شما هم مطمئنا درباره اجزای سیکل تبرید شنیده اید ولی نکته اینجاست که دو جز در این فرایند بسیار مهم هستند و آن هم کندانسور و اواپراتور هستند، در این مطلب قصد داریم شما را با نحوه کارکرد این دو دستگاه و تفاوت آن ها در عملکرد با یکدیگر آشنا کنیم پس اگر قصد دارید درباره این موضوع بیشتر بدانید حتما به در ادامه همراه ما باشید.
اگر کمی درباره چیلر مطالعه کرده باشید میدانید در چیلر یک مایع مبرد در جریان است که بسته به نوع چیلر گرمای سیال که هم میتواند آب باشد هم هوا را میگیرد و به بخار تبدیل میشود و برای اینکه دوباره این سیکل ادامه یابد به کندانسور میرود تا عمل میعان یا همان کندانس انجام شود. به همین دلیل به این دستگاه کندانسور گفته میشود چرا که عمل میعان مایع مبرد در این دستگاه انجام میشود.
حال که به زبان ساده متوجه شدیم که کندانسور چیست برای بررسی تفاوت اواپراتور و کندانسور بهتر است درباره اواپراتور هم بدانیم در ادامه به بررسی و مقایسه این دو جز سیکل تبرید بپردازیم.
اواپراتور نیز دومین جزئی از سیکل تبرید است که قرار است درباره آن صحبت کنیم. بر خلاف دستگاه کندانسور، اواپراتور از کلمه Evaporate گرفته شده است که به معنی تبخیر یا بخار شدن است، فرض کنید مایع مبرد گرمای سیال را به خود جذب کرده و سیال به صورت خنک با هوای محیط برخورد میکند و گرمای محیط را جذب کرده و هوا خنک میشود، در این حالت دوباره سیال نیز به گاز یا بخار تبدیل میشود چونکه گرمای محیط را جذب میکند این فرآیند تبدیل به گاز یا بخار شدن در اواپراتور انجام میشود.
پس با این توضیحات کاملا متوجه شدید که عملکرد این دو دستگاه یا وظیفه آن ها در سیکل تبرید چیست و الان به راحتی میتوانیم رابطه و تفاوت اواپراتور و کندانسور را با هم بررسی کنیم.
همانطوری که دیدید دو دستگاه جزئی از سیکل تبرید میباشند ولی شاید کاکرد آن ها با هم متفاوت باشد و در کندانسور فرآیند میعان انجام شود ولی در اواپراتور سیکل تبخیر که کاملا مشخص است این دوستگاه چه ویژگی هایی دارند، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت آسا تهویه مراجعه کنید و امیدوارم شما از مطالعه این مقاله لذت کافی را برده باشید و لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پاسخ ها