مدتی است که میبینیم در بخش قابل توجهی از فیلمهای تولید شده توسط کارگردان معروف کشورمان یعنی محمدحسین مهدویان بازیگر جدیدی به نام امیرحسین هاشمی حضور دارد. امیرحسین هاشمی را میتوان یکی از کشفیات محمدحسین مهدویان دانست که به نظر میرسد آینده درخشانی در سینما و تلویزیون خواهد داشت. در این مقاله قصد داریم تا بیوگرافی این هنرمند یعنی امیرحسین هاشمی را با یکدیگر بررسی کنیم؛ پیشنهاد میکنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
امیرحسین هاشمی بازیگر جوان و خوشآتیه کشورمان است که در تاریخ ۲۸ مهر ۱۳۶۸ در تهران متولد شده. اطلاعات چندانی درباره خانواده او یا کودکیاش وجود ندارد. از سابقه تحصیلی او همینقدر میدانیم که او در دانشگاه آزاد تنکابن تحصیلات خود را در رشته سینما به پایان رسانده است. این هنرمند در اوایل کار خود بیشتر در حوزه تئاتر مشغول بود و در این حیطه فعالیت میکرد اما پس از مدتی در مقام دستیار در آثار مختلف شروع به کار کرد و همین موضوع سبب شد تا تجارب ارزشمندی را از دنیای سینما و فیلمسازی کسب کند. هماکنون شاهد این هستیم که این هنرمند در صنعت سینما و تلویزیون حسابی رشد کرده است و در آثار قابل توجهی حضور داشته.
همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، امیرحسین هاشمی در رشته سینما تحصیل کرد بود اما در واقع اولین گامهایی که در راه رسیدن به هدف خود برداشته بود مربوط به ۱۶ سالگی او میشود. او از همان زمانها بود که رویای بازیگری و فعالیت در سینما را در ذهن خود داشت و همواره به بهترین اتفاقات فکر میکرد و تقریبا از سال ۱۳۹۰ یعنی ۲۲ سالگی فعالیت خودش را در تئاتر شروع کرد.
جالب است بدانید که امیرحسین هاشمی با محمدحسین مهدویان کارگردان معروف کشورمان همکاریهای بسیاری داشته است اما در اولین تست خود توسط همین کارگردان رد شد. در واقع در سال ۱۳۸۹ محمدحسین مهدویان قصد ساخت یک مجموعه برای شبکه یک سیما به نام «آخرین روزهای زمستان» داشت که در واقع در مورد شهید حسن باقری بود.
در همان دوران این کارگردان در حال گرفتن تست از جوانان همسنوسال امیرحسین هاشمی و البته ناشناخته بود تا بتواند به بازیگر مدنظر خودش دست پیدا کند. امیرحسین هاشمی نیز در این تست شرکت کرد اما همکاری شکل نگرفت. با این وجود همین تستها سبب شد تا امیرحسین هاشمی با این کارگردان یعنی محمدحسین مهدویان آشنایی پیدا کند و به این ترتیب در فیلمهای بعدی همکاریهای گستردهای بین آنها شکل گرفت.
امیرحسین هاشمی در سال ۱۳۹۲ به شکل کاملا حرفهای روی صحنه رفت و پتانسیلهای خوب خودش در زمینه بازیگری را به نمایش گذاشت. بعد از آن در سال ۱۳۹۴ بود که محمدحسین مهدویان او را برای بازی در فیلم ایستاده در غبار دعوت کرد و به این ترتیب امیرحسین هاشمی فرصت این را پیدا کرد تا در یک فیلم کاملا قوی و حرفهای حضور پیدا کند. با این وجود خوب است بدانید که پیش از این فیلم، امیرحسین هاشمی در چند کار کوتاه با محمدحسین مهدویان همکاریهایی داشت.
لازم است به این نکته هم اشاره کنیم که امیرحسین هاشمی فقط در سینما حضور نداشته است بلکه در تلویزیون نیز فعالیتهایی داشته که از جمله آنها میتوان به سریال «گیلهوا» اشاره کرد. این سریال در سال ۱۳۹۸ ساخته شد و با توجه به اینکه امیرحسین هاشمی نقش و عملکرد خوبی در آن داشت توسط بسیاری از مردم شناخته شد. از سویی دیگر او تجربه فیلمسازی را هم داشته است چرا که در سال ۱۳۹۵ در ساخت فیلم مستند «نیروگاه ری» همکاری داشت و همچنین در فیلم «ماجرای نیمروز» علاوه بر بازیگری در مقام دستیار کارگردان نیز فعالیت کرده است.
در ادامه با بهترین آثار امیرحسین هاشمی آشنا میشویم.
سریال جان سخت قصه دوستانی را روایت میکند که برای کنار هم ماندن از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند. با این همه بحرانی در پیش است که روزهای خوب را تغییر می دهد. فیلم نت این سریال جمعهها به جای سریال گردنیزنی پخش میکند و ترکیب بازیگران جذابی را برای آن جمع کرده است.
فیلم سینمایی مرد بازنده یکی از آثاری است که امیر حسین هاشمی در آن حضور دارد. این اثر در واقع فیلمنامهای از ابراهیم امینی، حسین حسنی و خود مهدویان بوده و روایتی از تعقیب و گریزی نفسگیر را به تصویر میکشد. جواد عزتی در نقش سرهنگ احمد خسروی و در مقام کارآگاهی مجرب و باسابقه، به دنبال کشف راز یک قتل مرموز است. او در این مسیر با پیچیدگیهای پروندهای روبرو میشود که به شبکهای گسترده از فساد اقتصادی مرتبط است. درگیریهای شخصی و خانوادگی، چالشهای کاری و تعقیب و گریزهای هیجانانگیز از جمله مهمترین المانهای داستانی این فیلم هستند.
مرد بازنده که امیر حسین هاشمی در آن نقش قابل قبولی را بر عهده داشت، در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با استقبال منتقدان و مخاطبان مواجه شد. این فیلم در تهران و مازندران فیلمبرداری شد و بازیگران مطرحی مانند رعنا آزادیور، بابک کریمی، آناهیتا درگاهی و مهدی زمینپرداز در آن به ایفای نقش پرداختهاند. یکی از نکات جالب این اثر این است که داستان فیلم به گونهای پیش میرود که بیننده را تا لحظه پایانی در تعلیق نگه میدارد و پایانبندی غیرمنتظره آن بر جذابیتهای این اثر میافزاید. مرد بازنده به عنوان یکی از آثار شاخص سینمای ایران به بررسی موضوعات اجتماعی مانند فساد، عدالت و روابط انسانی میپردازد.
فیلم مرد بازنده به کارگردانی محمدحسین مهدویان در ادامهی سبک و سیاق آثار پیشین او نگاهی انتقادی به جامعه و رویدادهای معاصر ایران دارد. مهدویان که پیشتر با فیلمهایی چون «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» به بازخوانی تاریخ معاصر پرداخته بود در آثار اخیر خود رویکردی معطوف به مسائل اجتماعی و سیاسی روز را در پیش گرفته است. مرد بازنده نیز در همین راستا قرار دارد و با حفظ زبان بصری و روایتگری خاص مهدویان به بررسی موضوعاتی مانند فساد، عدالت و روابط انسانی میپردازد. این فیلم مانند دیگر آثار این کارگردان تلاش میکند تا با روایتی جذاب و باورپذیر مخاطب را به تفکر و تحلیل درباره مسائل اجتماعی و سیاسی کشور وادار کند و از همین روی ارزش یک بار دیدن را قطعا خواهد داشت.
فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، اثری حماسی و تاریخی است که به روایت حوادث پراهمیت سال ۱۳۶۰ در ایران میپردازد و امیر حسین هاشمی نیز در آن حضور دارد. این فیلم که با سرمایهگذاری مشترک چندین نهاد فرهنگی تولید شده داستانی دراماتیک از درگیریهای داخلی ایران در اوایل انقلاب اسلامی و فعالیتهای تروریستی سازمان مجاهدین خلق را به تصویر میکشد.
ماجرای نیمروز که نام خود را از وسترن معروف «نیمروز» وام گرفته با روایتی جذاب و بازیهای قوی توانست در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر به موفقیت چشمگیری دست یابد و جوایز متعددی را از آن خود کند. این فیلم در سینماهای ایران با استقبال گسترده مخاطبان مواجه و به یکی از آثار ماندگار سینمای ایران تبدیل شد.
اما داستان فیلم ماجرای نیمروز حول محور ترورهای سازمان مجاهدین خلق و تلاشهای نیروهای امنیتی برای مقابله با این گروه تروریستی میچرخد. فیلم به خوبی موفق شده تا فضای پرتنش آن دوران را به تصویر بکشد و مخاطب را درگیر حوادث هیجانانگیز داستان کند. روابط پیچیده شخصیتها از جمله رابطه بین یکی از اعضای سپاه و یک عضو سازمان مجاهدین خلق به عمق و جذابیت داستان افزوده است.
فیلم ماجرای نیمروز با ساختاری دراماتیک مبتنی بر تقابل دو گروه روایتی جذاب از درگیریهای سیاسی دهه شصت ایران را به به مخاطب نشان میدهد. شروع مبارزه مسلحانه سازمان مجاهدین خلق پس از برکناری بنیصدر نقطه عطفی است که گروهی متشکل از پنج شخصیت با تخصصهای مختلف را بر آن میدارد تا برای مقابله با این تهدید وارد عمل شوند.
هر یک از این شخصیتها با ویژگیهای ظاهری و رفتاری متمایز نماد طیفهای مختلفی از جامعه و باورهای سیاسی آن دوران هستند. برای مثال کمال با نام و ویژگیهای شخصیتیاش نمادی از تفکر کمالگرایی است، در حالی که صادق با شخصیت رازآلود و عملگرا نمایانگر ابعاد پنهان مبارزه است. رحیم در موقعیت سرپرست گروه با وجود روحیه لطیف و دلسوزانه تصمیمگیرندهای قاطع است. این شخصیتپردازی دقیق و چندلایه به مخاطب امکان میدهد تا با عمق بیشتری به دنیای پیچیده و پر تنش آن دوران پی ببرد.
یکی دیگر از آثاری که امیرحسین هاشمی در آن حضور دارد فیلم سینمایی «رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان است که در واقع دنبالهای بر فیلم موفق ماجرای نیمروز بوده و به روایت حوادث پس از جنگ ایران و عراق و عملیات فروغ جاویدان سازمان مجاهدین خلق میپردازد. این فیلم با سرمایهگذاری بنیاد سینمایی فارابی تولید شده و مورد استقبال بخش قابل توجهی از مخاطبان قرار گرفت. جوایز متعددی را در جشنواره فیلم فجر کسب کرد.
داستان فیلم در مورد تلاش نیروهای امنیتی ایران برای خنثیسازی عملیات تروریستی سازمان مجاهدین خلق و ترور فرمانده این عملیات یعنی عباس زریباف است. با این حال وقایع به گونهای پیش میرود که عملیات ترور با شکست مواجه میشود و ماجرا پیچیدگیهای جدیدی پیدا میکند.
فیلمبرداری رد خون با استفاده از تجهیزات و امکانات گسترده و پس از تمرینهای فراوان صورت گرفته است تا بتواند فضای حماسی عملیاتهای نظامی را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشد. این فیلم با فیلمنامهای که پس از چندین بار بازنویسی به نگارش درآمده در واقع روایتی دقیق و مستند از یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران را ارائه میدهد.
فیلم سینمایی «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، اثری درام و اجتماعی است که به بررسی چالشهای جوانان ایرانی در عصر معاصر میپردازد و از جمله آثاری است که امیرحسین هاشمی در آنها ایفای نقش کرده. این فیلم در سال ۱۳۹۶ اکران شده و با استقبال گسترده مخاطبان و منتقدین مواجه شد و عنوان یکی از پرفروشترین فیلمهای سینمای ایران را به خود اختصاص داد.
داستان لاتاری درباره دو جوان به نامهای امیرعلی و نوشین است که آرزوی ازدواج و مهاجرت به آمریکا را در سر میپرورانند. اما رویاهای آنها با واقعیت تلخی مواجه میشود و نوشین درگیر شبکههای قاچاق انسان شده و امیرعلی برای کشف حقیقت به دبی سفر میکند و با اتفاقات ناگواری روبرو میشود.
فیلم لاتاری با بازیگری درخشان بازیگرانش به ویژه ساعد سهیلی، زیبا کرمعلی و همچنین امیرحسین هاشمی توانست به خوبی احساسات و دغدغههای جوانان امروز را به عرصه نمایش بگذارد. این فیلم با پرداختن به موضوعاتی مانند مهاجرت، بیکاری، فقر و فساد به یکی از آثار مهم سینمای اجتماعی ایران تبدیل شده است. لاتاری با روایتی واقعگرایانه و تلخ مخاطب را به تفکر درباره مشکلات جامعه و آینده جوانان وامیدارد.
خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که فیلم سینمایی لاتاری در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ اکران عمومی و با استقبال بینظیر مخاطبان روبرو شد. این فیلم نه تنها پرمخاطبترین فیلم سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر بود بلکه در تاریخ جشنواره نیز رکورددار تعداد مخاطب شد. همچنین لاتاری به عنوان پرفروشترین فیلم اکران نوروزی سال ۱۳۹۷ نیز شناخته شده است.
جالب است بدانید که به دلیل موضوع حساس و اجتماعی این فیلم مراحل دریافت پروانه ساخت آن ماهها به طول انجامید. پس از اکران خانگی لاتاری بار دیگر موفقیت آمیز ظاهر شد و عنوان پرفروشترین فیلم شبکه نمایش خانگی در سال ۱۳۹۷ را از آن خود کرد.
البته این فیلم در کنار نقاط مثبت خود دارای یک سری نقاط منفی نیز بود که بهتر است کمی در مورد این نقاط منفی نیز صحبت کنیم. فیلم لاتاری با اتکا به فرم مستندگونه و تدوینی مشابه ماجرای نیمروز سعی در ایجاد فضایی واقعگرا دارد اما این واقعگرایی تا چه اندازه صادقانه است؟ شروع فیلم با نماهای مستندگونه و روایت نامشخص مخاطب را به این باور میرساند که با یک اثر اجتماعی و واقعگرا روبرو است. استفاده از لوکیشنهای واقعی و بازیگران غیرحرفهای نیز بر این ادعا صحه میگذارد.
اما آیا این رویکرد صرفا برای ایجاد یک فضای واقعگرایانه است یا هدفی فراتر از آن را دنبال میکند؟ به نظر میرسد کارگردان با بهرهگیری از فرم مستندگونه قصد دارد مخاطب را فریب دهد و دیدگاه ایدئولوژیک خود را به او تحمیل کند. مشابه شخصیت سامی در فیلم که با وعده مدلینگ دختران را فریب میدهد، فیلمساز نیز با وعده واقعگرایی مخاطب را به سوی دیدگاه خود میکشاند. این در حالی است که فیلمسازان دیگری مانند ابراهیم حاتمیکیا با صراحت بیشتری دیدگاههای خود را بیان میکنند و مخاطب را در جریان اهداف خود قرار میدهند.
یکی دیگر از آثاری که امیر حسین هاشمی در آن حضور داشته، فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» است. فیلم سینمایی ایستاده در غبار به کارگردانی محمدحسین مهدویان روایتی حماسی و مستندگونه از زندگی احمد متوسلیان (یکی از فرماندهان برجسته جنگ ایران و عراق) است.
این فیلم در سال ۱۳۹۴ تولید شده و با استقبال گسترده منتقدان و مخاطبان مواجه شد و جوایز متعددی از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد. داستان فیلم از دوران نوجوانی احمد متوسلیان آغاز میشود و تا لحظه اسارت او در لبنان ادامه مییابد. مخاطب در این فیلم شاهد رشادتها و فداکاریهای این فرمانده جوان در جبهههای جنگ است.
ایستاده در غبار با استفاده از زبان سینمایی خاص و بهرهگیری از تصاویر آرشیوی و مصاحبهها فضایی مستندگونه و باورپذیر را برای مخاطب ایجاد میکند. این فیلم علاوه بر اکران در سینماها در قالب یک سریال شش قسمتی نیز از شبکه یک سیما پخش و به یکی از آثار ماندگار سینمای ایران تبدیل شد. ایستاده در غبار با روایتی جذاب و بازیهای قوی خصوصا بازی درخشان هادی حجازیفر در نقش احمد متوسلیان توانست جای خود را بین فیلمهای برتر سینمای ایران پیدا کند.
سریال تاریخی «گیلهوا» به کارگردانی اردلان عاشوری و با حضور امیر حسین هاشمی روایتی جذاب از زندگی مردم گیلان در سال ۱۲۹۷ است. این سریال در واقع نگاهی عمیق به سبک زندگی، روابط اجتماعی و عاطفی مردم ایران در آن دوران خصوصا در خطه گیلان دارد. این سریال از ۹ آبان ۱۳۹۸ از شبکه سه روی آنتن رفت.
سریال «گیلهوا» با روایتی حماسی و اجتماعی ما را به گیلان سال ۱۲۹۷ میبرد. این دوران، دورانی است که قحطی و خشکسالی زندگی مردم را به کام مرگ کشیده بود. در این شرایط سخت میرزا کوچک خان جنگلی با تشکیل گروه خود و آغاز مبارزات مسلحانه به نماد مقاومت و امید مردم تبدیل شد. این سریال ضمن نمایش زندگی روزمره مردم گیلان به نقش پررنگ میرزا کوچک خان در مبارزه علیه استعمار و ظلم میپردازد.
سریال «زخم کاری» از دیگر کارهایی است که امیر حسین هاشمی در آن حضور داشته. این سریال یکی از پرمخاطبترین آثار نمایش خانگی ایران است که با الهام از آثار کلاسیک جهانی مانند «مکبث» و «هملت» ساخته شده است. این سریال جنایی و درام به کارگردانی محمدحسین مهدویان با روایتی پیچیده و شخصیتپردازیهای قوی مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است.
فصل اول این سریال که از رمان «بیست زخم کاری» محمود حسینیزاد اقتباس شده بود. این فصل با استقبال گسترده منتقدان و مخاطبان همراه بود. فصل اول زخم کاری جوایز متعددی را از جمله جایزه بهترین سریال در جشنواره حافظ به خود اختصاص داد. فیلمبرداری فصل اول در اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز شد و پس از چند ماه در تابستان ۱۴۰۰ به پایان رسید.
خوب است بدانید که در ابتدا قرار بود محسن تنابنده نقش اصلی این سریال را ایفا کند. با این وجود به دلیل مشغله کاری جواد عزتی جایگزین وی شد. در طول مراحل تولید اخبار مختلفی از جمله معرفی بازیگران، رونمایی از لوگو و اعلام درصد پیشرفت فیلمبرداری منتشر شد. امیرحسین هاشمی در این فیلم نقش کریم را بر عهده داشت. او با اینکه این نقش کوتاه بود اما تاثیرگذاری خوبی داشت.
پس از موفقیت فصل اول، فصل دوم و سوم این سریال نیز با نام «بازگشت» تولید و پخش شد. هرچند فصلهای بعدی نیز با استقبال مخاطبان روبرو شدند اما با واکنشهای متفاوتتری نسبت به فصل اول مواجه شدند. فصل دوم که با الهام از نمایشنامه «هملت» ساخته شده بود تلاش کرد تا به پیچیدگیهای روانی شخصیتها و روابط میان آنها بپردازد. فصل سوم نیز با ادامه دادن داستان و معرفی شخصیتهای جدید سعی در حفظ جذابیت سریال داشت. با این حال برخی از منتقدان معتقدند که کیفیت فصلهای بعدی به اندازه فصل اول نبوده است.
شبهای مافیا یک رئالیتی شوی جذاب و پرطرفدار ایرانی است. این برنامه بر اساس بازی مافیا ساخته شده و امیر حسین هاشمی در یکی از فصلهای آن حضور پررنگی داشته است. در این برنامه جمعی از بازیگران، هنرمندان و چهرههای شناخته شده به رقابت میپردازند. این بازیگران با استفاده از هوش، مهارتهای ارتباطی و البته کمی شانس سعی میکنند هویت یکدیگر را کشف کنند و در نهایت پیروز میدان شوند. ساختار این برنامه به گونهای است که بینندگان میتوانند به شخصیت و رفتارهای بازیگران مورد علاقه خود نیز پی ببرند.
تفاوت اصلی شبهای مافیا با سایر رئالیتی شوها حضور سلبریتیها و ایجاد فضایی صمیمی و دوستانه در کنار رقابت است. این برنامه با طراحی صحنه و لباسهای جذاب فضایی خاص را برای بازی فراهم کرده و باعث میشود بینندگان بیشتر درگیر داستان شوند. همچنین پیشبینی نتیجه بازی در هر فصل بسیار دشوار است و همین موضوع باعث جذابیت بیشتر آن شده است.
پاسخ ها