استفاده از دوزینگ پمپ در محیط هایی که نیاز به تامین دقیق یک محیط است، چه برای کاربردهای تولید، چه در صنایع یا آزمایشگاه ها، اساسی است. با با استفاده از دوزینگ پمپ ها یا همان پمپ تزریق دقیق ، مقدار لازم از محصولات از چسب و دارو گرفته تا مواد شیمیایی لازم برای کود دهی یا کود در زمین های تولیدی کشاورزی، افزودنی ها برای غذا در پرورش حیوانات و بسیاری دیگر اعمال می شود.
ما در این مقاله در مورد کاربردهای مختلف دوزینگ پمپ ها مخصوصا کاربرد آنها در محیط دامداری صحبت خواهیم کرد.
در بازار میتوان انواع پمپ تزریق مانند دوزینگ پمپ دیافراگمی را مشاهده کرد . تجهیزاتی که با توجه به ویژگیها و ظرفیتهای خود میتوانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند. بنابراین در صنعت دامپروری توصیه میشود که نیازهای خاص محیط و کاربریهایی که دوزینگ پمپ برای آنها مورد استفاده قرار میگیرد مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. به این ترتیب میتوان پمپی را انتخاب کرد که ویژگیهای مناسب را برای تزریق صحیح داشته باشد.
در محیط دامداری ، از پمپ تزریق جهت تزریق داروها و پراکسید کلر که از جمله موارد ضروری برای تضمین سطح مناسب توسعه و تولید گونه در پرورش است ، استفاده می شود .
به طور کلی می توان دو نوع پمپ برای نصب انتخاب کرد : جریان ثابت و جریان متناسب.
دوزینگ پمپ های جریان ثابت ، عملکرد خاصی دارند که امکان برنامه ریزی آنها را برای تزریق یک محصول به شبکه آبرسانی به صورت ثابت فراهم می کند. برای استفاده از این نوع پمپ تزریق ها توصیه می شود اطلاعات دقیقی از دبی آب بر حسب لیتر در ساعت داشته باشید . دوزینگ پمپ های جریان ثابت معمولاً برای پر کردن مخازن آب استفاده می شود که درصدی از محصولات شیمیایی برای استفاده بعدی به آن اضافه می شود.
از طرف دیگر، پمپی که با دوز متناسب کار می کند، با اتصال تجهیزات به یک شمارنده ضربه نصب می شود که وظیفه شمارش لیتر آب عبوری از آن و ارسال سیگنال به پمپ را انجام می دهد تا پمپ قبلی را تزریق کند. درصد برنامه ریزی شده محصول شیمیایی که بر اساس تعداد ضربه هایی که شمارنده دریافت می کند انجام می شود. با توجه به نحوه عملکرد آن، در پمپ جریان متناسب، مانند پمپ های جریان ثابت نیازی به مخزن ذخیره سازی نیست، زیرا همان پمپ وظیفه تزریق مستقیم محصول را به آب شبکه به نسبت مصرف ارائه شده توسط حیوانات
برای انتخاب دوزینگ پمپ مناسب برای کاربرد در صنعت دامپروری ، علاوه بر ارزیابی ویژگی های تجهیزات و انتخاب آنها با توجه به نوع کاربری که داده خواهد شد، توجه به نیازهای تامین انرژی مورد نیاز برای بهره برداری از اهمیت زیادی برخوردار است. بسته به اینکه آیا برق در محیط کاربردی پمپ موجود است یا نه ! می توانید بین 220 ولت، 12 ولت یا 24 ولت یکی را انتخاب کنید . پمپ هایی که با جریان 220 ولت کار می کنند همیشه نیاز به اتصال به شبکه برق دارند و از جمله الزامات نصب آن نیز برق است.
از طرفی پمپ های 12 ولت و 24 ولت را می توان در مکان هایی که جریان برق وجود ندارد برای تغذیه دائمی پمپ ها استفاده کرد . زیرا با باتری کار می کنند، البته برای عملکرد صحیح پمپ ها این باتری ها هستند.
نوع دیگری از دوزینگ پمپ هایی که برای کار کردن نیازی به اتصال دائمی به شبکه برق یا باتری ندارند، پمپ هایی هستند که به لطف فشار آب کار می کنند ؛ مانند پمپ تزریق هایی که عموماً برای تزریق دارو استفاده می شوند. اما لازم است که آب همیشه دارای حداقل فشار باشد. در غیر این صورت به درستی کار نخواهند کرد . فشار مورد نیاز در دوزینگ پمپ های مختلف متفاوت است، بنابراین توصیه می شود قبل از خرید دوزینگ پمپ درباره آن تحقیق کنید .
دوزینگ پمپ ها علاوه بر کاربرد در دامداری که برای تزریق و رقیق کردن مواد افزودنی غذایی در آب و تهیه دارو مورد استفاده قرار می گیرند، در گلخانه ها و باغ ها نیز کاربرد دارند تا میزان مناسب را تامین کنند. از جمله کاربرد های دوزینگ پمپ ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1 - کود ها و محصولات کنترل آفات؛
2 - هیدروپونیک برای مخلوط کردن و توزیع صحیح مواد مغذی برای گیاهان
3 - در تصفیه آب آشامیدنی در فرآیند گندزدایی
4 - در امنیت غذایی برای بهداشت و ضد عفونی محصولات.
دوزینگ پمپ ها همچنین در شستشوی خودرو کاربرد دارند که در انژکتورهای شیمیایی حجمی برای رقیق کردن صابون به کا می روند . به طور کلی برای تزریق کردن تقریباً هر مایعی با دقت و کارایی در انواع متعددی از دوزینگ پمپ ها استفاده می شود.
پاسخ ها