سالاد روسی با نامهای مختلفی مانند سالاد الیویه و سالاد الویه شناخته میشود. این سالاد ساده در قرن هجدهم میلادی توسط «لوسین الیویه» ابداع شد و سپس بهطور گستردهای در اروپای شرقی رواج یافت. در طول زمان، این سالاد در مکانهای مختلف دستخوش تغییراتی شد اما هسته اصلی آن ثابت ماند. مواد اولیهٔ اصلی این سالاد عبارتاند از: سیب زمینی، تخم مرغ، هویج، خیارشور، پیاز، نخود فرنگی و سسی بر پایه سس مایونز. در این مطلب با سالاد روسی یا همان سالاد الویه خودمان بیشتر آشنا میشویم.
سالاد روسی را لوسین الیویه در شهر مسکو روسیه و در رستورانی بهنام ارمیتاژ (هرمیتاژ) در دهه ۱۸۶۰ میلادی ابداع کرد. این سالاد در روسیه بسیار محبوب شد و بهسرعت در رستورانهای این کشور گسترش یافت. سالاد روسی بهطور سنتی در تعطیلات، دورهمیها، تولدها و سایر مناسبتها سرو میشود. انواع مختلف این سالاد در هر نقطه از اروپای شرقی از اوکراین و بلغارستان گرفته تا لهستان و مجارستان مشاهده میشود.
گفته میشود سالاد روسی اصلی محتوی تکههایی از گوشت خردشده (مانند ژامبون) بوده و خودش یک وعده غذایی اصلی محسوب میشد؛ اما استفاده از فراوردههای گوشتی در این سالاد به سلیقه افراد بستگی دارد. آمادهسازی سالاد روسی بسیار ساده است و به چند مرحله ساده و مقداری زمان برای پختن و سردکردن تخممرغ و سبزیجات نیاز دارد.
نمک را ابتدا به سستان اضافه نکنید زیرا سس مایونز و سس خردل هر دو محتوی نمک هستند و ممکن است سالادتان شور بشود. پس از افزودن سس به سالاد، آن را بچشید. درصورت نیاز، به آن نمک اضافه کنید.
همانگونه که گفته شد، سالاد روسی بهطور چشمگیری در جایجای اروپا گسترش یافت. در جاهای مختلف تغییراتی در این سالاد به وجود آمد. بهعنوان مثال در اوکراین و بلغارستان و برخی نقاط دیگر به این سالاد تکههایی از گوشت فراوریشده (مانند ژامبون و کالباس بلونیا) اضافه میشود.
در لهستان، این سالاد محتوی هیچگونه فراورده گوشتی نبوده و به آن «Salatka Jarzynowa» (بهمعنای سالاد سبزیجات) میگویند؛ اما ممکن است برخی به آن موادی مانند ساقه کرفس یا سیب خردشده اضافه کنند.
درهرحال هیچ محدودیتی در تهیه این سالاد وجود ندارد و میتوانید بسته به سلیقهتان به آن چیزهای مختلفی اضافه کنید و از آن لذت ببرید.
هر وعده سالاد روسی دارای حقایق تغذیهای زیر است.
پاسخ ها