طرز تهیه شیرینی شکر پنیر
شیرینی شکر پنیر یک شیرینی سنتی ایرانی است که از شکر، آب و آرد برنج تهیه می شود. این شیرینی معمولاً در اندازه های کوچک و گرد یا مربعی تهیه می شود و به دلیل طعم شیرین و بافت کشسانی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از ، به مواد اولیه و روش های تهیه ی این شیرینی خوشمزه خواهیم پرداخت.
شکر پنیر یک شیرینی سنتی ایرانی است که از شکر، آب و گاهی اوقات آرد یا نشاسته تهیه می شود. این شیرینی معمولاً به شکل رشته های نازک و بلند یا مکعب های کوچک است و با طعم های مختلفی مانند هل، دارچین و گلاب عرضه می شود. شکر پنیر را می توان به عنوان میان وعده یا دسر سرو کرد و همچنین برای تزئین انواع غذاها مانند بستنی، کیک، ژله و دسرهای دیگر استفاده می شود.
شکر پنیر یک شیرینی بسیار قدیمی است و قدمت آن به بیش از 5000 سال پیش می رسد. این شیرینی در ابتدا در ایران و کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه و لبنان تولید می شد و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت. شکر پنیر در ایران به نام های مختلفی مانند «شکر پارچه ای»، «شکر کشمیری» و «شکر شیرازی» شناخته می شود.
شکر پنیر را می توان به روش های مختلف تهیه کرد. یکی از روش های رایج تهیه شکر پنیر، استفاده از دستگاه شکر پنیر است. این دستگاه شامل یک دیگ بزرگ است که در آن شکر و آب جوشانده می شود. زمانی که شکر به غلظت مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت برداشته و به قالب های مخصوص منتقل می کنند.
روش دیگر تهیه شکر پنیر، استفاده از روش سنتی است. در این روش، شکر و آب را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم می جوشانند. زمانی که شکر به غلظت مورد نظر رسید، آن را از روی حرارت برداشته و روی یک سطح صاف می ریزند. سپس با یک کاردک آن را به صورت یکنواخت پخش می کنند. زمانی که شکر سرد شد، آن را به قطعات کوچک برش می دهند.
شکر پنیر یک شیرینی خوشمزه و مقوی است. این شیرینی منبع خوبی از انرژی است و می تواند به عنوان یک میان وعده یا دسر سرو شود. شکر پنیر همچنین برای درمان سرفه و سرماخوردگی مفید است.
طرز تهیه شکر پنیر بخنوردی با طعم گل محمدی
شکر | 1 کیلو گرم |
آب | 600 گرم |
افزودنی های طعم دار | به میزان لازم |
مرحله ی اول درست کردن شکر پنیر بجنوردی، این است که ابتدا شکر و آب را مخلوط کنید و به آرامی بجوشانید تا غلیظ شود. پس از اینکه به غلظت رسید، کف سینی استیل یا فلزی را چرب کنید و مایع غلیظ را داخل آن بریزید تا سرد شود.
زمانی که مایع ما یک مقداری سرد شد و شکل خمیری به خودش گرفت، افزودنی های مورد نظرتان را که به شکر پنیرتان طعم می دهند را اضافه کنید. افزودنی هایی مثل برگ گل محمدی، پسته، پودر هل و … و سعی کنید که آن ها را به خوبی با خمیرتان مخلوط کنید.
در این مرحله خمیرتان را آنقدر با دست ورز بدهید تا کم کم رنگ آن از نباتی به سفید یا صورتی کم رنگ تغییر کند و حجم بگیرد. داخل کارگاه ها این کار را با دستگاهی که بازوهای بزرگ دارد انجام می دهند. این کار سبب نرم و ترد شدن شکر پنیرتان می شود.
بعد از آن، مواد سفید شده را با دست پهن کنید و قطعه قطعه کنید و بگذارید تا سرد شود. پس از سرد شدن می توانید آن را مصرف کنید.
اگر شکر پنیری شما فقط به مدت یک روز هوا بخورد کاملا سفت می شود. بنابراین بعد از سرد شدن آن ها را در ظرف های کاملا در بسته نگهداری کنید.
از شکر پنیر و آبنبات دست ساز و خونگی بجنوردی خودتون لذت ببرید.
درست کردن شکر پنیر با طعم پسته ای
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | 600 گرم |
کرم ترنر | 1 قاشق شربت خوری |
آرد | به مقدار لازم |
شکر و آب را مخلوط کنید و بجوشانید، کرم ترنر را در یک استکان حل کنید و به مایع اضافه کنید و به خوبی بجوشانید و قبل از کامل جوشیدن به سلیقه خود می توانید عصاره یا گل های معطر اضافه کنید و هم بزنید.
بعد از این که سفت شد و با ته قاشق به آن ضربه بزنید باید بشکند.
مایه ی خمیری شکل را روی سطحی صاف (سنگی یا فلزی) که کاملا چرب شده باشد به مدت 5 دقیقه بگذارید سپس آن را به قدری ورز بدهید تا رنگ آن سفید شود.
انگاه خمیرمایه را روی سطحی صاف پهن کنید به وسیله قیچی به قطعات کوچک تقسیم کنید و با آرد مخلوط کنید و یا در فر و تنور بگذارید تا کاملا خشک شده حالت چسبندگی خود را از دست بدهد. شکر پنیر شما بعد از خنک شدن آماده خوردن هست.
آن را در ظرف کاملا دربسته قرار بدهید و در محیط خانه نگهداری کنید.
نکاتی برای تهیه شیرینی شکر پنیر
در اینجا چند نکته برای تهیه شکر پنیر آورده شده است :
• از شکر دانه ریز استفاده کنید تا شکر پنیر شما شفاف و براق شود.
• از آب جوشیده استفاده کنید تا شکر پنیر شما عاری از هرگونه میکروب باشد.
• آب را به آرامی اضافه کنید.
• شکر را به مدت طولانی روی حرارت جوشانده (به آرامی بجوشانید) تا به غلظت مورد نظر برسد تا شکر پنیر شما شفاف و براق شود.
• به خمیر شکر پنیر آرد یا نشاسته زیادی اضافه نکنید تا خمیر شما سفت و خشک نشود. • می توانید از آرد برنج و یا پودر نشاسته استفاده کنید.
• شکر را در قالب های کوچک بریزید.
• شکر را در جای خنک و خشک نگهداری کنید.
• شکر پنیر را بلافاصله بعد از تهیه سرو کنید تا ترد و خوشمزه باشد.
شکر پنیر یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که می تواند در هر مناسبتی سرو شود. این شیرینی را می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها