آموزش انواع کتلت سیب زمینی
طرز تهیه انواع کتلت سیب زمینی خوشمزه و مجلسی
انواع مختلف کتلت سیب زمینی جزو غذاهای حاضری محسوب میشوند که بسیار خوشمزه هستند و دستور پخت بسیار ساده ای دارند و یک آشپز تازه کار هم به سادگی میتواند آن را آماده کند.
کتلت سیب زمینی یک غذای حاضری خوشمزه برای وعده شام و ناهار و حتی ساندویچ میان وعده کودکان است. شما میتوانید اضافه کتلت سیب زمینی ای که برای شام آماده کرده اید را صبح برای مدرسه کودکتان ساندویچ کنید تا یک وعده عذایی سالم و مقوی در مدرسه داشته باشد. کتلت سیب زمینی با سیب زمینی خام یا سیب زمینی پخته تهیه میشود که هر کدام طعم خاص خودش را دارد ولی در صورتی که میخواهید آب نیندازد و نیازی به اضافه کردن آرد به کتلت نداشته باشید میتوانید از ترکیب سیب زمینی خام و پخته برای تهیه کتلت استفاده کنید.
1- کتلت سیب زمینی خام:
مواد لازم کتلت سیب زمینی خام
پیاز | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۳ عدد |
سیب زمینی | ۴ عدد |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری و گشنیز | به اندازه کافی |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه کافی |
کتلت سیب زمینی خام
طرز تهیه کتلت سیب زمینی خام
سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید و درشت رنده کنید و آبشان را کاملا بگیرید.
پیاز را رنده کنید و آبش را کاملا بگیرید و به سیب زمینی اضافه کنید.
تخم مرغ ها را در پیاله ای کوچک یکی یکی بشکنید و اگر سالم بودند به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
آرد و ادویه و نمک را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
جعفری و گشنیز خرد شده را هم اضافه کرده و با قاشق مقداری از مایع را برداشته داخل تابه ای که روغنش داغ شده بگذارید و دو طرفش را سرخ کنید.
این کتلت سیب زمینی بدون گوشت بسیار خوشمزه است.
2- کتلت سیب زمینی ساندویچی:
مواد لازم کتلت سیب زمینی ساندویچی
آب | 1 لیوان دسته دار فرانسوی |
آرد | 1 لیوان سرخالی |
کره یا روغن جامد | 50گرم |
سیب زمینی آب پز | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر سوخاری | 3 ق غ |
نمک فلفل زردچوبه پودر سیر | به میزان لازم |
کتلت سیب زمینی ساندویچی
طرز تهیه کتلت سیب زمینی ساندویچی
این کتلت سیب زمینی معروف به کتلت شیرازی است و خیلی کم روغن به خودش میکشد و کیفیتش مانند کتلت های آماده ساندویچی بیرون میشود.
سیب زمینی آب پز را رنده کنید یا با گوشت کوب بکوبید.
اب را درون قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و کره را اضافه کرده و وقتی شروع به قل زدن کرد ، آرد را به یکباره اضافه کنید وسرعت حدود 3 دقیقه هم بزنید تا خمیر خودش را بگیرد . به هم زدن ادامه دهید تا خمیر وسط ظرف جمع شود سپس شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی را باخمیر مخلوط نموده و وقتی مواد از حرارت افتاد ، تخم مرغ و ادویه را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
مواد کتلت را با دست فرم داده و وسط کتلت با چاقو خط بیندازید و در روغن سرخ کنید. این کتلت سیب زمینی ساده و خوشمزه کیفیت بی نظیری دارد که حتما باید آن را امتحان کنید.
3- کتلت سیب زمینی آب پز
مواد لازم کتلت سیب زمینی آب پز
سیب زمینی متوسط | سه عدد |
پیاز متوسط | یک عدد |
سیر | دو حبه |
تخم مرغ | دو عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
سبزیجات معطر (نعناع، جعفری خشک) | به مقدار لازم |
کتلت سیب زمینی آب پز
طرز تهیه کتلت سیب زمینی آب پز
برای تهیه کتلت سیب زمینی بدون گوشت ، سیب زمینی ها را آب پز کنید و بعد از سرد شدن رنده کنید.
سیر و پیاز را رنده کرده به سیب زمینی اضافه کنید.
تخم مرغ را در ظرفی جدا گانه هم بزنید و به همراه ادویه و سبزیجات خشک به سیب زمینی اضافه کرده مخلوط کنید.
مواد کتلت کمی روان است و با استفاده از یک قاشق غذاخوری از مواد را برداشته و داخل تابه که روغنش داغ شده ، با دمای متوسط سرخ کنید. این کتلت سیب زمینی ساده و بسایر خوشمزه است.
4- کتلت سیب زمینی و گوشت:
مواد لازم کتلت سیب زمینی و گوشت
سیب زمینی متوسط خام | سه عدد |
سیب زمینی متوسط پخته | دو عدد |
گوشت | ۲۵۰ گرم |
پیاز | یک عدد |
تخم مرغ | یک عدد |
زردچوبه،فلفل سیاه،دارچین | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
پودر گل محمدی،پودر لیمو عمانی،زیره | در صورت تمایل |
کتلت سیب زمینی و گوشت
طرز تهیه کتلت سیب زمینی و گوشت
ترکیب سیب زمینی خام و پخته در کتلت سیب زمینی و گوشت باعث میشود ک نیازی به اضفه کردن آرد نداشته باشید و کتلت به خوبی خودش را بگیرد.
سیب زمینی ها و پیاز را رنده کرده و تمام مواد را با هم مخلوط نموده کمی ورز بدهید تا حالت چسبندگی بگیرد.
با قاشق چوبی مقداری از مواد را برداشته با یک قاشق دیگر گردش کنید و فرم بدهید و در روغن سرخ کنید.
یک عدد کتلت را امتحانی بپزید و اگر خوب نگرفت میتوانید یک عدد تخم مرغ دیگر به مواد اضافه کنید.
5- کتلت سیب زمینی و گوشت به روش دیگر
مواد لازم کتلت سیب زمینی با گوشت
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | 6 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کتلت سیب زمینی با گوشت
برای تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی خام سیب زمینی خام را پوست گرفته ریز رنده کنید و آبش را بگیرید.
پیاز را هم ریز رنده کرده آبش را بگیرید و به سیب زمینی اضافه کنید.
گوشت چرخ کرده را اضافه کرده مخلوط کنید.
تخم مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده هم بزنید و خوب ورز دهید تا چسبنده شود.
تابه را روی حرات متوسط بگذارید تا داغ شود.
روغن را به تابه اضافه کرده و به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد کتلت گوشت و سیب زمینی خام بردارید و کف دست فرم دهید و در تابه سرخ کنید و سپس روی دستمال حوله ای بگذارید روغن اضافه اش کشیده شود.
6- کتلت سیب زمینی شکم پر
مواد لازم کتلت سیب زمینی شکم پر
برای 6 نفر
زمان آماده سازی : 1 ساعت
زمان انتظار : 30 دقیقه
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
گوشت | 150گرم (چرخ کرده) |
سیب زمینی | 5 عدد |
آویشن | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
زعفران | 1قاشق چایخوری (آبکرده و غلیظ) |
کتلت سیب زمینی شکم پر
طرز تهیه کتلت سیب زمینی شکم پر
سیب زمینی را آب پز کنید.
پیاز را ریز خرد کرده با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش برگردد.
زرشک ، نمک ، فلفل ، آویشن ، رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را اضافه کرده تفت دهید تا بویش بلند شود سپس شعله را کم کرده اجازه دهید آبش کاملا کشیده شود.
سیب زمینی را رنده کرده و تخم مرغ و کمی نمک به آن اضافه کرده ورز دهید تا یکدست و چسبناک شود.
تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به آن روغن اضافه کنید و صبر کنید تا داغ شد.
مقداری از سیب زمینی را کف دست پهن کنید و کمی مایه گوشت وسطش قرار داده و از اطراف به شکل کتلت جمع کنید و داخل روغن سرخ کنید.
میتوانید مقداری جعفری خرد شده به سیب زمینی اضافه کنید و قبل از سرخ کردن در روغن سوخاری بغلتانید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها