قوانین جدید پیرامون محصولات مرتبط با هوش مصنوعی باعث میشود تا شرکتهایی مثل انویدیا و AMD با چالشهای قانونی جدیدی مواجه شوند.
دولت ایالات متحده اخیراً از وضع قوانین جدیدی خبر داده است که صادرات تراشههای مرتبط با هوش مصنوعی و فناوریهای پیرامون آنها را به دیگر کشورها دشوارتر میکند و حتی برخی از کشورها را از داشتن چنین فناوریهایی محروم خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز بهتازگی در گزارشی به قوانین جدید دولت آمریکا پیرامون محصولات و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی اشاره کرده است که امکان صادرات آنها به دیگر کشورها را بسیار دشوارتر میسازد. بهنظر میرسد که هدف از وضع این قوانین، نگهداشتن فناوریهای پیشرفته در انحصار ایالات متحده و متحدان آن است تا مانع از دسترسی کشورهای رقیب ازجمله چین به آنها شود.
طبق قوانین جدید برای شرکتهای فعال در حوزه ساخت تراشه و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی، محدودیتهایی از نظر تعداد تراشههای قابل فروش به دیگر کشورها ایجاد شده است. البته متحدان نزدیک ایالات متحده میتوانند بدون هیچ محدودیتی اقدام به بهرهمندی از محصولات سختافزاری و نرمافزاری شرکتهای آمریکایی پس از دریافت مجوز کنند و این قوانین صرفاً شامل کشورهای غیرمتحد یا رقیب میشود. همچنین شرکتها از هرگونه صادرات فناوریهای پیشرفته به روسیه، چین، ایران و کره شمالی نیز منع شدهاند.
وزیر اقتصاد دولت «جو بایدن» در آخرین روزهای این دولت اشاره داشته است که آمریکا هنوز بهعنوان کشور پیشتاز در زمینه توسعه هوش مصنوعی و طراحی تراشهها شناخته میشود و قوانین جدید کمک میکنند تا این جایگاه همچنان توسط ایالات متحده حفظ شود. همچنین خلأ قانونی در برخی از قسمتها برطرف شده است تا دسترسی چین به فناوریهای آمریکایی سختتر از قبل شود. آمریکا نگران است که چین از محصولات پیشرفته هوش مصنوعی جهت پیشبرد اهداف نظامی خود استفاده کند؛ در نتیجه طی چهار سال اخیر، رویکردهای متعددی را برای جلوگیری از این رخداد، اتخاذ کرده است.
قوانین جدید پس از ۱۲۰ روز از اعلام رسمی، اجرایی خواهند شد؛ در نتیجه دولت ترامپ میتواند در اجرا یا لغو آنها نقش داشته باشد. اما بهنظر میرسد که ترامپ نیز نظری مشابه با دولت فعلی ایالات متحده داشته باشد و لغو این قوانین، کمی دور از انتظار خواهد بود. بیشتر محدودیتهای تازه وضعشده مربوط پردازشگرهای گرافیکی هستند که بهشکل عمده توسط انویدیا و AMD تأمین میشوند. همین موضوع باعث شده تا سهام این شرکتها پس از اعلام خبر بهترتیب ۵ و ۱ درصد افت را شاهد باشند. البته محدودیت صادرات شامل کارتهای گرافیک مخصوص بازی نمیشود و سازندگان همچنان میتوانند به صادرات آنها به چین ادامه دهند.
شایانذکر است که شرکتهای بزرگ فناوری مثل آمازون، مایکروسافت و گوگل نیز از این پس برای ساخت مراکز داده مختص به هوش مصنوعی در سراسر جهان، نیاز به دریافت تأییدیه از سوی دولت آمریکا خواهند شد. پس از دریافت تأییدیه، آنها میتوانند در کشورهای دیگر اقدام به تأسیس مراکز داده کنند و دیگر نیازی به مجوز صادرات تراشه برای وارد کردن قطعات مورد نیاز خود به کشور مقصد نخواهند داشت. ظاهراً پیشنیازهای امنیتی متعددی برای دریافت مجوز مذکور در نظر گرفته شده است که باعث شده تا سهام این شرکتها هم با یک درصد افت ارزش مواجه شود.
پاسخ ها