح شنبه در فروشگاه یا در حال ورزش در پارک ببیند، بسیار تعجب میکند. در ذهن آنها، این شخص بزرگ فقط همان «معلم» است. (کودک فکر میکند) کل زندگی حول کلاس درس و میز بزرگی میگذرد که معلم پشتش مینشیند. از نظر کودک هیچ پیشزمینهای وجود ندارد، گویی معلمها هیچوقت کودک نبودهاند، دچار هیچ مشکلی نبودهاند، هیچ آرزوی دستنیافتنی نداشتهاند یا شببیداری نکشیدهاند.»
بنابراین کودک میتواند بدون ترس و هراس خود واقعیاش را نشان دهد و نگران ابعاد مختلفی نباشد که هرگز ممکن نبست رخ بدهند یا در صورت رخداد بر مسئلۀ موردنظر مؤثر نیستند. این کودک اعتماد به نفس بالایی خواهد داشت. پس چرا کمکم افراد در نوجوانی و بزرگسالی به فردی تبدیل میشوند که بیشتر میترسند و انزوا را ترجیح میدهند؟ اعتماد به نفس شان را از دست میدهند و جسارتی را که در کودکی داشتهاند فراموش میکنند؟ این همان سؤالی است که آلن دو باتن بهخوبی به آن پاسخ داده است.
کتاب در باب اعتماد به نفس ریشه وجود «اعتماد به نفس» را به درون انسان برمیگرداند و با تقویت دیدگاه قضاوتنکردن و تمرکز بر زندگی و هدف گذاری شخصی، مخاطب را تشویق میکند تا ابتدا ذهنش را از افکار و اطلاعات نامناسب و غیرضروری خالی نگه دارد؛ بنابراین ذهن فرصت بهتری دارد تا اعتماد به موجودیت خویشتن را بازیابی کند. آلن معتقد است قضاوت دیگران باعث میشود احساس کنیم آنها در ایدئالترین شرایط هستند و برای همین موفق شدهاند؛ پس رفتهرفته اعتماد به نفس این فرد کاهش مییابد و بهعبارتی خود را دستکم میگیرد. در این راستا جملهای از کتاب را میخوانیم:
حتی تصورش را هم نمیتوانیم بکنیم که در پشت ظاهر زیبای افراد موفق، چه ضعفهای عمیقی وجود دارد.
این کتاب با زبانی ساده و در حجم کم ریشههای ضعف اعتماد به نفس را شناسایی میکند و بهخوبی به مخاطب یاد میدهد که چگونه یک شخصیت با اعتماد به نفس از خودش بسازد.
کتاب «در باب اعتماد به نفس» در ۱۰ بخش نوشته شده است. آلن دو باتن درباره چیستی اعتماد به نفس، اثرات آن و چگونگی اضافهکردن آن به یکی از ویژگیهای شخصیتیمان صحبت کرده است. در ادامه مروری خواهیم داشت بر سرفصلهای این کتاب:
خواندن کتاب در باب اعتماد به نفس را به شما پیشنهاد میکنیم اگر:
نقطه آغاز راهِ رسیدن به اعتماد به نفس بالا این است که هر روز صبح قبل از اینکه از منزل بیرون برویم، با اعتقاد تمام به خود بگوییم که خلوچل هستیم، عقبافتاده، احمق و کودن هستیم. بدین ترتیب میپذیریم که قدری کار احمقانه چندان اهمیت زیادی ندارد. (ص۳۵)
***
افراد دارای اعتماد به نفس پایین هنگام مواجهه با هرکسی پیشفرضشان این است که آنها همه انسانهایی عاقل، منطقی، هوشمند، دارای قضاوت صحیح و مسلط بر خودشان هستند. اگر علیرغم این ویژگیها، افراد خاصی همچنان در اینترنت علیه ما منفیبافی میکنند یا مایه رنجش ما میشوند، قطعاً این حملات صحیح هستند. (صفحه ۴۲)
***
ما خود را از درون میشناسیم، اما دیگران را فقط از بیرون میبینیم. (ص۵۵)
پاسخ ها