به فرآیند افزودن یک ماده (ماده شیمیایی مانند کلر) به سیال با سرعت معین و دقت بالا در یک زمان مشخص شده ، تزریق (دوز) نامیده می شود. محرک یا پمپی که عملیات تزریق دقیق ماده را انجام میدهد ، دوزینگ پمپ یا پمپ تزریق (پمپ کلرزن) نامیده می شود. دوزینگ پمپ ها در سیستم های تصفیه آب، کاربردهای کشاورزی، صنایع تولیدی و به طور گسترده در بسیاری از زمینه ها مانند شیمی، پزشکی، معدن و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. بسته به سیستم های تزریق و کاربردهای مختلف، دوزینگ پمپ های متفاوتی در صنعت دیده می شود. در میان این مدلها، پمپ تزریق موتوری و سلونوئیدی و همچنین دوزینگ پمپ های غیرالکتریکی بهطور مکرر در بسیاری از مناطق مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه این مطلب به مهمترین کاربرد دوزینگ پمپ ها ، یعنی تزریق کلر میپزدازیم .
هدف اصلی از ضد عفونی کردن و تصفیه آب آشامیدنی ، از بین بردن میکروارگانیسم های بیماریزا است که سبب انتقال بیماری و میکروب ها از طریق آب می شوند. هدف از گندزدایی آب در صنایع غذایی ، تنها برای از بین بردن عوامل بیماریزا نیست ، بلکه برای جلوگیری از تبدیل شدن آب به منبع آلودگی است.
آب سالم آبی است که حاوی باکتری های مضر، مواد سمی و مواد شیمیایی نباشد. آب چشمه، آب آشامیدنی و آب معدنی طبیعی که برای مصارف تجاری با مجوز وزارت بهداشت به فروش می رسد، آب های سالمی هستند که مراحل تولید آن تحت کنترل و نظارت وزارت بهداشت است. آب های شهری نیز به طور معمول توسط شهرداری ها و وزارت بهداشت کنترل می شود. آب با استفاده از روش های ضدعفونی مناسب و کلر و ترکیبات کلردار ضد عفونی می شود و هر گونه میکروارگانیسمی که باعث انتقال بیماری شود را از بین می برد .
ضد عفونی با روش های مختلفی مانند ضدعفونی کننده های شیمیایی، کلر، UV یا ازن انجام می شود. رایجترین روش ، ضدعفونی با کلر مایع است. دلایل استفاده ضدعفونی با کلر مایع به شرح زیر است:
سیستم تصفیه آب با کلر مایع از یک دوزینگ پمپ ، یک مخزن کلر و یک محلول کلر مایع رقیق (هیپوکلریت سدیم) تشکیل شده است. هنگام انتخاب پمپ تزریق کلر، میزان مایع تزریقی (سرعت جریان بر حسب لیتر بر ساعت) و مقادیر فشار روی خط لوله مورد نظر در نظر گرفته می شود. بسته به بار آلودگی، کلر و آب باید برای مدت زمان تماس مورد نظر در مخزن باقی بمانند. کلر مایع و سایر سیستم های تزریق مواد شیمیایی (موادی مانند ضد اسکالانت، مواد شیمیایی اسیدی و خورنده) برای رساندن آب به مقادیر و خواص مورد نظر استفاده می شود. این یک روش آسان است که در بسیاری از کاربردهای صنعتی، پیش تصفیه آب آشامیدنی و فرآیندی و سیستم های تصفیه فاضلاب به کار می رود.
از آنجایی که این دستگاه در برابر انواع ساینده ها و اسیدها مقاوم است، مشکلی ایجاد نمی کند. نحوه کار سیستم تزریق کلر ساده است. پمپ با تنظیم نسبت افزودنی که انجام می دهید، مقدار مورد نظر ماده را با آب عبوری از خود مخلوط می کند. به لطف مکانیزم کاملاً مکانیکی داخل پمپ، مایع را می توان به راحتی به سیستم آب تحت فشار پمپ کرد.
پاسخ ها