خورش چغرتمه شمالی
طرز تهیه خورش چغرتمه گیلانی خوشمزه و مجلسی با مرغ
خورش چغرتمه شمالی یکی از غذاهای سنتی خوشمزه شمالی است که با مرغ و تخم مرغ تهیه می شود و طعم خوشمزه و متفاوتی دارد.
خورش چغرتمه چیست؟
خورش چغرتمه شمالی یکی از خورش های سنتی ایران است که بیشتر در رشت و گیلان درست می شود. در ترکیب این خورش علاوه بر مرغ از ترکیب پیاز و تخم مرغ هم اضافه می شود. در صورتی که میزان پیاز استفاده شده در خورش بیشتر شود به نام خورش پیاز چغرتمه شناخته می شود. خورش چغرتمه شمالی به دلیل پیاز زیادی که در آن استفاده می شود طعمی مایل به شیرین دارد و همراه با برنج سرو می شود.
خورش چغرتمه گیلان
مواد لازم خورش چغرتمه گیلان
مرغ متوسط | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
پودر دارچین و چوب دارچین | به میزان لازم |
آب لیمو یا آب نارنج | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش چغرتمه گیلان
طرز تهیه خورش چغرتمه گیلان
برای تهیه خورشت چغرتمه مرغ گیلانی مرغ را تکه کنید و با کمی آب ، زردچوبه ، نمک و فلفل و یک تکه چوب دارچین بپزید.
پیاز را خرد کنید و زمانی که رنگشان تغییر کرد ، زردچوبه و پودر دارچین بزنید و 15 دقیقه تفت دهید.
تخم مرغ ها را در کاسه ای بشکنید و با چنگال هم بزنید یکدست شود و به پیاز داغ اضافه کنید و مخلوط نمایید و صبر کنید تخم مرغ خودش را بگیرد.
2 قاشق زعفران دم کرده اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
تخم مرغ ها را به همراه نمک ، فلفل و آب نارنج یا آبلیمو به خورشت چغرتمه مرغ گیلانی اضافه کنید و در قابلمه را نیم باز بگذارید تا خورشت جا بیوفتد و تنگ آب شو.
خورش پیاز چغرتمه
مواد لازم خورش پیاز چغرتمه
مرغ کوچک | 1 کیلو |
پیاز بزرگ | 6 عدد ( معادل 500 گرم )+ 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 8 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش پیاز چغرتمه
طرز تهیه خورش پیاز چغرتمه
6 عدد پیاز را با رنده درشت رنده کنید.
مرغ را به صورت سالم کاملا بشویید و شکمش را خالی کرده و تمیز کنید.
مقداری زردچوبه ، فلفل سیاه و فلفل قرمز را مخلوط کرده و سطح بیرونی و داخل شکم مرغ را با این ترکیب مزه دار کنید.
2 حبه سیر و 1 عدد پیاز درسته را داخل شکم مرغ بگذرید.
مرغ را در یک قابلمه متوسط بگذارید و داخل قابلمه را تا نیمه با آب جوش پر کنید و کمی نمک بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
بعد از به جوش آمدن آب ، کف رویش را حتما بگیرید.
تخم مرغ ها را هم بزنید تا از حالت لختگی در آید و کناری بگذارید.
پیازهای رنده شده را 7 – 8 دقیقه با روغن سرخ کنید تا رنگش تغییر کند و 2 قاشق چارخوری زردچوبه و 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه و 1 قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و با پیاز مخلوط کنید تا یکدست شود 2 – 3 دقیقه تفت دهید و تخم مرغ را اضافه کنید و تخم مرغ را با پیاز مخلوط کنید.
اگر روغن کم بود میتوانید کمی روغن اضافه کنید که پیازها نسوزند.
به قابلمه مرغ 2 قاشق غذاخوری رب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا 50 درصد پخت مرغ انجام شود. مرغ را یکی دو بار پشت و رو کنید تا کاملا مزه بگیرد.
تخم مرغ را به قابلمه اضافه کنید صبر کنید تا خورش جا بیوفتد و تنگ اب شود.
خورش چغرتمه رشتی مجلسی
مواد لازم خورش چغرتمه رشتی مجلسی
ران یا سینه مرغ | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۳ عدد |
دارچین | ۲ ق غذا خوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ ق چای خوری |
آب لیموترش یا آبغوره | ۲ ق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
خورش چغرتمه رشتی مجلسی
طرز تهیه خورش چغرتمه رشتی مجلسی
مرغ ها را با زعفران ، نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و نیم ساعت در یخچال بگذارید استراحت کنید سپس دو طرفشان را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود سپس کناری بگذارید.
پیازها را نگینی خرد کنید و بهه مراه زردچوبه در همان تابه سرخ کنید و مرغ را اضافه نمایید.
پودر تخم گشنیز ، دارچین و 1 لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا مرغ مغز پخت شود.
تخم مرغ ها را به همراه نمک و فلفل سیاه و زعفران مخلوط کنید و در تابه ای که روی حرارت داغ شده بریزید و به آرامی هم بزنید تا خودش را بگیرد.
تخم مرغ را به خورش اضافه کنید ، آبلیمو یا آبغوره هم بزنید و 10 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا کاملا آب خورش غلیظ شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها