نان حجیم به نانی گفته می شود که در فرآیند پخت آن از خمیرمایه، بکینگ پودر یا سایر افزودنی های پف دهنده استفاده می شود تا نان حالتی متخلخل و سبک پیدا کند. برخلاف نان های تخت مانند لواش یا تافتون، این نان ها دارای بافتی پوک و ضخیم هستند که باعث می شود برای انواع ساندویچ، صبحانه و وعده های غذایی مناسب باشند. خیلی از افراد در دوره نان حجیم شرکت می کنند تا انواع نان حجیم را در منرل تهیه کنند.
نان تست
نان همبرگری
نان ساندویچی
نان باگت
نان بروتچن
نان فانتزی سبوس دار
نان جو
نان کراواسان
نان تست یا نان توست یکی از پرمصرف ترین انواع نان حجیم است. این نان معمولا به شکل مکعبی یا مستطیلی در بازار عرضه می شود و در بسته بندی های پلاستیکی به فروش می رسد. نان تست در دو نوع سفید و سبوس دار عرضه می شود و مناسب تهیه ساندویچ، صبحانه و تست شده با کره و مربا است.
نان همبرگری یا نان برگر در اندازه های مختلف و معمولا به صورت گرد عرضه می شود. بخش بالایی آن کمی براق و گاهی با کنجد تزئین شده است. این نان مخصوص فست فودهاست و نقش اصلی در تهیه برگر دارد. نرمی و انسجام آن باعث می شود هنگام خوردن برگر خرد نشود.
همچنین بخوانید: معرفی تجهیزات مورد استفاده در کافی شاپ
این نوع نان به صورت لوله ای بلند یا نیمه بلند تولید می شود و مخصوص انواع ساندویچ های سرد و گرم مانند هات داگ، بندری یا فیله مرغ است. نان ساندویچی هم در نوع ساده و هم سبوس دار وجود دارد و اغلب در نانوایی های صنعتی یا فروشگاه های زنجیره ای پیدا می شود.
نان باگت، نانی است فرانسوی الاصل با شکل کشیده و ظاهری ترد. اگرچه ظاهر بیرونی آن ممکن است کمی سخت تر باشد، اما بافت درونی آن بسیار نرم و سبک است. این نان برای تهیه ساندویچ های خاص یا سرو در کنار غذاهایی مثل سوپ و پاستا استفاده می شود.
بروتچن نوعی نان حجیم گرد کوچک و آلمانی تبار است که در رستوران ها یا هتل ها برای صبحانه سرو می شود. این نان ها اغلب ظاهری براق و گاهی کنجدی دارند و در ابعاد کوچکتر از نان برگر ارائه می شوند.
همچنین بخوانید: مدرک بین المللی شیرینی پزی برای مهاجرت
نان فانتزی سبوس دار
نان های حجیم سبوس دار اغلب به عنوان انتخابی سالم تر برای افراد دارای رژیم غذایی یا بیماری های گوارشی به بازار عرضه می شوند. این نان ها در انواع تست، ساندویچی یا نان های کوچک عرضه شده و حاوی آرد سبوس دار، جو دوسر یا دانه های خوراکی هستند.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرینی پفکی خوشمزه و لطیف
نان جو حجیم در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است، به ویژه در میان کسانی که به دنبال کاهش وزن یا کنترل قند خون هستند. این نان حاوی آرد جو، بافتی نرم و مزه ای خاص است و گاهی همراه با سبزیجات خشک یا تخم کتان نیز ترکیب می شود.
اگرچه کراواسان بیشتر در دسته شیرینی ها قرار می گیرد، اما از آنجایی که با خمیر حجیم شده و چند لایه تهیه می شود، می توان آن را نیز در دسته نان های حجیم جای داد. کراواسان اغلب برای صبحانه یا میان وعده همراه با کره، شکلات یا پنیر مصرف می شود.
در کنار نان های صنعتی، برخی نان های سنتی ایران مانند نان شیرمال، نان فطیر، نان روغنی و نان برنجی نیز به صورت حجیم و صنعتی تولید شده و در بسته بندی های بهداشتی به بازار عرضه می شوند. این نان ها تلفیقی از ذائقه سنتی ایرانی و تکنولوژی پخت مدرن هستند.
جمع بندی
نان های حجیم امروزه فقط یک همراه غذایی نیستند، بلکه در سبک زندگی مدرن، رژیم های غذایی خاص، فست فودها و حتی سفره های سنتی جای خود را باز کرده اند. شناخت انواع نان حجیم کمک می کند انتخاب بهتری متناسب با ذائقه، نیازهای تغذیه ای و کاربرد موردنظر داشته باشیم. تنوع این نان ها روزبه روز بیشتر شده و رقابت در کیفیت و طعم آن ها نیز در حال افزایش است.
اگر دنبال تنوع در رژیم غذایی یا سبک جدیدی برای وعده های غذایی تان هستید، حتما سراغ نان های حجیم بازار بروید!
پاسخ ها