اولین قرار عاشقانه ممکن است هیجانانگیز اما استرسزا باشد. سؤالهایی که در این قرار میپرسید، نقشی حیاتی در شکلگیری رابطه شما با طرف مقابلتان ایفا میکنند. به یاد داشته باشید تصویری که از شما در قرار اول در ذهن طرف مقابل ثبت میشود، بر ادامه این ارتباط عاطفی تأثیر مستقیم دارد. همانقدر که پرسیدن سؤالهای مناسب جو قرار را خوب نگه میدارد، پرسیدن سؤالهای اشتباه سبب خرابشدن ذهنیت طرف مقابل میشود. فراموش نکنید که هدف از قرار اول شناختن یکدیگر و ایجاد مقدمهای برای ارتباط آینده است. پس مهم است که با انتخاب سؤال مناسب و پرهیز از موضوعات حساس و شخصی ادامه ارتباط خود با طرف مقابل را تضمین کنید. در این مقاله میگوییم چه سؤالهایی برای قرار اول نامناسباند، سپس سؤالهای مناسب برای قرار اول و نکات مهم را مطرح میکنیم.
پرسیدن بعضی سؤالات در قرار اول ممکن است احساس ناخوشایندی به طرف مقابلتان القا کند. شما سر قرار میروید تا با یکدیگر آشنا شوید و زمان خوشی را با هم سپری کنید. بنابراین نباید کاری کنید که جو آزاردهنده شود و طرف مقابل احساس کند در حال بازجویی از او هستید. سؤالهایی که نباید در قرار اول بپرسید عبارتاند از:
در قرار اول باید کاری کنید که هم به شما و هم به طرف مقابلتان خوش بگذرد و در عین حال همدیگر را بیشتر بشناسید. سؤالهای جالب زیادی وجود دارند که معذبکننده نیستند و در عین حال باعث میشوند صحبتتان ادامهدار شود. سؤالهای مناسب برای قرار اول که میتوانند سرگرمکننده هم باشند، عبارتاند از:
نیازی نیست به خود سخت بگیرید و سؤالاتی را که در بخش قبل آوردیم، دیکتهوار در قرار اول خود تکرار کنید. با رعایت چند نکته ساده، میتوانید از قرار اول لذت ببرید و همچنین تصویر خوبی را از خود در ذهن طرف مقابل بر جای بگذارید. برای داشتن قرار اول موفق به نکات زیر توجه کنید.
سؤالاتی بپرسید که پاسخ آنها به بله یا خیر ختم نشود. در عوض سؤالی بپرسید که باعث شود طرف مقابل بیشتر درباره خود حرف بزند.
بهجای پرسیدن سؤالهای حساس و شخصی، سعی کنید به جزئیات رفتار طرف مقابل دقت کنید تا بهتر بتوانید او را بشناسید. تلاش کنید از طرز صحبتکردن او درباره موضوعات مختلف به اهداف، علاقهمندیها و ارزشهای او در زندگی پی ببرید. مثلا توجه کنید که بحث را به چه سمتی میبرد و به چه مباحثی علاقه نشان میدهد.
با طرف مقابل صادق باشید و خود واقعیتان را نشان دهید. با این کار او را نیز تشویق میکنید با شما صادق باشد و به شما اعتماد کند.
بدون اینکه زیادهروی کنید، خاطراتی را تعریف کنید که طرف مقابل بتواند بیشتر با شخصیت شما آشنا شود.
ممکن است تجربههای منفی شما در گذشته باعث شوند دائما دنبال خصوصیات منفی در طرف مقابل باشید یا سؤالهایی نامناسب بپرسید. سعی کنید بر افکار منفی خود مسلط شوید و به طرف مقابل شانسی برای معرفی درست خودش بدهید.
سعی کنید با شوخطبعی بهاندازه در قرار اول جو خوب و مثبتی برقرار کنید.
به دنبال تفاهم و وجه اشتراک بین خود و طرف مقابل باشید تا بتوانید درباره آن با یکدیگر صحبت و پیوند نزدیکتری ایجاد کنید. این وجه اشتراک ممکن است فیلم موردعلاقه یا حتی غذای موردعلاقهتان باشد.
هنگام صحبتکردن طرف مقابل، گوشی همراهتان را کنار بگذارید و حواستان را کاملا به او بدهید. با تکاندادن سر، برقراری ارتباط چشمی و پرسیدن سؤالهای مرتبط به طرف مقابل نشان بدهید که به صحبتهایش توجه دارید.
اگر چیزی درباره طرف مقابلتان نظرتان را جلب کرده، صادقانه آن را بیان کنید. توجه داشته باشید که تعاریف توخالی ممکن است نتیجه عکس بدهند، پس هنگام تعریفکردن از طرف مقابلتان، صداقت به خرج دهید.
آیا نگرانید حرفهایتان ته بکشند و چیزی برای گفتن نداشته باشید؟ در این صورت میتوانید برنامه قرار اول را در قالب فعالیت و سرگرمی بچینید. مثلا میتوانید برای قرار اول از موزه بازدید کنید.
راز موفقیت در قرار اول ایجاد جوی مثبت است که به هر دو طرف خوش بگذرد و احساس راحتی کنند. به این منظور باید از پرسیدن سؤالهای حساس درباره روابط گذشته، شرایط مالی و مسائلی از این قبیل اجتناب کنید. بهجای این سؤالها، سعی کنید بحثهایی راه بیندازید که بدون اینکه طرف مقابلتان معذب شود، او را بهتر بشناسید.
تابهحال شده طرف مقابلتان در قرار اول سؤالی بپرسد که سبب معذبشدن شما شود؟ چه توصیهای برای این اوضاع دارید؟
پاسخ ها