نارنجک بانمک

نارنجک بانمک

مطالب مفید و آموزنده از خودم و چیزایی که از کانال ها و پیج ها و سایتای مختلف میخونم
 ۳ نفر را دنبال می کند

متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو

متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو



طرز پخت خورش لبو

متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو

 

در این مقاله از ، با طرز تهیه خورش لبو به روش های متفاوت آشنا می شوید. خورش لبو یکی از خورش های خوشمزه و مقوی ایرانی است که به ویژه در فصل زمستان طرفداران زیادی دارد. این خورش از ترکیب لبو، گوشت یا مرغ، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه و آب تهیه می شود.

طرز تهیه خورشت لبو :

خورش لبو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان بیشتر پخته می شود. این خورش به دلیل رنگ قرمز جذاب و طعم و عطر بی نظیرش، طرفداران زیادی دارد. خورش لبو را می توان با گوشت و مرغ تهیه کرد.

 

مواد لازم :

 مرغ  نصف مرغ
 پیاز بزرگ  1 عدد
 لبو بزرگ خرد شده  1 عدد 
 لواشک آلو 200 گرم
 زعفران  به میزان لازم
 شکر 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی
  نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم

 

مراحل تهیه خورش لبو با مرغ :

پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. در قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در روغن تفت بدهید. مرغ را به شکل دلخواه خرد کنید. تکه های مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و مقدارخیلی کم نمک حدود 20 دقیقه تفت بدهید.

 

مقداری آب جوش روی مرغ بریزید و حدود یک ساعت اجازه بدهید، تا مرغ نیم پز شود. وقتی آب داخل قابلمه کم شد، لبوی خرد شده را به همراه کمی نمک، فلفل و شکر به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش روی حرارت ملایم بجوشد و خوب مزه دار شود.

 

لواشک را خرد کنید. در کمی آب جوش حل کنید و به همراه زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید. زمانی که مرغ پخت و خورش جا افتاد، آن را در ظرف دلخواه بریزید و به همراه پلوی دم کشیده سرو کنید.

 

نکاتی برای تهیه خورش لبو :

• می توانید لبو را به صورت جدا با آب بپزید و بعد از پخت آن را به صورت خلالی و یا رنده و یا نگینی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. و اجازه بدهید با شکر و لواشک و ... با هم به خوبی بپزند.

 

• اگر از خورش لبو شیرین دوست ندارید می توانید شکر را حذف کنید. و یا حتی میزان آن را به سلیقه ی خود کم و زیاد کنید.

 

• این غذا را می توانید با گوشت خورشتی تهیه کنید.

• می توانید از سیب زمینی و هویج خرد شده در تهیه ی خورش لبو استفاده کنید.

 

• برای لعاب دار شدن این خورشت می توانید از یک قاشق آرد یا نشاسته ذرت استفاده کنید. و یا از یک عدد سیب زمینی کوچک استفاده کنید.

 

طرز تهیه تهیه خورش لبو به روشی متفاوت :

خواص خورش لبو

نحوه درست کردن خورش لبو

 

مواد لازم برای تهیه خورش لبو با سبزیجات :

 لبو  2 عدد بزرگ
 گوشت خورشتی (مرغ)  300 گرم
  سیب زمینی  2 عدد 
 رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
 سیر  2 حبه
 پیاز  2 عدد
 هویج  2 عدد
جعفری  1 دسته
گوجه فرنگی 2 عدد
سرکه 1 قاشق غذاخوری
 شکر  1 الی 2 قاشق غذاخوری
کره 20 گرم
زعفران دمکرده 3 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

 

طرز تهیه خورشت لبو با سبزیجات :

در این روش پخت خورش لبو ابتدا، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. و نیمی از آن را با مقداری روغن تفت بدهید، زمانی که پیازها سبک شدند سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت بدهید. تا عطر ادویه ها بلند شود.

 

بعد از تغییر رنگ گوشت ها به مقدار 4-5 لیوان آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت ها به خوبی مغز پخت شوند.

 

در این فاصله لبوها را پوست بگیرید و آن را با رنده درشت، رنده کنید. داخل تابه ای روغن بریزید و لبوها را به همراه مقدار کمی سرکه به آن اضافه کنید و تفت بدهید. در گوشه ای از تابه رب گوجه فرنگی را تفت بدهید و مقداری شکر به آن اضافه کنید و زمان بدهید تا لبوها به خوبی پخته و نرم شوند. سپس زیر تابه را خاموش کنید.

 

داخل تابه ای دیگر مابقی پیازها را به همراه کره اضافه کنید و تفت بدهید زمانی که کاراملی شد هویج ها را پوست بگیرید و با رنده درشت آن را رنده کنید. و به پیازها اضافه کنید و تفت بدهید تا هویج ها نرم و پخته شوند.

 

سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. زمانی که گوشت ها پختند، سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا بپزند. بعد از پخت سیب زمینی ها، گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مخلوط هویج و لبو و جعفری ساطوری شده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت شما جا بیفتد و طعم های مواد به خورد هم بروند. 

 

نکته هایی برای پخت خورش لبو

مراحل پخت خورش لبو

 

نکاتی برای پخت خورش لبو :

• برای اینکه خورش لبو خوشمزه تر شود، بهتر است از لبوهای تازه استفاده کنید.

• می توانید لبوها و هویج ها را به صورت ریز خرد کنید و از قبل آن را بپزید.

• می توانید به جای سرکه از آبلیمو و یا آبغوره استفاده کنید.

• در صورت تمایل می توانید شکر را حذف و یا میزان آن را کم و زیاد کنید.

 

خواص خورش لبو :

خورش لبو یک غذای بسیار مقوی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. لبو سرشار از آنتی اکسیدان ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. همچنین لبو منبع خوبی از ویتامین های A، C و K است.

 

گوشت قرمز نیز یک منبع خوب از پروتئین، آهن و روی است. بنابراین خورش لبو یک غذای کامل و مغذی برای تمام افراد به ویژه کودکان و زنان باردار است.

 

سرو خورش لبو:

خورش لبو را می توانید با برنج، نان یا پلو زعفرانی سرو کنید. همچنین می توانید از ترشی یا سالاد شیرازی برای سرو خورش استفاده کنید.

 

سخن پایانی :

اگر به غذاهای ملس و شیرین علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنم این غذای متفاوت را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این غذا را می توانید به همراه کشک و یا ماست با نان سرو کنید و یا به همین صورت با برنج میل کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی

 

نارنجک بانمک
نارنجک بانمک مطالب مفید و آموزنده از خودم و چیزایی که از کانال ها و پیج ها و سایتای مختلف میخونم

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋