انواع غذا با سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین رنگی نارنجی و طعمی ملایم دارد ، شما میتوانید سیب زمینی شیرین را به صورت بخارپز، کبابی، برشته و سرخ شده ، به تنهایی یا در کنار سایر غذاها استفاده کنید. در این مطلب از شما را با انواع غذا با سیب زمینی شیرین آشنا می کنیم.
سیب زمینی شیرین ، رنگی نارنجی و طعم ملایمی دارد و سرشار از ویتاین ها به خصوص ویتامین آ و مواد معدنی است. با این که مصرف سیب زمینی شیرین در ایران جا نیوفتاده است ولی در نقاط مختلف جهان در پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد.
سیب زمینی شیرین را میتوان به تنهایی به شکل بخار پز ، کبابی ، برشته و سرخ شده مصرف نمود یا این که در غذاهایی از جمله سوپ و خورش استفاده کرد.
برای خوشمزه تر شدن مزه سیب زمینی شیرین بعد از پخت می توانید آن را با مقداری کره ، خردل ، نمک و فلفل مزه دار کنید یا این که به همراه خامه ترش ، پیازچه خرد شده ، سس سالسا ،سس خردل یا کچاپ سرو نمایید.
برای تهیه سیب زمینی شیرین آب پز سیب زمینی ها را تمیز بشویید و در صورت تمایل پوست بگیرید و چند تکه کرده داخل قابلمه بریزید و رویشان را با آب بپوشانید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید و 20 دقیقه بپزید. اگر چنگال به راحتی داخل سیب زمینی فرو برود یعنی آماده است. برای تهیه پوره سیب زمینی بهتر است حدود 30 دقیقه آن را آب پز کنید.
سیب زمینی آب پز را میتوانید به تنهایی یا با اضافه کردن کمی کره ، نمک و فلفل میل نمایید یا به سالاد اضافه کنید.
نحوه پخت سیب زمینی شیرین
برای تهیه سیب زمینی شیرین بخار پز سیب زمینی را به صورت حلقه ای درشت خرد کنید و روی صفحه بخارپر قرار دهید. دو فنجان آب داخل قابلمه بریزید و سینی را رویش قرار دهید به طوری که با آب فاصله داشته باشد ، قابلمه را روی حرارت بگذارید وقتی به جوش آمد شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 15 – 20 دقیقه سیب زمینی ها را بخار پز کنید تا نرم شوند. سیب زمینی شیرین بخار پز را میتوانید به همراه مقداری کره ، نمک ، فلفل و سیر میل نمایید. میتوانید هنگام بخار پز کردن سیب زمینی نصف عدد پیاز خرد کرده و رویشان بریزید و با دارچین ، جوز هندی و میخک آنها را مزه دار کنید.
برای پخت سیب زمینی شیرین در مایکروویو ، سیب زمینی ها را بشویید و خشک کنید و با چنگال 6 – 8 سوراخ رویش ایجاد کنید تا بخار ایجاد شده درون سیب زمینی باعث ترکیدن آن در مایکروویو نشود. حوله کاغذی را با آب سرد مرطوب کرده روی ظرف مایکروویو پهن کنید و سیب زمینی را وسط حوله قرار داده رویش را با حوله بپوشانید و ظرف را داخل مایکروویو قرار دهید و به مدت 8 – 12 دقیقه بپزید.
بعد از 5 دقیقه سیب زمینی را خارج کرده و بچرخانید تا هر دو طرفش به یک اندازه بپزد.
هرگز برای پخت سیب زمینی در مایکروویو از فویل آلومینیم استفاده نکنید چرا که احتمال آتش سوزی یا جرقه زدن و شکستن شیشه مایکروویو وجود دارد.
برای پخت چند سیب زمینی همزمان در مایکروویو زمان را باید حدود دو سوم برابر افزایش دهید مثلا اگر یک سیب زمینی بزرگ 10 دقیقه ای می پزد برای پخت 2 سیب زمینی بزرگ حدود 17 دقیقه زمان لازم است.
اگر میخواهید سیب زمینی ها پوست تردی داشته باشند میتوانید بعد از 5 دقیقه پخت در مایکروویو آنها را از حوله بیرون آورده و در فر 200 درجه به مدت 20 دقیقه بپزید.
سیب زمینی شیرین برشته
برای تهیه سیب زمینی شیرین برشته بهتر است آن را پوست بگیرید و به قطعات مساوی به حالت گوه ای خرد کنید یا قاچ نمایید. سیب زمینی را داخل کاسه بزرگی بریزید و با دارچین و آب پرتقال مزه دار کنید در صورت تمایل میتوانید شکر قهوه ای یا سس فلفل هم به آن اضافه کنید.
مقداری روغن روی سیب زمینی ها بریزید و مخلوط کنید. روی سینی را با فویل بپوشانید و سیب زمینی را رویش پهن کنید و به مدت 35 تا 40 قیقه داخل فرد 180 درجه بپزید و هر 15 دقیقه آن ها را هم بزنید. میتوانید سیب زمینی شیرین برشته را با سرکه بالزامیک ، نمک و فلفل ، جعفری یا ریحان تازه ، فلفل چیلی و مقداری آبلیمو مزه دار کنید.
اگر میخواهید سیب زمینی شیرین را درسته برشته کنید باید با چنگال رویش را از چند جا سوراخ کنید و داخل سینی فر چیده حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت در فر 180 درجه قرار دهید تا بپزد. سپس سیب زمینی را برش داده رویش نمک و فلفل ، کره ، شکر قهوه ای یا دارچین بزنید.
برای تهیه سیب زمینی شیرین کبابی ف شعله گریل را روی دمای 177 درجه تنظیم کنید.
سیب زمینی ها را به شکل 8 گوه یا مربع های 6 میلی متری خرد کنید . با مقداری نمک ، پودر پوست لیمو یا آبلیمو و فلفل کاین مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید از ترکیب ادویه هایی از جمله دارچین ، رنجبیل ، فلفل پاپریکا ، فلفل چیلی ، رزماری یا آویشن هم استفاده کنید.
قطعات سیب زمینی را روی سینی فر بچینید و درپوش فلزی اش را بگذارید و بهمدت 40 دقیقه در فر بزنید. در این مدت 2 بار سیب زمینی ها را هم بزنید تا یکدست کبابی شود. سیب زمینی های طلایی شده را با جعفری تازه ، نمک و فلفل طعم دار کرده و به همراه سس گوجه فرنگی یا سالسا میل نماید.
یا این که میتوانید گریل با با حرارت متوسط به بالا حدود 191درجه تظیم کنید و سیب زمینی ها را از طول به دو قسمت کنید. روی هر تکه سیب زمینی نسصف قاشق غذا خوری کره بکشید و رویش نمک و فلفل بپاشید و هر کدام را داخل فویل بپیچید و به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید تا بپزند.
سیب زمینی شیرین | به میزان لازم |
روغن زیتون | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
کره | به میزان لازم |
عسل | به میزان لازم |
سیب زمینی شیرین کره ای
فر را با دمای 220 درجه سانتیگراد روشن کنید.
روی سینی فر را با فویل بپوشانید.
با چنگال چند ضربه روی سیب زمینی ها زده و در سینی قرار دهید و به مدت 40 – 50 قیقه بپزید تا پوستشان شروع به پف کردن نماید و نرم شوند.
سینی را از فر خارج کرده و سیب زمینی ها را به صورت طولی برس بزنید و مخلوط کره و عسل را داخل سیب زمینی زده و مخلوط کنید و به سلیقه خودتان رویش را تزئین نمایید.
برای پخت سریعتر میتوانید سیب زمینی های شیرین را به صورت طولی نصف کنید و رویش نمک و فلفل بپاشید و روغن زیتون بزنید و در حالی که قسمت میانی رو به بالا است داخل سینی فر بچینید و در فر بگذارید تا رویش حالت قهوه ای روشن پیدا کند.
سیب زمینی شیرین متوسط | سه عدد |
شیر کم چرب | سه چهارم پیمانه |
شکر به دلخواه | 1 قاشق غذا خوری |
پودر هل | یک چهارم قاشق چای خوری |
زعفران مخلوط شده با یک قاضق غذاخوری شیر کم چرب | چند پر |
مخلوط خرد شده ی بادام ، پسته و بادام هندی | 2 قاشق غذا خوری |
کره یا روغن | 1 قاشق چای خوری |
سیب زمینی شیرین را آب پز کنید و سپس پوستش را بگیرید و له کنید.
در یک تابه کره بریزید و روی حرارت قرار دهید سیب زمینی له شده را اضافه کرده 2 – 3 دقیقه تفت دهید.
شیر ، شکر ، پودر هل و نصف پیمانه آب را اضافه کرده 2 دقیقه بجوشانید و هم بزنید و سپس سرو نمایید.
سیب زمینی شیرین پوست کنده و خرد شده | 900 گرم |
آرد نخودچی | ½ پیمانه |
آب | ¾ پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن | 1 پیمانه |
کشمش | ¼ پیمانه |
هل آسیاب شده | ¼ قاشق چای خوری |
مغزهای دلخواه | به میزان لازم |
حلوا سیب زمینی شیرین
آرد نخود چی را بدون روغن به مدت 10 دقیقه در تابه تفت دهید تا کمی قهوه ای رنگ شود سپس کنارب بگذارید.
سیب زمینی شیرین را آب پز کنید و پوست بگیرید و له کنید و دخل روغن تفت دهید سپس آرد نخودچی ، شکر ، کشمش و هل آسیاب شده را اضافه کرده و 10 دقیقه هم بزنید تا حلوا جمع شود.
روی حلوا را با مغز دلخواه تزئین نمایید.
سیب زمینی شیرین متوسط | 2 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
زعفران | یک سوم قاشق چای خوری |
گلاب | نصف پیمانه |
خلال بادام و پسته | برای تزیین |
جوش شیرین | 1 قاشق چای خوری |
کوکو سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین را آب پز کنید و کناری بگذارید خنک شوند سپس پوست گرفته و رنده کنید. تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و به همراه جوش شیرین هم بزنید یکدست شود سپس به سیب زمینی شیرین رنده شده اضافه کنید و مخلوط نمایید.
کف تابه نچسب مقداری روغن بریزید و بعد از گرم شدن مخلوط سیب زمینی را به شکل دلخواه در تابه سرخ کنید.
نصف لیوان آب جوش را با زعفران و گلاب را مخلوط کرده و نیمی از آن را روی کوکو بریزید و صبر کنید تا شیره با حرارت ملایم به خورد کوکو برود سمت زیرین کوکو برشته شود. سپس کوکو را برگردانید و دوباره شیره را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم به پخت ادامه دهید تا این سمت کوکو هم برشته شود.
کوکوها را با خلال بادام و پسته تزئین نمایید.
سیب زمینی شیرین متوسط | 4 عدد |
گوشت چرخ کرده (اختیاری) | 250 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گیشنیز و جعفری | 100 گرم |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذا خوری |
تخم مرغ بزرگ | 3 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذا خوری |
تخم مرغ بزرگ | 3 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
کتلت سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین را بشویید و پوست بگیرید و ریز رنده کنید.
پیاز را هم پوست گرفته و ریز رنده کنید و با سیب زمینی مخلوط کرده آبشان را با فشار دست بگیرید.
جعفری و گشنیز را ساطوری کنید و همراه گوشت ، پودر سیر ، آرد نخودچی ، تخم مرغ ، نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به سیب زمینی اضافه کره و مخلوط کنید و ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند سپس رویش را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال قراردهید و سپس به حالت کتلت در دست فرم داده و سرخ کنید.
سیب زمینی شیرین متوسط | 900 گرم |
روغن زیتون | دو قاشق غذا خوری |
ماست ایسلندی یا ماست چکیده | دو و نیم فنجان |
فلفل چیلی (ریز رنده شده) | یک عدد |
پوست لیمو (ریز رنده شده) | دو قاشق چای خوری |
آب لیمو تازه | دو قاشق چای خوری |
دانه کنجد | دو قاشق غذا خوری |
برگ نعنا | یکونیم فنجان |
نمک دریایی | به مقدار لازم |
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
سیب زمینی ها را تمیز بشویید و با قلم مو رویشان روغن بکشیده و حدود 50 – 60 دقیقه در فر بپزید تا نیمه نرم شود.
سیب زمینی ها را خارج کرده و دمای فر را 40 درجه افزایش دهید.
سیب زمینی ها ک از داغی افتاد به قطعات درشت برش بزنید و رویشان روغن بکشید و دوباره در فر قرار دهید تا کاملا رویشان ترد و قهوه ای شود.
ماست ، فلفل چیلی ، پوست لیمو رنده شده و آبلیمو را مخلوط کرده نمک و کنجد کوبیده یا درسته را اسافه کنید.
سیب زمینی را از فرد بیرون بیاورید تا از داغی بیوفتد و سس را داخل بشقاب بریزید و سیب زمینی را رویش بچینید.
با تعدادی برگ نعنا بشقاب را تزئین کنید.
روغن زیتون | یک قاشق غذا خوری |
سیب زمینی شیرین، ریز شده | 1 عدد |
سوسیس | پانصد گرم |
پیاز خرد شده | یک پیمانه |
فلفل دلمهای قرمز، ریز شده | نصف پیمانه |
قارچ خُرد شده | یک پیمانه |
کلم خُرد شده | یک پیمانه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
تخم مرغ | پنج عدد |
آب | یک سوم پیمانه |
آویشن | یک قاشق چایخوری |
پیازچه خرد شده | یک سوم پیمانه |
خوراک سیب زمینی شیرین
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
تابه ای بزرگ را با روغن زیتون چرب کنید و روی حرارت بگذارید بعد از گرم شدن سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و در تابه را بگذارید و به مدت 8 – 10 دقیقه بپزید و سپس به کاسه ای بزرگ منتقل کنید.
سوسیس ها را در همان تابه 5 دقیقه تفت دهید تا قهوه ای رنگ شوند و به کاسه سیب زمینی اضافه نمایید.
پیاز و فلفل دلمه را 3 دقیقه نمک دهید ، نمک ، فلفل ، قارج و کلم را اضافه کرده 3 دقیقه دیگر تفت دهید تا کلم ها نرم شود و به کاسه سیب زمینی اضافه کنید.
تخم مرغ ، آب ، آویشن ، نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه هم بزنید یکدست شود و به کاسه سیب زمینی اضافه کنید و مخلوط را در ظرف پیرکس بریزید و به مدت 20 – 25 دقیقه در فر بگذارید بپزد و در آخر با کمی پیازچه تزئینش کنید.
سیب زمینی شیرین کوچک | 8 عدد |
کره ، ذوب شده | 1/2 فنجان |
پیاز بنفش خرد شده | 3 قاشق غذا خوری |
سیر خرد شده | 3 حبه |
نمک | 1 و 1 / 2 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چای خوری |
جعفری تازه خرد شده | 2 قاشق چای خوری |
آویشن تازه خرد شده | 2 قاشق چای خوری |
مریم گلی تازه | 2 قاشق چایخوری |
نان گندم نرم خرد شده | 1/2 فنجان |
پنیر پارمزان رنده شده | 1/4 فنجان |
سیب زمینی شیرین تنوری
فر با دمای 425 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
سیب زمینی را به صورت افقی و نازک برش بزنید به طوری که نیم سانت آن باقی بماند و ورقه های سیب زمینی از هم جدا نشود.
کره ، پیاز ، نمک ، سیر و فلفل را با 1 و نیم قاشق کره ذوب شده مخلوط کنید و با قلم مو داخل ورقه های سیب زمینی بکشید و به مدت 35 دقیقه در فر بگذارید.
آویشن ، مریم گلی و جعفری را با باقیمانده کره مخلوط کنید.
خرده نان ها را با پنیر پارمسان مخلوط کنید.
سیب زمینی را از فر بیرون آورده باقیمانده کره معطر شده را رویشان بکشید و سپس مخلوط نان و پنیر پارمزان را رویشان بپاشید و 10 دقیقه دیگر داخل فر قرار دهید تا روی سیب زمینی ها طلایی قهوه ای شود.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها