azadiiarezoye

azadiiarezoye

طرز تهیه نان روغنی خانگی و خوشمزه


نان روغنی یکی از نان های سنتی، خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که در برخی مناطق کشور مثل کرمان، یزد، کرمانشاه، لرستان و آذربایجان با دستورهای متنوع و خاص خود تهیه می شود. این نان معمولاً با آرد، روغن، شیر یا ماست، شکر و زعفران تهیه می شود و می توان آن را به صورت ساده یا همراه با کنجد، دارچین یا زیره سرو کرد. نان روغنی هم برای صبحانه و هم عصرانه با چای، پنیر یا کره و عسل بسیار دل چسب است. در این مقاله طرز تهیه نان روغنی سنتی را به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه نان روغنی (مقدار برای ۶ عدد نان متوسط)


آرد سفید: ۳ لیوان

ماست یا شیر ولرم: ¾ لیوان

تخم مرغ: ۱ عدد

روغن مایع یا کره آب شده: ⅓ لیوان

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

خمیر مایه خشک فوری: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ½ قاشق چای خوری

زرده تخم مرغ برای رومال: ۱ عدد

کنجد یا زیره برای تزئین (اختیاری): به مقدار دلخواه

زعفران دم کرده یا گلاب (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه مرحله به مرحله نان روغنی خانگی

مرحله اول: فعال سازی خمیر مایه

در یک لیوان، شیر یا ماست ولرم را با شکر و خمیر مایه مخلوط کنید.
روی آن را بپوشانید و حدود ۱۰ دقیقه در جای گرم بگذارید تا کف کند و فعال شود.

 

همچنین بخوانید: معرفی رایج ترین انواع نان حجیم در بازار ایران


مرحله دوم: آماده سازی خمیر

در یک کاسه بزرگ، آرد را الک کرده و نمک را به آن اضافه کنید.
تخم مرغ، روغن، مخلوط خمیر مایه و زعفران یا گلاب را اضافه کنید.
همه مواد را با هم ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف به دست آید (اگر خمیر چسبنده بود، کمی آرد اضافه کنید).
روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

همچنین بخوانید: کافی شاپ چیست


مرحله سوم: شکل دادن و پخت نان

پس از استراحت، خمیر را به ۶ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را به شکل دایره یا بیضی باز کنید.
نان ها را روی سینی فر چرب شده یا کاغذ روغنی قرار دهید.
با چنگال چند سوراخ روی نان ها بزنید تا در حین پخت پف نکنند.
زرده تخم مرغ را با کمی شیر مخلوط کرده و روی نان ها بمالید.
در صورت تمایل، روی آن ها کنجد، زیره یا شکر بپاشید.

مرحله چهارم: پخت در فر یا ماهیتابه

در فر

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
نان ها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.
در پایان می توانید چند دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان ها برشته تر شود.

 

همچنین بخوانید: چرا کیک ترک میخوره

در ماهیتابه

کف تابه را کمی چرب کنید.
نان ها را روی حرارت ملایم بپزید، هر طرف حدود ۳ تا ۴ دقیقه تا کاملاً طلایی شوند.

نکات مهم و کاربردی

اگر خمیر مایه فعال نشد، آن را دور بریزید و دوباره با آب ولرم و شکر تازه درست کنید.
می توانید به جای ماست از شیر، و به جای روغن مایع از کره استفاده کنید تا نان عطر بهتری داشته باشد.
افزودن زعفران یا گلاب باعث عطر و طعم سنتی تر نان می شود.
این نان ها را می توانید در ظرف دربسته به مدت ۲ تا ۳ روز نگهداری کنید یا در فریزر قرار دهید.

همچنین بخوانید: عوارض قهوه سبز چیست

جمع بندی


نان روغنی یک نان خانگی ساده، خوش طعم و سنتی است که با مواد اولیه در دسترس و روشی آسان تهیه می شود. این نان انتخابی عالی برای مهمانی های عصرانه یا یک صبحانه سالم است. اگر تا به حال این نان خوش عطر را امتحان نکرده اید، حتماً یک بار در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
اگر خواستید، می تونم طرز تهیه نان روغنی مخصوص هر منطقه (مثل کرمانی، بروجردی یا آذری) رو هم براتون بنویسم. فقط بپرسید!

azadiiarezoye
azadiiarezoye

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋