پرورش گوسفند و نگهداری از دام به رغم تمام مشکلاتی که دارد، اگر به صورت درست و منطقی انجام شود، سود قابل توجهی را می تواند نصیب دامداران کند. با اینکه در چند سال گذشته به خاطر مشکلاتی مثل گران شدن نهاده های دامی و عدم رشد کافی قیمت گوسفند زنده، ما شاهد کاهش سود دامپروری و پرواربندی بودهایم، اما در میان دامداران، کسانی هستند که توانسته اند با استفاده از روش های مدیریتی مدرن و نوین، کسب و کار پرورش گوسفند خود را رشد دهند و سود مناسبی را بدست آورند.
شرط دست یابی به چنین هدفی، تنها استفاده بهینه از امکانات و زمان است. اگر شما هنوز هم به شکل سنتی به دامپروری مشغول هستید، مطمئن باشید نخواهید توانست به حد کافی سود بدست بیاورید. این اتفاق بدین خاطر می افتد که دامداران سنتی، قادر به ارزیابی و بررسی گله خود نیستند.
این دسته از دامداران اصلا درباره کنترل گله اطلاعی ندارند. شما زمانی که نتوانید روند رشد گله خود در بحث تولید محصولاتی دامی کنترل کنید، در مورد پیشرفت یا پسرفت گله تان هم اطلاعاتی ندارید.
نداشتن چنین اطلاعاتی در بسیاری از مواقع دامداران را به سمت ورشکستگی خواهد کشاند.
در ادامه روش های نوین دامپروری را به شما عزیزان معرفی خواهم کرد این روش ها به صورت تیترگونه عبارتند از:
استفاده از خوراک و جیره بالانس شده و مغذی
مهیا کردن یک جایگاه استاندارد همراه با تهویه و فضاهایی مورد نیاز برای گله
واکسیناسیون مرتب گله
معاینه گله و مشورت با دامپزشکان برای جلوگیری از شیوع بیماری های مختلف
داشتن امکانات خوب البته نه گران
مشورت با افراد با تجربه و موفق صنعت دامپروری
پلاک کوبی گله و ساخت شناسنامه اطلاعاتی گوسفندان یا گاوها
استفاده از نیروهای کار مجرب و دلسوز
در اختیار قرار دادن آب آشامیدنی سالم و کافی به صورت شبانه روز برای گله
استفاده از مکمل های معدنی و ویتامینی در کنار خوراک مصرفی گوسفندان یا گاوها
به علت این که در جیره ی غذایی دامهای پرواری از مواد با انرژی بالا استفاده میشود که باعث ایجاد گرمای زیاد در بدن دام میشود بنابراین بهتر است در فصل گرما پشم چینی انجام گیرد تا رشد دام بهتر صورت گیرد البته در فصل سرما نباید پشم چینی صورت گیرد.
پشم چینی به وسیله ی ماشین
برقی پشم چین و قیچی دوکارد انجام میشود برای پشم چینی برههای پرواری بهتر است از ماشین پشم چینی استفاده شود زیرا پشم چینی برههای پرواری در اول دوره پروار به وسیله ی قیچی دوکارد به علت لاغر بودن نسبی بره ها کمی سخت است و ممکن است باعث ایجاد زخم در پوست دام شده که این زخمها ممکن است باعث ایجاد عفونت در دام گردد، در ضمن زمان پشم چینی با استفاده از ماشین پشم چین کمتر از قیچی دوکار میباشد که همین امر باعث میشود استرس کمتری به حیوان وارد شود.
بره و بزغاله 90-120 روز میباشد هدف از پرواربندی بیشترین استفاده از قدرت تولید گوشت دام پرواری است و نباید پرواربندی را تا جایی ادامه داد که دیگر فایده ای نداشته باشد. این موعد زمان مشخص می شود که گوسفند و بره پرواری دیگر توانایی گوشت گرفتن ندارد و باقی اضافه وزن آن به چربی گرفتن لاشه منجر خواهد شد. برای اینکه بهترین بره ها را پروارکنید باید به غیر استفاده از جیره کافی و مغذی و در نظر گرفتن شرایط بهداشتی و رفاه حال دام، به چنین نکاتی ریز هم باید توجه کنید.
پاسخ ها