درب های شیشه ای اتوماتیک
درب های شیشه ای اتوماتیک با اپراتور فرمان دهنده و سنسور حضور یا عدم حضور افراد نصب می شوند. این نوع درب ها برای سهولت رفت و آمد و جلوگیری از هدر رفت انرژی استفاده می شوند. درب های دستی همچنان در برخی مکان ها و فروشگاه ها مشاهده می شوند. در این مطلب از به آموزش نصب اپراتور شیشه ای پرداخته می شود.
درب های شیشه ای را در بیانی دیگر اپراتور شیشه ای هم می گویند اما در حالت کلی اپراتور یک بخش از درب های شیشه ای است که وظیفه اصلی فرمان دادن و اجرای باز و بسته شدن درب شیشه ای اتومات را بر عهده دارد.
درب های شیشه ای نصب خیلی دشوار و پیچیده ای ندارند تنها کافی است مکان مناسب نصب آن ها در نظر گرفته شود و اندازه گیری های لازم انجام شود. سپس نصب لولا و سنسور ها و قاب ها و ... در ادامه می خواهیم به شکلی مرحله به مرحله به آموزش نصب درب شیشه ای بپردازیم.
درب های شیشه ای انواع مختلفی دارند. درب های تک لته، دو لته، گردان، کشویی و ... با توجه به فضای در دسترس و موقعیت مکان باید یکی از این درب ها را انتخاب کرد. البته ممکن است برای یک پروژه از انواع مختلف درب های اتوماتیک استفاده شود.
مثلا برای ورودی اصلی از درب های گردان و برای ورودی های فرعی از درب های دو لته یا تک لته کشویی. به هر حال تشخیص اینکه کدام درب برای کدام قسمت یا کدام پروژه مناسب تر است معمولا بر عهده مهندس و معمار ساختمان است. البته برای انتخاب درب علاوه بر فضا و موقعیت مکانی باید به هزینه ای که مسئول پروژه قصد دارد برای درب ها در نظر بگیرد هم توجه شود.
انتخاب درب شیشه ای مناسب اولین قدم برای نصب اپراتور شیشه ای است
قبل از اینکه بخواهیم درب را در فضای در نظر گرفته قرار دهیم باید در قسمت راست فضای درب یک قوطی آهنی که ابعادی معادل 40 در 40 میلیمتر دارد نصب شود. این قوطی ها را باید به حالت عمود داخل زمین محل نصب به موازات یگدیگر قرار داد. پس از اینکه این قوطی ها نصب شد باید کمی فاصله ایجاد کرد و قوطی های افقی را هم به موازات هم نصب کرد. این قوطی ها باید ابعادی معادل 40 در 80 میلیمتر داشته باشند.
درب های شیشه ای اتوماتیک از چند قطعه تشکیل شده اند. بخش ثابت و بخش متحرک. ابتدا باید برای نصب درب های ثابت یک قطعه به نام پاسال را روی قوطی هایی که در مرحله قبل نصب کردیم قرار دهیم. پاسال را با کمک پیچ و مهره داخل قوطی های آهنی محکم می کنند. پاسال فضایی برای قرار دادن لت های ثابت درب شیشه ای دارد.
پس لت ها را به شکل کشویی داخل پاسال ها نصب می کنند. شیوه نصب کشویی درب ها هم بدان شکل است که باید کمی با هم فاصله داشته باشند تا امکان قرار گیری آن ها به شکل کشویی امکان پذیر باشد.
درب های شیشه ای اتوماتیک
بعد از نصب بخش های ثابت حال باید درب های متحرک را نصب کنیم. درب های متحرک را باید با اپراتور نصب کرد. در واقع عملکرد شیشه متحرک به عملکرد اپراتور ربط دارد. پس ابتدا اپراتور را بر روی قوطی آهنی افقی و دقیقا در قسمت بالای آن نصب می کنیم. این قطعه نیز با کمک پیچ و مهره روی قوطی محکم می شود و نصب دشواری ندارد.
بعد از راه اندازی اپراتور شیشه های متحرک به آن وصل می شوند. نصب روی اپراتور با کمک یراق های آن انجام می شود. اپراتور مسئول اصلی باز و بسته کردن شیشه متحرک است. از آنجایی که هنوز کار تکمیل نشده فقط برای تست قرارگیری صحیح قطعات و درست از آب درآمدن کار به شکل دستی درب ها را باز و بسته می کنیم تا مطمئن شویم که کار تا به اینجا درست بوده است.
مراحل نصب اپراتور شیشه ای
وسط دهنده یک قطعه مهم است که باید بین پاسال ها نصب شود. این قطعه برای عملکرد بهتر درب باید در فضای بین پاسال نصب شود. کاور پشتی در حقیقت همان گونه که مشخص است یک پوشش دهنده برای زیبایی و یکدست تر شدن شکل نهایی درب ها است که در قسمت پشتی نصب می شود. در واقع کاور قوطی ها را پوشش می دهد و جنس آن معمولا استیل و آلومینیوم انتخاب می شود که زیبایی کار را بالا ببرد.
سنسور یا چشمی درب اتوماتیک در واقع همان بخشی است که وجود یا عدم وجود انسان ها را در پشت و اطراف درب تشخیص می دهد و درب را باز و بسته می کند. سنسور ها هم باید بیرون درب نصب شوند و هم داخل درب.
در بعضی مواقع یک سنسور هم لای درب نصب می شود که عملکرد صحیح درب های اتوماتیک را تکمیل کند. این سنسورها باید به وسیله سیم کشی به اپراتور که وظیفه اصلی حرکت دادن درب های متحرک را بر عهده دارد وصل شود.
دکمه سکتوری هم در مرحله بعدی نصب می شود. این کلید وظیفه دارد نوع کارکرد درب را در حالت های مختلف تنطیم کند. مثلا حالت دائم باز، دائم بسته یا باز و بسته و ... آخرین مرحله هم انداختن کاور جلویی درب است که برای نما دادن بهتر به درب و زیبایی و یکدست کردن درب شیشه ای روی آن قرار می گیرد. این کاور هم مانند کاور پشتی از جنس استیل یا آلومینیوم است.
نصب کلید سکتوری هنگام نصب اپراتور شیشه ای
اگر بخواهید برای آپارتمان مسکونی، تجاری و محیط های کاری و اداری مختلف درب اتوماتیک بیاندازید می توانید ابتدا انواع آن را ببینید و با توجه به نوع آن ها، قیمت و نحوه راه اندازی یا نحوه باز و بسته شدن یکی از بهترین ها را برای خود انتخاب کنید.
در ادامه ما معروف ترین انواع درب شیشه ای اتومات را به شما معرفی خواهیم کرد:
• درب اتوماتیک تلسکوپی: درب های چهار لنگه ای هستند که تمامی لت ها متحرک هستند و به شکل کشویی باز و بسته می شوند. معمولا برای مکان های پر رفت و آمد و شلوغ مناسب هستند.
• درب اتوماتیک اسلایدینگ: این درب ها داخل قاب هایی از جنس فلز، چوب یا وینیل قرار دارند ودر امتداد قاب آن ها حرکت می کنند.
• درب اتوماتیک بدون فریم: همان طور که مشخص است این درب های شیشه ای هیچ قاب یا فریمی ندارند و تنها لت های شیشه ای هستند که به شکل تلسکوپی یا گردان حرکت می کنند.
• درب اتوماتیک گردان: این درب ها هم معمولا برای مکان های بسیار شلوغ استفاده می شود. درب های گردان شیشه ای به شکل چرخشی حرکت می کنند و در جایی که یک نفر داخل شد قفل می شوند تا فرد بعدی پشت سر او وارد شود. در واقع برای نظم دادن به حرکت افراد از درب های گردان استفاده می شود.
اپراتورهای شیشه ای اتوماتیک
کلام پایانی
درب های شیشه ای یا اپراتورهای شیشه ای اتوماتیک برای سهولت کاربری و افزایش سرعت حرکت افراد در مکان های وسیع و پر رفت و آمد و همچنین برای بالا بردن زیبایی یک ساختمان استفاده می شوند. آموزش نصب اپراتور شیشه ای در مقاله پیش رو آورده شده است.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها